CV-ketel vervangen Nieuw-Beijerland Kies voor een duurzaam alternatief en realiseer een besparing tot wel €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Nieuw-Beijerland? In juli 2020 kun je kiezen uit mogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een struikelblok waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Vanaf 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf januari 2030 zit Holland totaal zonder gas. Waar doe je dan goed aan? De basis hiervan bestaat uit meerdere randvoorwaarden: hoeveel wil je besparen, wat is je maximum budget, wat voor type woning heb je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Tip: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Korendijk ten opzichte van plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Hieronder signaleer je meerdere praktische alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Ook elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboilers, het warmenet zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens met betrekking tot ons toekomstig energieverbruik. Aan de hand van onze website vergelijk je alle praktische details. Wat kan ik aanleggen in plaats van een cv-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Druk op een van de onderwerpen hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Nieuw-Beijerland.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Nieuw-Beijerland?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Nieuw-Beijerland [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat is nu handig? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Nieuw-Beijerland is de meest populaire oplossing. Het is milieuvriendelijk, gunstig qua prijs en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Daarvoor gebruik je het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Tesy systeem).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepomp installaties wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Neem de installatie die matcht bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag offertes op en ga voor een erkende warmtepomp installateur in Nieuw-Beijerland. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Bekijk altijd of de installatie zuinig en juist draait. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Nieuw-Beijerland

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Alleen, er zijn nog tal van alternatieven voor een Hoog rendement ketel van onder andere Brötje + Mark. Wat is geschikt voor mijn wensen? Hieronder signaleer jij per soort meer details. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en converteert dit naar bruikbare energie voor het verwarmen van water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Lage energierekening
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Niet voordelig
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van je woning. Dit werkt samen met de CV-ketel in Nieuw-Beijerland: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De uitgaven worden geschat op zo’n €4400 met installeren.

 • Hoog rendement ook in de winter
 • Combineren met warmtepomp
 • CV-ketel blijft nodig
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op speciaal geproduceerde korrels. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als andere houtproducten (snippers).

 • Ecologisch verantwoord
 • Automatische ontsteking
 • Onderhoudscontract
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een ‘groen’ alternatief en samen met zonnecellen te combineren.

 • Geen ruimteverlies
 • Overal te plaatsen
 • Geen subsidieregeling
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dat is veiliger. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Geen geluidsoverlast
 • kWh verbruik
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond waardoor warm water stroomt. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Zeer efficiënt
 • Geen kans op gaslek
 • Geen keuze in aanbieder
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Nieuw-Beijerland? Houdt dan goed overzicht over de meerdere type kosten. Onze experts hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk vergeleken met de Gasgestookte ketel. Niet vergeten: de aanschaftarieven liggen hoog (en de aansluitkosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Zuid-Holland) varieert tussen de €1350 en €5100.

Artikelprijs

De kosten van de warmtepomp zelf voel je het eerste. Afhankelijk van het product (Bodem/water, Ventilatielucht, Hybride, Water/water, Lucht/lucht) schommelen de prijzen tussen de €3300 en €15500. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Groot-Ammers vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daarna komen er installatiekosten bij kijken. Deze aanlegkosten komen regelmatig uit tussen de €1400 tot €3500. Heb jij voorkeur voor een water-water warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een eenvoudige (MV) lucht-warmtepomp is veel betaalbaarder.

Energieverbruik

Een normale CV werkt op basis van gas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat betekent dit concreet? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De energiebesparing onderaan de streep bedraagt al gauw 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidies

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het betreft een gulle Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op de speciale apparatenlijst bekijk je per systeem (merk & type) de subsidie in Nieuw-Beijerland. Dit fluctueert momenteel tussen de €1300 tot €3200. Een rekenvoorbeeld: voor de Western Airconditioning MU ECHOS A HP 32 ontvang je €5900 en voor de Weishaupt/Monarch WWP L 25 A ligt dat op €2900. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Korendijk.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen geanalyseerd? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. In het geval van een simpel systeem (hybride warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp ligt rond de 7 jaar, bij een grondwater-warmtepomp moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Nieuw-Beijerland?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? Veel mensen vergeten dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, in een dag aangelegd, goed te integreren in bestaande woning. Let op: houd er rekening mee dat je niet van het gas af bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is straks niet afdoende. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Nu ook online: warmtepomp Wons.


Gasvrij wonen steeds populairder

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Aan de hand van deze pagina lees je over een alternatieve CV ketel zonder gas in Nieuw-Beijerland. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Het dure gas kan de deur uit. Beschik je over een goede isolatie? En gebruik je zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Wil jij ook leven zonder gas? Je hebt volop keuze: pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmenet, biomassaketel. De komende jaren is hiervoor veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Zuid-Holland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in de buurt van Nieuw-Beijerland.