CV-ketel vervangen Leermens Ga voor een milieubewuste optie en verlaag je energienota met €380


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Leermens? In feite heb je in juli 2020 2 mogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of juist kiezen voor een groenere optie. Je komt in een situatie waar veel Nederlanders mee worstelen. Goed om te weten: vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf januari 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Wat moet je dan kiezen? De basis hiervan bestaat uit diverse zaken: hoe duurzaam moet het zijn, hoeveel wil je uitgeven, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Cruciaal: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Loppersum ten aanzien van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze website ontdek je alle populaire alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Anderzijds: het warmenet, pelletkachels, biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen ten opzichte van ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Met behulp van deze website check je alle handige informatie. Welke installaties bestaan er naast een gasgestookte ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Kies snel een van de onderstaande vragen.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Leermens.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Leermens?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Leermens [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan moet je alle innovaties afwegen. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Leermens is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is een groene energiebron, betaalbaar en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het stappenplan hieronder (of check Warmflow).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp installaties te installeren zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die past bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag prijzen op en selecteer een bekwame warmtepomp installateur in Leermens. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Onderzoek of het systeem werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.

Optioneel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Leermens

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Echter, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een CV-ketel van leveranciers als Baxi en ook Novum. Wat past bij mijn mijn wensen? Op de site signaleer jij per mogelijkheid bruikbare informatie. Wat houdt het in, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en verandert dit in warmte die je kunt gebruiken voor de centrale verwarming en heet water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Versterkt energielabel huis
 • Gemeentelijke subsidie
 • Dure prijzen
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit werkt samen met de CV-ketel in Leermens: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De prijs schommelt rond de €4200 (plaatsing inbegrepen).

 • Lagere energierekening
 • Subsidies tot €2.500
 • CV-ketel blijft nodig
 • Niet iedereen vind het mooi

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciale houtkorrels. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met andere houtproducten (snippers).

 • Snel terugverdiend
 • Gemakkelijke brandstof
 • Voorraad pellets
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een ‘groen’ alternatief in combinatie met zonnepanelen.

 • Geluid- en reukloos
 • Gezond binnenklimaat
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Een interessante investering dus. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Bronnen boren niet nodig
 • Niet energiezuinig
 • Niet toekomstbestendig

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een slim en open systeem met warm water van verschillende bronnen. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Veiliger dan aardgas
 • Beperkte keuze
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Leermens? Houdt dan goed overzicht over de ingewikkelde kosten. Onze vakmannen zijn aan de slag gegaan met een lijst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever wanneer je het afzet tegen de HR-ketel. Maar let op: de aanschaftarieven liggen hoog (+ dure aanlegkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Groningen) schommelt tussen de €2250 en €4400.

Productprijs

De productprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het product (Lucht/lucht, Hybride, Lucht/water, Water/water, Bodem/water) liggen de prijzen tussen de €2100 en €14500. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Driezum vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daaropvolgend heb je te maken met installatiekosten. De installatieprijzen fluctueren doorgaans tussen de €1400 en €5000. Ga je voor een bodem-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een normale ventilatielucht warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomkosten

Een gasketel gebruikt aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat zijn dan de consequenties? Het verbruik van gas daalt, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De “korting” op de energierekening varieert tussen 35% en 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

ISDE regeling

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het betreft een vorstelijke subsidieregeling (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst check je per installatie de geldende subsidie in Leermens. Deze liggen op het moment tussen de €2000 – €2800. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Itho Daalderop WPU 45I (545-0440) krijg je €2800 en in in het geval van de Stiebel-Eltron WWK 301 Electronic (230950) bedraagt dit €1250. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Loppersum.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten onderzocht? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatiewarmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem ligt rond de 10 jaar, 0is dit al snel 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Leermens?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Huishoudens hebben niet de kennis dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage aanschafprijs, geen ingewikkelde installatie, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Minder fraai is dat je niet volledig van het gas los bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet toegestaan. Met ingang van 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Veessen.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Met behulp van cvketel-warmtepomp.nl bekijk jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Leermens. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Eindelijk 0 op de gasmeter. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Meteen van het gas af? Kies dan voor producten als pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers. Hedendaags ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een volledig elektrische installatie mag best nog even wachten. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Groningen.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs in de buurt van Leermens.