CV-ketel vervangen Wernhout Verlaag jou gasverbruik en verlaag je energienota met €360


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Wernhout? In feite heb je in mei 2024 2 keuzemogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of juist kiezen voor een groenere optie. Het is een dilemma waar veel Nederlanders mee worstelen. Per ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Echter na 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Op basis waarvan moet je kiezen? Die keuze hangt af van diverse onderdelen: hoeveel wil je besparen, hoeveel wil je uitgeven, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Tip: check ook het beleid van de gemeente Zundert betreffende warmtenetten en/of stadsverwarming. Hier vergelijk je meerdere veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Maar ook het warmenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen inzake de energieconsumptie over een jaar of 15. Middels deze pagina ontdek je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik aanleggen in plaats van een gas-ketel, wat zijn de kosten, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Kies snel een item uit onze FAQ.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Wernhout.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Wernhout?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Wernhout [Update mei 2024]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat is nu handig? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een lastig probleem. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Wernhout gebeurt steeds meer. Je bent “groen” bezig, betaalbaar en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Hoe kan ik ’t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het 7 stappen model ( of bekijk YORK warmtepomp).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die strookt met jouw woning, wensen en budget.
 3. Vergelijk de prijzen en selecteer een bekwame warmtepomp installateur in Wernhout. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Bekijk altijd of alles goed is aangesloten. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Claim jouw subsidie

Is mijn woning geschikt?

Vloer, dak en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.

Soms ook nodig: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Wernhout

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Echter, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasketels van merken als Ferroli en ook Remeha. Wat past bij mijn mijn situatie? Op deze pagina analyseer jij per installatie praktische info. Wat houdt het in, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en transformeert dit naar direct inzetbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Energiebesparing
 • Gemeentelijke subsidie
 • Prijs is hoog
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor de opwarming van water / verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Wernhout: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. Het kostenplaatje: +/- €4900 (incl. monteren).

 • Oneindige bron
 • Gemeentelijke subsidie
 • Dure systemen
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op speciaal geproduceerde korrels. Zeer geschikt voor kleinere kamers, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als normaal hout en houtsnippers.

 • Korte terugverdientijd
 • Autonoom systeem
 • Veel onderhoud
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een milieuvriendelijke optie in combinatie met zonnepanelen.

 • Geen lucht(stof) verplaatsing
 • Gezond binnenklimaat
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Een interessante investering dus. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Warmt snel op
 • Eenvoudige techniek
 • Energieverbruik
 • Ouderwets product

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond gevuld met warm water. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • 100% groene warmte
 • Geen tussenkomst van gas
 • Beperkte keuze
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Wernhout? Dan moet je rekening houden met vele soorten kosten. Onze specialisten hebben een overzicht gemaakt van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk in vergelijking met de Gasgestookte ketel. Belangrijk: de prijs van het apparaat is hoog (incl. installatiekosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) is op dit moment tussen de €2200 en €5900.

Productprijs

De prijs van de warmtepomp zelf weegt het zwaarst. Gebaseerd op de soorten systemen (Water/water, Ventilatielucht, Bodem/water, Lucht/lucht, Hybride) betaal je tussen de € 3600 en €15000. Lees nu verder over CV-Ketel in Oude Meer vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daaropvolgend heb je te maken met installatiekosten. De kosten van installatie fluctueren doorgaans tussen de €1100 – €4000. Heb jij voorkeur voor een bodem-warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het monteren van een eenvoudige (MV) lucht-warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energieverbruik

De HR-ketel draait op gas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat zijn de gevolgen? Het verbruik van gas daalt, maar de stroomrekening zal toenemen. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De netto-energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Wie wil dat nu niet?

Subsidie

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Profiteer snel van deze royale subsidieregeling (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst tref jij de huidige vergoeding in Wernhout. De bedragen liggen tussen de €1000 tot €3000. Een rekenvoorbeeld: voor de Dimplex LAW 14ITR ontvang je €2600 en voor de Aermec WRL-H 051 ligt dat op €3900. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Zundert.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen verrekend? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij goedkopere systemen (lucht-lucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp wordt geschat op minder dan 10 jaar, bij een grondwater-warmtepomp ga je richting de 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Wernhout?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een nieuwe CV ketel laten installeren? Woningbezitters hebben niet de kennis dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage aanschafprijs, in een dag aangelegd, goed te integreren in bestaande woning. Het heikele punt is dat je gas blijft gebruiken: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel samen met warmtepomp is op lange termijn niet genoeg. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Halfweg.


Een gasvrije woning

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Met behulp van onze website vind jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Wernhout. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Eindelijk 0 op de gasmeter. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Meteen van het gas af? De keuze is reuze: pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen, het warmenet, biomassaketel. De komende periode is hiervoor veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een volledig elektrisch systeem hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs uit Wernhout.