CV-ketel vervangen Landhorst Stap over op groenere stroom en verlaag je energienota met €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Landhorst? In juli 2020 kun je kiezen uit keuzemogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een kwestie waar veel Nederlanders mee worstelen. Misschien weet je het al: per 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf begin 2030 gaat het gas er helemaal af. Wat is nu een handige keuze? De basis hiervan bestaat uit verscheidene overwegingen: wat is de gewenste duurzaamheid, wat mag het kosten, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Cruciaal: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Sint Anthonis rond bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hier detecteer je de meeste praktische alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Anderzijds: pelletkachels, elektrische cv-ketels, het warmenet, zonneboilers, biomassaketel zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken ten opzichte van ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Via de vergelijker vergelijk je alle praktische details. Wat kan ik nemen naast een traditionele ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Selecteer een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Landhorst.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Landhorst?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Landhorst [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat kun je het beste doen? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een enorm dilemma. Gasketel vervangen door warmtepomp in Landhorst gebeurt steeds meer. Goed voor het milieu, aantrekkelijk geprijsd en je investering heb je snel terugverdiend. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze vakmannen bedachten daarvoor het stappenplan hieronder (of check Vaillant).

Advies warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Kies de installatie die matcht bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en selecteer een deskundige warmtepomp installateur in Landhorst. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Check of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is ons huis geschikt?

Vloer, dak en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.

Eventueel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Landhorst

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Alleen, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van bijvoorbeeld Dru of Novum. Wat past bij mijn mijn huis? Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk jij per type bruikbare informatie. Wat houdt het in, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en converteert dit naar bruikbare energie voor het verwarmen van water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Lage energierekening
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Niet goedkoop
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Landhorst: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De kosten liggen rond €4400 (plaatsing inbegrepen).

 • Lage energienota
 • Overheidssubsidies
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van korrels uit zaagsel en snippers. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels werken echter ook met normaal hout en houtsnippers.

 • Geen schoorsteen nodig
 • Gemakkelijke brandstof
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een milieuvriendelijke optie en met zonnepanelen een goede combi.

 • Gunstig energieverbruik
 • Minder ronddwarrelende stof
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Een interessante investering dus. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Bronnen boren niet nodig
 • kWh verbruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk met warm water van verschillende bronnen. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Zeer efficiënt
 • Geen kans op gaslek
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Landhorst? Houdt dan goed overzicht over de meerdere type kosten. Onze vakmannen hebben een duidelijke lijst samengesteld zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker ten opzichte van de gas-ketel. Maar let op: de prijs van het apparaat is hoog (incl. installatiekosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) schommelt tussen de €1350 tot €4550.

Winkelprijs

De kostprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Afhankelijk van het product (Lucht/water, Bodem/water, Hybride, Ventilatielucht, Lucht/lucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €3400 en €19000. Lees nu verder over CV-Ketel in Domburg vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daarnaast moet je de installatiekosten niet vergeten. De plaatsingskosten komen regelmatig uit tussen de €1400 en €3100. Kies je voor eenBodemwarmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een standaard ventilatiewarmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energiekosten

De traditionele gasketel werkt op basis van gas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat dit betekent? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, maar de stroomrekening zal toenemen. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De netto-energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidie

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Daarom is er een vorstelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst bekijk je de actuele subsidievergoeding in Landhorst. Deze liggen op het moment tussen de €1800 – €3200. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de IDM TERRA SW 50 Max H; 810372 geldt een subsidie van €8700 en ten aanzien van de Stiebel-Eltron WPL 23 E (227758) geldt een bedrag van €2650. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Sint Anthonis.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten bekeken? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een eenvoudig systeem (ventilatielucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp wordt geschat op 5 tot 9 jaar, bij een bodem-warmtepomp ga je richting de 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Landhorst?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Nederlanders realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, simpel aan te leggen, en werkt samen met je huidige CV. Groot nadeel is dat je niet volledig van het gas los bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet afdoende. In 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Urmond.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Met behulp van deze website tref je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Landhorst. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Je verbruikt geen duur gas. Beschik je over een goede isolatie? En gebruik je zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? De keuze is reuze: pelletkachels, biomassaketel, het warmenet, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels. De komende jaren krijg je ook nog eens veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een full-electric apparaat gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in Landhorst.