CV-ketel vervangen Ulft Kies voor een duurzaam alternatief en bezuinig tot €360


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Ulft? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 alternatieven: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een kwestie waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Per ingang van 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf januari 2030 zit Holland totaal zonder gas. Wat is nu een handige keuze? Hieraan ten grondslag liggen verschillende zaken: wat is de gewenste duurzaamheid, hoeveel geld wil je eraan kwijt, wat zijn de eigenschappen van je huis, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Advies: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Oude IJsselstreek ten opzichte van plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op deze website bekijk je de belangrijkste praktische alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Ook infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, het warmenet, pelletkachels, zonneboilers worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid betreffende het energieverbruik over 10 jaar. Via onze website lees je meerdere toekomstbestendige opties. Wat zijn de alternatieven van een traditionele ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Kies een item uit onze FAQ.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Ulft.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Ulft?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Ulft [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Dan heb jij veel te kiezen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een enorm dilemma. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Ulft is een absolute aanrader. Het is duurzaam, lage vanaf-prijzen en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het stappenplan hieronder (of check Rotex).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en kies een deskundige warmtepomp installateur in Ulft. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Bekijk of alle werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is mijn huis geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Genoeg ruimte voor het plaatsen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Bij volledig elektrisch: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Ulft

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Goed om te weten, er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasketels van bijvoorbeeld Dru of natuurlijk Remeha. Wat sluit aan bij mijn wensen? Hier vergelijk jij per alternatief bruikbare informatie. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en verandert dit in hoogwaardige bruikbare energie voor het verwarmen van water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Lage energierekening
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Hoge investering
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het verwarmen van water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Ulft: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €4200 inclusief montage.

 • Lager verbruik fossiele brandstoffen
 • Hoge subsidies
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Niet iedereen vind het mooi

3. Pelletkachel (biomassaketel)

De pelletkachel werkt op korrels van houtzaagsel. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met houtsnippers of blokken.

 • Besparing tot 50%
 • Veilig en regelbaar
 • Hoog servicegehalte
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een duurzame keuze en samen met zonnecellen te combineren.

 • Voorkomt schimmel
 • Overal te plaatsen
 • Nog relatief duur
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Bronnen boren niet nodig
 • Energieverbruik
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen gevuld met warm water. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Geen kans op gaslek
 • Slechts één aanbieder
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Ulft? Houdt dan goed overzicht over de ingewikkelde kosten. Onze adviseurs hebben een overzicht gemaakt met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijk vergeleken met de traditionele ketel. Niet vergeten: de kostprijs ligt hoger (+ dure aanlegkosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Gelderland) schommelt tussen de €2750 en €4950.

Winkelprijs

De prijs van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Op basis van de gekozen installatie (Bodem/water, Lucht/water, Lucht/lucht, Ventilatielucht, Hybride) betaal je tussen de € 2300 en €19500. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Nieuwolda vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daaropvolgend krijg te doen met installatiekosten. De plaatsingskosten variëren (gemiddeld) tussen de €1000 – €4100. Ga je voor een grond-warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het plaatsen van een normale lucht-lucht warmtepomp kost je stukken minder.

Energiekosten

De traditionele gasketel gebruikt aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat zijn dan de consequenties? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De besparing op je energienota bedraagt al gauw 40%. Wie wil dat nu niet?

Tegemoetkoming van het rijk

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Om die reden is er een vorstelijke subsidie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst detecteer je per installatie de geldende subsidie in Ulft. Deze liggen op het moment tussen de €1950 en €3100. Een rekenvoorbeeld: voor de CTC EcoAir 510M 400V + CTC EcoZenith i350 ontvang je €2000 en voor de Thermia Diplomat Optimum G3 10RF ligt dat op €3000. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Oude IJsselstreek.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten verrekend? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij goedkopere systemen (ventilatiewarmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem ligt rond de minder dan 10 jaar, bij een water-water warmtepomp ga je richting de een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Ulft?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? Nederlanders weten niet dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: betaalbaar, geen ingewikkelde installatie, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Groot nadeel is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is straks niet bestendig. Met ingang van 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Ermelo.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Op onze website bekijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Ulft. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. De gasrekening gaat naar 0. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En wek jij de stroom zelf op? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Jouw woning zonder gas? Kies dan voor producten als biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers, het warmenet, elektrische cv-ketels. De komende jaren krijg je ook nog eens veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een all electric systeem mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Gelderland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in en rondom Ulft.