CV-ketel vervangen Kronenberg Stap over op groenere stroom en bespaar tot wel €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Kronenberg? In augustus 2020 kun je kiezen uit mogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Je komt in een situatie waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Goed om te weten: vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Rond voorjaar 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat is dan wijsheid? Dat heeft te maken met allerlei overwegingen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat is je maximum budget, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Cruciaal: check ook het beleid van de gemeente Horst aan de Maas omtrent plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Via deze website check je de meeste praktische alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Ook infraroodpanelen, het warmenet, zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid rond het energieverbruik over 10 jaar. Op basis van deze pagina bekijk je alle handige informatie. Wat kan ik nemen naast een gas-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Selecteer direct een van de thema’s hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Kronenberg.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Kronenberg?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Kronenberg [Update augustus 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat is de beste oplossing? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Kronenberg gebeurt steeds meer. Het is milieuvriendelijk, lage vanaf-prijzen en je investering heb je snel terugverdiend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor onderstaand stappenplan (en check ook Rotex).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk de prijzen en ga voor een handige warmtepomp installateur in Kronenberg. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Bekijk kritisch of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is onze woning geschikt?

Gevel vloer en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.

Bij volledig elektrisch: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Kronenberg

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Goed om te weten, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Gasketels van bijv. Chappée of natuurlijk Radson. Wat is aan te raden voor mijn wensen? Via deze website vind jij per product een korte uitleg. Wat is de werkwijze, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en vormt dit om naar bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of combineren met een hybride versie.

 • Versterkt energielabel huis
 • Overheidssubsidies
 • Hoog geprijsd
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van water. Goed te combineren met de CV-ketel in Kronenberg: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De prijs schommelt rond de €4300 inclusief aanleggen.

 • Oneindige bron
 • Subsidies tot €2.500
 • Beperkte opslag
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van korrels van geperst snoeihout. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels werken echter ook met houtblokken en snippers.

 • Korte terugverdientijd
 • Gemakkelijke brandstof
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor meer warmte op lokaal niveau. Het is onhandig als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een innovatief systeem en samen met zonnecellen te combineren.

 • Geen ongewenste luchtcirculaties
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Geen subsidies mogelijk
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Dat is veiliger. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Geen buitenunit
 • Gebruik veel energie
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding waardoor warm water stroomt. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • 100% groene warmte
 • Geen tussenkomst van gas
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Kronenberg? Let dan op de diverse kosten. Onze adviseurs hebben een duidelijke lijst samengesteld van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen de Gasgestookte ketel. Maar let op: de prijs van het apparaat is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Limburg) varieert tussen de €2450 - €5950.

Productkosten

De kostprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het type (Ventilatielucht, Water/water, Lucht/water, Lucht/lucht, Hybride) schommelen de prijzen tussen de €2100 en €19000. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Diemen vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Vervolgens moet je de installatiekosten niet vergeten. Deze aanlegkosten schommelen gemiddeld tussen de €1800 – €4200. Wil jij beslist een grond-warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het plaatsen van een standaard lucht-lucht warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomkosten

De traditionele gasketel verbruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn dan de consequenties? De gasmeter gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De besparing op je energienota varieert tussen 35% en 50%. Wie wil dat nu niet?

Tegemoetkoming van het rijk

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het betreft een zeer aantrekkelijke subsidieregeling (ISDE). In de actuele apparatenlijst signaleer je per installatie de geldende subsidie in Kronenberg. Dit fluctueert momenteel tussen de €1800 tot €3100. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Galletti MCW 031HL kun je aanspraak maken op €4500 en m.b.t. de Stiebel-Eltron WPL 10 AC (230236) krijg je €1750. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Horst aan de Maas.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen uitgezocht? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een instapmodel (hybride warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp bedraagt ongeveer 10 jaar, bij een grond-water warmtepomp moet je denken aan 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Kronenberg?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een nieuwe CV ketel laten installeren? Het gros van de huizenbezitters realiseren zich te weinig dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: aantrekkelijk geprijsd, simpel aan te leggen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Groot nadeel is dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet toegestaan. Met ingang van 2050 is in principe elke woning gasvrij. Lees nu verder over warmtepomp Ubbena.


Een gasvrije woning

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Via de info op deze pagina bekijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Kronenberg. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Je betaalt niet voor duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En heb je zonnepanelen op je dak? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Wil jij ook leven zonder gas? Je hebt volop keuze: pelletkachels, zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels. De komende jaren krijg je ook nog eens veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrische installatie is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Limburg.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in de buurt van Kronenberg.