CV-ketel vervangen Ubbena Kies voor een duurzaam alternatief en realiseer een besparing tot wel €440


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Ubbena? In juni 2021 kun je kiezen uit keuzemogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Een kwestie waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Per ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf januari 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat is nu een handige keuze? Dat hangt af van verscheidene zaken: hoeveel wil je besparen, hoeveel wil je uitgeven, in wat voor huis woon je, en wat zijn de isolatiewaarden? Tip: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Assen t.a.v. warmtenetten en/of stadsverwarming. Hier bekijk je alle praktische alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Evenwel: elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmenet, biomassaketel, infraroodpanelen kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens ten opzichte van ons toekomstig energieverbruik. Via deze pagina vind je meerdere toekomstbestendige opties. Welke installaties bestaan er naast een gasgestookte ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Selecteer een van de onderwerpen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Ubbena.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Ubbena?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Ubbena [Update juni 2021]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat is de beste oplossing? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Ubbena is een absolute aanrader. Het draagt bij aan een schoner milieu, aantrekkelijk geprijsd en de terugverdientijd is prima. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Daarvoor gebruik je het stappenplan hieronder (of check Mitsubishi Electric).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die matcht bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag offertes op en ga voor een echte warmtepomp installateur in Ubbena. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Controleer of het systeem werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is onze woning geschikt?

Dak, gevel en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp met optionele boiler.

Optioneel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Ubbena

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Echter, er zijn nog tal van alternatieven voor een Hoog rendement ketel van bijvoorbeeld Elco en Novum. Wat is geschikt voor mijn huis? Via deze website vind jij per product aanvullende info. Wat is de werkwijze, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en verandert dit in direct inzetbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of integreren in een hybride systeem.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Prijs is hoog
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Ubbena: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De kosten liggen rond €3600 inclusief aanleggen.

 • Uitstekend rendement
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Beperkte opslag
 • Neemt veel ruimte in

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op speciaal geproduceerde korrels. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels verbranden daarnaast ook andere houtproducten (snippers).

 • Geen schoorsteen nodig
 • Automatisch geregeld
 • Intensief onderhoud nodig
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra warmte op een specifieke plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een toekomstgericht product en met zonnepanelen een goede combi.

 • Gelijkmatige temperatuurverdeling
 • Eenvoudig te installeren
 • Geen subsidies mogelijk
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dit is aantrekkelijker. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Warmt snel op
 • Bronnen boren niet nodig
 • Een hoog verbruik
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Beperkte keuze
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Ubbena? Houdt dan goed overzicht over de vele soorten kosten. Onze experts hebben een overzicht gemaakt om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker tegenover de gas-ketel. Opmerking: de prijs van het apparaat is hoog (en de aansluitkosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Drenthe) varieert tussen de €1050 en €4500.

Productkosten

De artikelprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Gebaseerd op het type (Lucht/lucht, Bodem/water, Ventilatielucht, Lucht/water, Hybride) liggen de prijzen tussen de €1800 en €19000. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Nieuwegein vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daarnaast heb je te maken met installatiekosten. De plaatsingskosten variëren (gemiddeld) tussen de €1200 – €4200. Heb jij voorkeur voor een Bodem/water warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het installeren van een standaard lucht-lucht warmtepomp kost je stukken minder.

Stroomverbruik

De HR-ketel gebruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat zijn dan de consequenties? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De uiteindelijke energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Heel interessant dus.

ISDE regeling

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Het betreft een royale ISDE subsidieregeling. Op de speciale apparatenlijst check je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Ubbena. Deze liggen op het moment tussen de €1950 en €3900. Een rekenvoorbeeld: voor de CTC EcoAir 408 + CTC Ecologic ontvang je €1800 en voor de Thermia Comfort Optimum 6RF ligt dat op €2800. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Assen.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten bekeken? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. In het geval van een simpel systeem (ventilatielucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp ligt rond de 6 tot 10 jaar, bij een water-water warmtepomp loopt dit al gauw op tot een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Ubbena?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een gasketel laten aansluiten? Huishoudens realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: aantrekkelijk geprijsd, in een dag aangelegd, werkt prima samen met huidige verwarming. Het heikele punt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is straks niet voldoende. Per 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Engwierum.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Via deze pagina vind je een alternatieve CV ketel zonder gas in Ubbena. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Eindelijk 0 op de gasmeter. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En wek jij de stroom zelf op? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. De energielasten dalen dan significant. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? De keuze is reuze: biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen. De komende periode is hiervoor veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een full-electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Drenthe.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in Ubbena.