CV-ketel vervangen Leende Stap over op groenere stroom en bezuinig tot €390


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Leende? We onderscheiden in juli 2020 2 alternatieven: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of juist kiezen voor een groenere optie. Dit is een probleem waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf januari 2030 moeten we volledig van het gas af. Hoe weet jij nu wat goed is? Hieraan ten grondslag liggen diverse randvoorwaarden: hoeveel wil je besparen, wat mag het kosten, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, hoe staat het met isolatie? Cruciaal: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Heeze-Leende m.b.t. aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Hier signaleer je de meeste bekende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Anderzijds: pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmenet, zonneboilers zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen met betrekking tot de energieconsumptie over een jaar of 15. Aan de hand van deze pagina vergelijk je verschillende mogelijkheden. Wat kan ik aanleggen in plaats van een traditionele ketel, wat zijn de kosten, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Kies een van de onderstaande vragen.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Leende.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Leende?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Leende [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Dan sta je voor een kruispunt. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Leende is de meest populaire oplossing. Het is duurzaam, lage vanaf-prijzen en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Geothermik France).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Neem de installatie die past bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk alle tarieven en ga voor een betrouwbare warmtepomp installateur in Leende. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Toets of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.

Eventueel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Leende

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Echter, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een CV-ketel van bijv. Dru en ook Remeha. Wat sluit aan bij mijn wensen? Hieronder vergelijk jij per product bruikbare informatie. Wat is het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en converteert dit naar direct inzetbare energie voor verwarming en warm water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of combineren met een hybride versie.

 • Versterkt energielabel huis
 • Overheidssubsidies
 • Hoge investering
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het genereren van heet water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Leende: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De prijs ligt rond de €3600 inclusief montage.

 • Besparing van 30% tot 50%
 • Snel geplaatst
 • Dure systemen
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van speciaal geproduceerde korrels. Zeer geschikt voor kleinere kamers, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtsnippers of blokken.

 • Korte terugverdientijd
 • Veilig en regelbaar
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Het is minder relevant als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een duurzame keuze in combinatie met zonnepanelen.

 • Geen lucht(stof) verplaatsing
 • Geen dwarrelende stof
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dat is veiliger. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Eenvoudige techniek
 • Energieverbruik
 • Niet toekomstbestendig

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond aangesloten op een warmtebron. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Leende? Houdt dan goed overzicht over de ingewikkelde kosten. Onze deskundigen zijn aan de slag gegaan met een lijst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger tegenover de gas-ketel. Opmerking: de aanschafprijs is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) schommelt tussen de €2000 en €4350.

Productprijs

De artikelprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Gebaseerd op het type (Ventilatielucht, Bodem/water, Water/water, Lucht/lucht, Lucht/water) schommelen de prijzen tussen de €2800 en €19000. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Driebruggen vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daarnaast komen er installatiekosten bij kijken. De kosten van installatie komen regelmatig uit tussen de €1700 en €4200. Heb jij voorkeur voor een water-water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een normale ventilatiewarmtepomp kost je stukken minder.

Stroomverbruik

De traditionele gasketel werkt op basis van gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn de gevolgen? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De energiebesparing onderaan de streep ligt rond de 30% – 40%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidies

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Profiteer snel van deze zeer aantrekkelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst check je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Leende. Deze liggen op het moment tussen de €1200 – €3600. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Itho Daalderop WPU 3I (545-0430) kun je aanspraak maken op €2800 en m.b.t. de Stiebel-Eltron WWK 300 Electronic (231210) krijg je €1250. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Heeze-Leende.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten geanalyseerd? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. In het geval van een simpel systeem (lucht-lucht warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer 6 tot 10 jaar, bij een grond-warmtepomp ga je richting de 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Leende?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Het gros van de huizenbezitters weten niet dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage aanschafprijs, in een dag aangelegd, en werkt samen met je huidige CV. Het jammere is dat je niet van het gas af bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is eigenlijk niet afdoende. Vanaf 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Veeningen.


Op weg naar een huis zonder gas

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Aan de hand van deze pagina vind jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Leende. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. De gaskosten gaan verdwijnen. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En gebruik je zonnepanelen? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Je betaalt veel minder voor energie. Wil jij ook leven zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: het warmenet, elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen. Hedendaags heb je de beschikking over een leuke subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrische installatie mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in en rondom Leende.