CV-ketel vervangen Roosendaal Maak een keuze voor groene energie en bespaar jaarlijks €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Roosendaal? Grofweg heb je in augustus 2020 2 keuzemogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een geval waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Misschien weet je het al: per 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf januari 2030 zit Holland totaal zonder gas. Wat is nu een handige keuze? Hieraan ten grondslag liggen verschillende componenten: hoe “groen” wil je zijn, welk budget heb je, in wat voor huis woon je, en wat zijn de isolatiewaarden? Tip: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Roosendaal rond plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Hieronder bekijk je de meest gekozen erkende alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Anderzijds: elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmenet, pelletkachels, infraroodpanelen zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken m.b.t. ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Aan de hand van de vergelijker bekijk je alle praktische details. Welke installaties bestaan er naast een HR-ketel, wat kost het, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Klik op een item uit onze FAQ.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Roosendaal.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Roosendaal?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Roosendaal [Update augustus 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat kun je het beste doen? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Roosendaal gebeurt steeds meer. Goed voor het milieu, gunstig qua prijs en de terugverdientijd is prima. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je de volgende instructies (en lees verder over ES installatie).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke type warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Neem de installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag offertes op en kies een degelijke warmtepomp installateur in Roosendaal. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Ga na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is mijn woning geschikt?

Gevel vloer en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.

Soms ook nodig: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Roosendaal

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Toch, er bestaan nog meer alternatieven voor een CV-ketel van leveranciers als Coopra en Novum. Wat is geschikt voor mijn wensen? Hier signaleer jij per type meer details. Wat is het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en transformeert dit naar warmte die je kunt gebruiken t.b.v. heet water en verwarming. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Overheidssubsidies
 • Hoge investering
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor de opwarming van water / verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Roosendaal: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De kosten liggen rond €4700 met monteren.

 • Tot 60% minder energie
 • Gemeentelijke subsidie
 • Geen saldering
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met normaal hout en houtsnippers.

 • Zeer sfeervol
 • Eenvoudig in te stellen
 • Minimale voorraad hout
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een ‘groen’ alternatief en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Eigen design mogelijk
 • Per zone regelbaar
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Vanaf 2030 een verplichting. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Stroomverbruik
 • Weinig innovatief

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Geen tussenkomst van gas
 • Monopolistisch systeem
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Roosendaal? Check dan altijd goed de meerdere type kosten. Onze experts zijn aan de slag gegaan met een lijst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is voordeliger tegenover de traditionele ketel. Belangrijk: de kostprijs ligt hoger (incl. installatiekosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) schommelt tussen de €1450 - €4150.

Winkelprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Afhankelijk van het product (Ventilatielucht, Lucht/lucht, Hybride, Water/water, Bodem/water) betaal je tussen de € 3600 en €16500. Vind alles uit over CV-Ketel in Kropswolde vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daarna krijg te doen met installatiekosten. De installatieprijzen liggen vaak tussen de €1000 en €4100. Ga je voor een grond-water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het installeren van een instap (MV) lucht-warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Verbruikskosten

De traditionele gasketel draait op gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat dit betekent? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De uiteindelijke energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

ISDE regeling

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Het betreft een historische subsidieregeling (ISDE). Op deze handige apparatenlijst signaleer jij per systeem (merk & type) de subsidie in Roosendaal. Dit fluctueert momenteel tussen de €2000 – €2000. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Carrier 30RQV-021CM krijg je €2650 en in in het geval van de Enerso BW 23 bedraagt dit €4100. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Roosendaal.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen verrekend? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een instapmodel (ventilatielucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie bedraagt ongeveer 7 jaar, bij een water-water warmtepomp moet je denken aan 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Roosendaal?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een actuele HR-ketel laten plaatsen? Het gros van de huizenbezitters realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: voordelig, simpel aan te leggen, goed te integreren in bestaande woning. Groot nadeel is dat je niet volledig van het gas los bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is uiteindelijk niet bestendig. Vanaf 2050 is in principe elke woning gasvrij. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Bornerbroek.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Met behulp van onze website vergelijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Roosendaal. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Je verbruikt geen duur gas. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energielasten dalen dan significant. Jouw woning zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: het warmenet, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels. De komende jaren is hiervoor veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een all electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in de buurt van Roosendaal.