CV-ketel vervangen Mechelen Stap over op groenere stroom en realiseer een besparing tot wel €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Mechelen? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 mogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of juist kiezen voor een groenere optie. Een probleem waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Vanaf 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Rond voorjaar 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Wat kun je op dit moment het beste doen? Dat heeft te maken met verschillende onderdelen: hoe duurzaam moet het zijn, welk budget heb je, in wat voor huis woon je, en wat zijn de isolatiewaarden? Belangrijk: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Gulpen-Wittem m.b.t. aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op deze pagina signaleer je een aantal populaire alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Ook elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen omtrent onze energieconsumptie in de toekomst. Op basis van deze pagina vergelijk je verschillende mogelijkheden. Wat kan ik nemen naast een HR-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Kies snel een item uit onze FAQ.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Mechelen.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Mechelen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Mechelen [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan heb jij veel te kiezen. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Mechelen ligt het meest voor de hand. Het is duurzaam, betaalbaar en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Gebruik hiervoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Warmflow warmtepomp).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en kies een handige warmtepomp installateur in Mechelen. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. De installatie kan beginnen. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk altijd of alles goed is aangesloten. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Welke woning is geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Soms ook nodig: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Mechelen

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Alleen, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasketels van merken als Brötje en Intergas. Wat sluit aan bij mijn wensen? Op deze pagina vergelijk jij per type praktische info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en verandert dit in hoogwaardige bruikbare energie voor verwarming en warm water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Versterkt energielabel huis
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Hoog geprijsd
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Mechelen: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €3900 met monteren.

 • Lange levensduur
 • Makkelijk te plaatsen
 • Beperkte opslag
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op speciale korrels (pellets). Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtsnippers of blokken.

 • Gemakkelijke installatie
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Aantal modellen
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een toekomstgericht product en goed te combineren met zonnecellen.

 • Minder ronddwarrelende stof
 • Weinig onderhoud
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dit is aantrekkelijker. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Een warmtepomp is een betere investering.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Maakt geen geluid
 • Stroomgebruik
 • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond waardoor warm water stroomt. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Geen kans op gaslek
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Mechelen? Houdt dan goed overzicht over de meerdere type kosten. Onze adviseurs hebben een schema gebouwd zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever vergeleken met de gas-ketel. Opmerking: de kostprijs ligt hoger (en vergeet de installatie niet). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Limburg) varieert tussen de €1250 en €5450.

Kostprijs

De prijs van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het product (Ventilatielucht, Water/water, Hybride, Lucht/water, Bodem/water) betaal je een bedrag tussen de €2900 en €13500. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Follega vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Ten tweede zijn er de kosten van de installateur. De kosten van installatie variëren (gemiddeld) tussen de €1600 en €3400. Wil jij beslist een Bodemwarmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het plaatsen van een instap lucht-lucht warmtepomp kost je stukken minder.

Energieverbruik

De traditionele gasketel werkt op basis van gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn de gevolgen? Het verbruik van gas daalt, maar de stroomrekening zal toenemen. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De energiebesparing onderaan de streep bedraagt al gauw 40%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidie

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Daarom is er een vorstelijke ISDE-subsidie. Op de speciale apparatenlijst signaleer je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Mechelen. Deze liggen op het moment tussen de €1100 en €3800. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Thermia Diplomat Duo Optimum G3 8 kun je aanspraak maken op €2800 en m.b.t. de Vaillant aroTHERM VWL 85/2 A (0010016409) krijg je €1900. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Gulpen-Wittem.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen geanalyseerd? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een instapmodel (lucht-lucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp zit op de 7 jaar, bij een water-water warmtepomp loopt dit al gauw op tot 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Mechelen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Het gros van de huizenbezitters hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: betaalbaar, in een dag aangelegd, goed te integreren in bestaande woning. Het heikele punt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel samen met warmtepomp is uiteindelijk niet afdoende. In 2050 is in principe elke woning gasvrij. Lees nu verder over warmtepomp Wernhout.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Middels deze pagina bekijk je een alternatieve cv ketel zonder gas in Mechelen. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Het dure gas kan de deur uit. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En gebruik je zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Wil jij ook leven zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: het warmenet, pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels. De komende periode krijg je ook nog eens veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een all electric pomp is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Limburg.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs in de buurt van Mechelen.