CV-ketel vervangen Nijeberkoop Ga voor een milieubewuste optie en bespaar jaarlijks €480


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Nijeberkoop? We onderscheiden in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een tweestrijd waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Met ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf begin 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Op basis waarvan moet je kiezen? De basis hiervan bestaat uit meerdere randvoorwaarden: wat is de gewenste duurzaamheid, wat mag het kosten, wat voor type woning heb je, en wat kun je zeggen over de isolatie? Cruciaal: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Ooststellingwerf wat betreft aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl detecteer je de meeste populaire alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Evenwel: zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmenet zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken met betrekking tot ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Op deze pagina lees je alle handige informatie. Wat kan ik aanleggen in plaats van een traditionele ketel, wat zijn de kosten, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Druk op een van de onderstaande vragen.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Nijeberkoop.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Nijeberkoop?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Nijeberkoop [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan heb jij veel te kiezen. Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Nijeberkoop gebeurt steeds meer. Je bent “groen” bezig, voordelig en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor de volgende instructies (en lees verder over ARGO verwarming).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die aansluit bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag offertes op en kies een competente warmtepomp installateur in Nijeberkoop. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Toets of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel vloer en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Installatieruimte voor het aanleggen van een boiler en warmtepomp.

Eventueel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Nijeberkoop

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Goed om te weten, er zijn nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van onder andere Coopra en ook Rodiac. Wat sluit aan bij mijn situatie? Op de site signaleer jij per optie meer details. Hoe gaat het in z'n werk, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en vormt dit om naar direct inzetbare energie voor verwarming en warm water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Minder Co2 uitstoot
 • Hoge subsidies
 • Prijs is hoog
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Nijeberkoop: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs ligt rond de €4300 met installeren.

 • Milieubewust water opwarmen
 • Subsidies tot €2.500
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op unieke pelletkorrels. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als normaal hout en houtsnippers.

 • Korte terugverdientijd
 • Makkelijke bediening
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer warmte op lokaal niveau. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een innovatief systeem in combinatie met zonnepanelen.

 • Lucht droogt niet uit
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Geen subsidieregeling
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.De gasaansluiting kan de deur uit. Een interessante investering dus. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Maakt geen geluid
 • kWh verbruik
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen gevuld met warm water. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Zeer efficiënt
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Slechts één aanbieder
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Nijeberkoop? Houdt dan goed overzicht over de vele soorten kosten. Onze installateurs hebben een duidelijke lijst samengesteld met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is beter wanneer je het afzet tegen de Gasgestookte ketel. Van belang: de aanschafprijs is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Friesland) varieert tussen de €2750 en €4850.

Artikelprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het product (Ventilatielucht, Lucht/water, Hybride, Water/water, Bodem/water) liggen de prijzen tussen de €3800 en €21500. Vind alles uit over CV-Ketel in Harfsen vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarnaast moet je de installatiekosten niet vergeten. De plaatsingskosten komen regelmatig uit tussen de €1400 en €4200. Wil jij beslist een bodem-warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het monteren van een standaard hybride warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomverbruik

Een CV-ketel werkt op basis van gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Waar resulteert dat in? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, maar de nota voor stroom stijgt. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De energiebesparing onderaan de streep bedraagt al gauw 40%. Dat is best aantrekkelijk dus.

ISDE regeling

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Profiteer snel van deze vorstelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op de speciale apparatenlijst detecteer je de actuele subsidievergoeding in Nijeberkoop. De bedragen liggen tussen de €1400 – €2700. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Aermec ANK085H kun je aanspraak maken op €2250 en m.b.t. de Western Airconditioning Epsilon Echos HP 16 krijg je €2450. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Ooststellingwerf.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten verrekend? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. In het geval van een simpel systeem (lucht-lucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie bedraagt ongeveer 10 jaar, bij een grond-warmtepomp moet je denken aan 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Nijeberkoop?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of heb je net een gasketel laten aansluiten? Nederlanders realiseren zich te weinig dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: voordelig, simpel aan te leggen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Belangrijk minpunt is dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel samen met warmtepomp is straks niet toegestaan. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp Zevenaar.


Een gasvrije woning

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Op basis van onze website tref jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Nijeberkoop. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Je betaalt niet voor duur gas. Beschik je over een goede isolatie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energielasten dalen dan significant. Wil jij ook leven zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: zonneboilers, pelletkachels, het warmenet, infraroodpanelen, biomassaketel. Hedendaags krijg je ook nog eens veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een full-electric pomp gaat mogelijk nog even niet lukken. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Friesland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in de regio Nijeberkoop.