CV-ketel vervangen Nieuwersluis Ga voor een milieubewuste optie en bespaar jaarlijks €480


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Nieuwersluis? In mei 2024 kun je kiezen uit mogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een struikelblok waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Goed om te weten: vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf januari 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat kun je op dit moment het beste doen? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene zaken: wat is de gewenste duurzaamheid, wat mag het kosten, heb je een nieuw of juist ouder huis, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Belangrijk: check ook het beleid van de gemeente Stichtse Vecht met het oog op warmtenetten en/of stadsverwarming. Hieronder vind je de meeste veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Anderzijds: biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, het warmenet, zonneboilers worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken met betrekking tot onze energieconsumptie in de toekomst. Met behulp van onze website ontdek je alle praktische details. Welke installaties bestaan er naast een traditionele ketel, wat kost het, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Klik op een van de onderwerpen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Nieuwersluis.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Nieuwersluis?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Nieuwersluis [Update mei 2024]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat is nu handig? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een enorm dilemma. Gasketel vervangen door warmtepomp in Nieuwersluis ligt het meest voor de hand. Goed voor het milieu, voordelig en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Gebruik hiervoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Geothermik France systeem).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Check welke soorten warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die aansluit bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en kies een betrouwbare warmtepomp installateur in Nieuwersluis. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Bekijk altijd of de installatie zuinig en juist draait. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Claim jouw subsidie

Is mijn huis geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp met optionele boiler.

In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Nieuwersluis

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Goed om te weten, er zijn nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via onder andere Baxi of Mark. Wat is aan te raden voor mijn woning? Via deze website analyseer jij per soort praktische info. Wat houdt het in, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en transformeert dit naar warmte die je kunt gebruiken waarmee het water wordt verwarmd. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of integreren in een hybride systeem.

 • Gunstig energieverbruik
 • Gemeentelijke subsidie
 • Niet voordelig
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van je woning. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Nieuwersluis: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De uitgaven worden geschat op zo’n €4400 (plaatsing inbegrepen).

 • Oneindige bron
 • Weinig onderhoud
 • Beperkte opslag
 • Zichtbaarheid panelen

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van samengeperste korrels van hout. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met houtblokken en snippers.

 • CO2-neutraal stoken
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer warmte op lokaal niveau. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een duurzame keuze en samen met zonnecellen te combineren.

 • Geen ruimteverlies
 • Overal te plaatsen
 • Nog relatief duur
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Vanaf 2030 een verplichting. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gasverbruik naar 0
 • Geen extra units nodig
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Geen subsidies

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen waardoor warm water stroomt. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Schoon en veilig
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Nieuwersluis? Let dan op de vele soorten kosten. Onze deskundigen hebben een duidelijke lijst samengesteld van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van de warmtepomp is beter wanneer je het afzet tegen de CV-ketel. Opmerking: de aanschaftarieven liggen hoog (+ dure aanlegkosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Utrecht) varieert tussen de €2200 tot €4050.

Winkelprijs

De kosten van de warmtepomp zelf voel je het eerste. Gebaseerd op de soorten systemen (Ventilatielucht, Lucht/lucht, Water/water, Lucht/water, Hybride) schommelen de prijzen tussen de €3600 en €18000. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Halfweg vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Ten tweede heb je te maken met installatiekosten. Deze aanlegkosten fluctueren doorgaans tussen de €1500 en €3000. Kies je voor eenBodem/water warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het installeren van een normale hybride warmtepomp is veel betaalbaarder.

Verbruikskosten

Een gasketel draait op gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat betekent dit concreet? De gasmeter gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De energiebesparing onderaan de streep ligt tussen de 25% en 45%. Wie wil dat nu niet?

Overheidsbijdrage

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het gevolg is een zeer aantrekkelijke ISDE-subsidie. Op de apparatenlijst check je de huidige vergoeding in Nieuwersluis. Dit fluctueert momenteel tussen de €1650 tot €3200. Een rekenvoorbeeld: voor de Aerfor THRON 10 AGR2 ST ontvang je €2000 en voor de Western Airconditioning Epsilon Echos DK RF /HP 14 ligt dat op €2650. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Stichtse Vecht.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen verrekend? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een instapmodel (ventilatielucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 6 tot 8 jaar, bij een aardwarmtepomp is dit al snel 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Nieuwersluis?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? Huishoudens weten niet dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Voordelen van een hybride systeem zijn: goedkoop, gemakkelijk te plaatsen, werkt prima samen met huidige verwarming. Het jammere is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is straks niet voldoende. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Lees nu verder over warmtepomp Zandhuizen.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Via cvketel-warmtepomp.nl bekijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Nieuwersluis. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Je verbruikt geen duur gas. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En gebruik je zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Je betaalt veel minder voor energie. Meteen van het gas af? Overweeg dan een van deze systemen: zonneboilers, pelletkachels, het warmenet, biomassaketel, elektrische cv-ketels. Hedendaags ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een full-electric apparaat gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Utrecht.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs uit Nieuwersluis.