CV-ketel vervangen Lopikerkapel Kies een milieuvriendelijke optie en bezuinig tot €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Lopikerkapel? We onderscheiden in augustus 2020 2 keuzemogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Een probleem waar veel Nederlanders mee worstelen. Met ingang van 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Rond voorjaar 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Op basis waarvan moet je kiezen? De basis hiervan bestaat uit allerlei invalshoeken: hoe duurzaam moet het zijn, wat is je maximum budget, wat voor type woning heb je, en wat kun je zeggen over de isolatie? Niet vergeten: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Lopik ten opzichte van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze website check je meerdere bekende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Echter ook infraroodpanelen, het warmenet, biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid aangaande onze energieconsumptie in de toekomst. Op basis van onze website lees je verschillende mogelijkheden. Wat zijn de alternatieven van een HR-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Kies snel een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Lopikerkapel.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Lopikerkapel?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Lopikerkapel [Update augustus 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat is de beste oplossing? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Lopikerkapel is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is duurzaam, betaalbaar en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Daarvoor gebruik je het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Meeting warmtepomp).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepomp versie geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die spoort met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag meerdere offertes op en neem een vakbekwame warmtepomp installateur in Lopikerkapel. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Controleer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is ons huis geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Voor de complexe systemen: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Lopikerkapel

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Maar er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasketels van onder andere Ferroli of natuurlijk Radson. Wat is aan te raden voor mijn huis? Op de site signaleer jij per product een korte uitleg. Wat is het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en converteert dit naar warmte die je kunt gebruiken t.b.v. heet water en verwarming. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Energiebesparing
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoge installatiekosten
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor de opwarming van water / verwarming. Dit werkt samen met de CV-ketel in Lopikerkapel: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €4200 (plaatsing inbegrepen).

 • Goedkoop heet water
 • Makkelijk te plaatsen
 • Geen zelfstandig systeem
 • Zichtbaarheid panelen

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken samengeperste korrels van hout. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als normaal hout en houtsnippers.

 • Korte terugverdientijd
 • Automatische ontsteking
 • Intensief onderhoud nodig
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een toekomstgericht product en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Voorkomt schimmel
 • Lange levensduur
 • Helaas geen subsidie
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Vanaf 2030 een verplichting. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Bronnen boren niet nodig
 • Stroomvreter
 • Subsidie mogelijkheden

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen met warm water van verschillende bronnen. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Schoon en veilig
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Lopikerkapel? Dan moet je rekening houden met ingewikkelde kosten. Onze installateurs zijn aan de slag gegaan met een lijst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk in vergelijking met de HR-ketel. Van belang: de aanschafprijs is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Utrecht) is op dit moment tussen de €1600 en €4600.

Artikelprijs

De productprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Afhankelijk van het product (Ventilatielucht, Hybride, Water/water, Lucht/lucht, Bodem/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €3700 en €12000. Ook interessant: CV-Ketel in Ellemeet vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarna moet je de installatiekosten niet vergeten. Deze aanlegkosten variëren (gemiddeld) tussen de €1400 – €4400. Kies je voor eenBodemwarmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een standaard hybride warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomkosten

Een gasketel werkt met aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn de gevolgen? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, maar de stroomrekening zal toenemen. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De netto-energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Overheidsbijdrage

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Het gevolg is een gulle subsidie (ISDE). Op de apparatenlijst signaleer jij de beschikbare subsidiemogelijkheden in Lopikerkapel. Deze liggen op het moment tussen de €1500 en €2400. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Stiebel-Eltron WPW 13 Set (232951) heb je recht op €2800 en bij de Toshiba Estia HWS-455H + HWS-455XWH3-E is dit €1700. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Lopik.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten onderzocht? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. In het geval van een simpel systeem (ventilatiewarmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie bedraagt ongeveer 6 tot 8 jaar, bij een grondwater-warmtepomp ga je richting de 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Lopikerkapel?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Huishoudens hebben niet de kennis dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: voordelig, geen ingewikkelde installatie, goed te integreren in bestaande woning. Het heikele punt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet genoeg. Met ingang van 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Wanswerd.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Aan de hand van deze pagina tref jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Lopikerkapel. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Het dure gas kan de deur uit. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Meteen van het gas af? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, biomassaketel. Tegenwoordig ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een full-electric pomp is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Utrecht.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs uit Lopikerkapel.