CV-ketel vervangen Nij Altoenae Ga voor een milieubewuste optie en bezuinig tot €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Nij Altoenae? In juli 2020 kun je kiezen uit alternatieven: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Het is een dilemma waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf januari 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat kun je op dit moment het beste doen? Dat hangt af van allerlei zaken: wat is de gewenste duurzaamheid, wat mag het kosten, wat voor type woning heb je, en wat kun je zeggen over de isolatie? Belangrijk: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente het Bildt t.a.v. bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze website check je de meeste erkende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Ook zonneboilers, pelletkachels, het warmenet, biomassaketel, infraroodpanelen zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen m.b.t. de energieconsumptie over een jaar of 15. Met behulp van de vergelijker vergelijk je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat kan ik nemen naast een traditionele ketel, wat is de prijs, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Druk op een item uit onze FAQ.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Nij Altoenae.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Nij Altoenae?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Nij Altoenae [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Dan moet je alle innovaties afwegen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Nij Altoenae is de meest populaire oplossing. Het is een groene energiebron, voordelig en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Airwell verwarming).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepomp versie mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die matcht bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en selecteer een officiële warmtepomp installateur in Nij Altoenae. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Bekijk kritisch of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn woning geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn voldoende geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.

Eventueel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Nij Altoenae

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Toch, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Gasketels van merken als AWB en Rendamax. Welke past nu bij mijn mijn huis? Op cvketel-warmtepomp.nl vergelijk jij per installatie bruikbare informatie. Wat is het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en transformeert dit naar toepasbare energie voor verwarming en warm water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Klaar voor de toekomst
 • Subsidies tot €2.500
 • Prijs is hoog
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het genereren van heet water. Goed te combineren met de CV-ketel in Nij Altoenae: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De prijs schommelt rond de €3400 inclusief aanleggen.

 • Ook in de winter prima rendement
 • Snel geplaatst
 • Geen complete vervanger
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken samengeperste korrels van hout. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met snippers- en/of houtblokken.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Veel onderhoud
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een ‘groen’ alternatief en samen met zonnecellen te combineren.

 • Voorkomt schimmel
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Geen recht op subsidie
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Dat is veiliger. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Bronnen boren niet nodig
 • kWh verbruik
 • Ouderwets product

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een slim en open systeem aangesloten op een warmtebron. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Nij Altoenae? Let dan op de verschillende kosten. Onze deskundigen hebben een duidelijke lijst samengesteld van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever wanneer je het afzet tegen de traditionele ketel. Niet vergeten: de prijs van het apparaat is hoog (en vergeet de installatie niet). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Friesland) schommelt tussen de €2900 - €5700.

Aanschafprijs

De artikelprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het product (Ventilatielucht, Lucht/lucht, Bodem/water, Lucht/water, Hybride) betaal je een bedrag tussen de €3100 en €17000. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Harderwijk vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daaropvolgend heb je te maken met installatiekosten. Deze aanlegkosten fluctueren doorgaans tussen de €1300 – €3600. Wil jij beslist een grondwater-warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een normale hybride warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Stroomkosten

Een gasketel draait op gas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Waar resulteert dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, maar de stroomrekening zal toenemen. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De energiebesparing onderaan de streep kan oplopen tot wel 50%. Erg goed voor de portemonnee.

Overheidsbijdrage

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Het betreft een zeer aantrekkelijke ISDE subsidieregeling. Op de apparatenlijst bekijk je de huidige vergoeding in Nij Altoenae. De bedragen liggen tussen de €1800 en €3800. Een rekenvoorbeeld: voor de Aermec ANK045H ontvang je €2050 en voor de Western Airconditioning Epsilon Echos HP +9 ligt dat op €1750. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente het Bildt.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten verrekend? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Wanneer je kiest voor een basis model (lucht-lucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem bedraagt ongeveer 10 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp ga je richting de een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Nij Altoenae?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? Veel mensen vergeten dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage investering, simpel aan te leggen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Minder fraai is dat je niet van het gas af bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is uiteindelijk niet bestendig. In het jaar 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Zenderen.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Aan de hand van de info op deze pagina lees jij over een alternatieve cv ketel zonder gas in Nij Altoenae. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. De gaskosten gaan verdwijnen. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Wil jij een huis zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: infraroodpanelen, pelletkachels, het warmenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers. As we speak is hiervoor veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric pomp is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Friesland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs uit Nij Altoenae.