CV-ketel vervangen Lekkerkerk Stap over op groenere stroom en bezuinig tot €360


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Lekkerkerk? Grofweg heb je in juli 2020 2 keuzes: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Dit is een probleem waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf januari 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Wat moet je dan kiezen? Dat hangt af van diverse invalshoeken: hoe milieubewust moet het systeem zijn, welk budget heb je, wat voor type woning heb je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Tip: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Nederlek omtrent warmtenetten en/of stadsverwarming. Op de site vergelijk je verschillende bekende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Evenwel: biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels, pelletkachels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen m.b.t. ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Met behulp van deze pagina vergelijk je verschillende mogelijkheden. Wat kan ik nemen naast een traditionele ketel, wat zijn de kosten, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Kies een van de thema’s hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Lekkerkerk.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Lekkerkerk?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Lekkerkerk [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan heb jij veel te kiezen. Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Lekkerkerk is een absolute aanrader. Het draagt bij aan een schoner milieu, aantrekkelijk geprijsd en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Aermec warmtepomp).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Kies de installatie die spoort met jouw woning, wensen en budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en selecteer een echte warmtepomp installateur in Lekkerkerk. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Loop na of de installatie zuinig en juist draait. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn woning geschikt?

Gevel vloer en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor een boiler en warmtepomp.

Voor de complexe systemen: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Lekkerkerk

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Desalniettemin, er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasketels van bijv. Chappée of natuurlijk Novum. Wat is aan te raden voor mijn huis? Op deze pagina analyseer jij per type praktische info. Wat houdt het in, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en verandert dit in toepasbare energie voor verwarming en warm water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoge investering
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het verwarmen van je woning. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Lekkerkerk: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. Het kostenplaatje: +/- €4600 inclusief aanleggen.

 • Oneindige bron
 • Gemeentelijke subsidie
 • Geen saldering
 • Niet elk huis is geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als normaal hout en houtsnippers.

 • Gezellige uitstraling
 • Autonoom systeem
 • Veel onderhoud
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een milieuvriendelijke optie in combinatie met zonnepanelen.

 • Geluid- en reukloos
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Nog relatief duur
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Vanaf 2030 een verplichting. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Geen geluidsoverlast
 • Erg duur in gebruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het voorziet in heet water in de woningen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Zeer efficiënt
 • Constante temperatuur
 • Beperkte keuze
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Lekkerkerk? Let dan op de diverse kosten. Onze specialisten hebben een duidelijke lijst samengesteld om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger tegenover de Gasgestookte ketel. Niet vergeten: de aanschaftarieven liggen hoog (incl. installatiekosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Zuid-Holland) is op dit moment tussen de €2650 - €4250.

Winkelprijs

De productprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Gebaseerd op de soorten systemen (Hybride, Ventilatielucht, Lucht/lucht, Bodem/water, Water/water) liggen de prijzen tussen de €1500 en €21500. Lees nu verder over CV-Ketel in Drouwenermond vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Ten tweede krijg te doen met installatiekosten. Deze aanlegkosten variëren (gemiddeld) tussen de €1400 en €4200. Ga je voor een grondwater-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een eenvoudige (MV) lucht-warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energiekosten

Een gasgestookte ketel werkt met aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn dan de consequenties? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De uiteindelijke energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Overheidsbijdrage

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Daarom is er een zeer aantrekkelijke ISDE subsidieregeling. Via de uitgegeven apparatenlijst bekijk je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Lekkerkerk. Dit ligt vaak ergens tussen de €1350 tot €2800. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Itho Daalderop WPU 75C (545-0471) heb je recht op €2800 en bij de Techneco Loria Duo 6004 is dit €1700. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Nederlek.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen uitgezocht? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij goedkopere systemen (ventilatielucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie zit op de 10 jaar, bij een grond-warmtepomp moet je denken aan 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Lekkerkerk?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of laatst nog een gasketel laten aansluiten? De meeste mensen zijn niet op de hoogte dat beide componenten goed te combineren zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, gemakkelijk te plaatsen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Belangrijk minpunt is dat je niet van het gas af bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet afdoende. Vanaf 2050 is in principe elke woning gasvrij. Nu ook online: warmtepomp Velserbroek.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Op deze pagina vergelijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Lekkerkerk. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Eindelijk 0 op de gasmeter. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Jouw woning zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmenet, pelletkachels. As we speak krijg je ook nog eens veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een volledig elektrische installatie is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Zuid-Holland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs uit Lekkerkerk.