CV-ketel vervangen Harfsen Verlaag jou gasverbruik en verlaag je energienota met €470


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Harfsen? In juli 2020 kun je kiezen uit alternatieven: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Je komt in een situatie waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Misschien weet je het al: per 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf januari 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Hoe weet jij nu wat goed is? De basis hiervan bestaat uit diverse zaken: hoe “groen” wil je zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, wat voor type woning heb je, en wat zijn de isolatiewaarden? Niet vergeten: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Lochem ten aanzien van warmtenetten en/of stadsverwarming. Hier detecteer je de belangrijkste populaire alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Ook elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketel, het warmenet worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid m.b.t. de energieconsumptie over een jaar of 15. Aan de hand van onze website ontdek je verschillende mogelijkheden. Welke alternatieven zijn er voor een traditionele ketel, wat is de prijs, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Kies snel een van de onderstaande vragen.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Harfsen.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Harfsen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Harfsen [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan moet je alle innovaties afwegen. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een enorm dilemma. De gasketel vervangen door warmtepomp in Harfsen is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Goed voor het milieu, gunstig qua prijs en het rendement is uitstekend. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Hitecsa installatie).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepomp installaties wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die strookt met de woning en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en ga voor een deskundige warmtepomp installateur in Harfsen. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Bekijk altijd of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel vloer en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp met optionele boiler.

In geval van all-electric: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Harfsen

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Desalniettemin, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Hr-ketel van onder andere Ferroli en Rodiac. Wat sluit aan bij mijn huis? Hier vind jij per product bruikbare informatie. Hoe werkt het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en zet dit om naarwarmte die je kunt gebruiken t.b.v. heet water en verwarming. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Overheidssubsidies
 • Niet voordelig
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van je woning. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Harfsen: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. Het kostenplaatje: +/- €5000 met monteren.

 • Lager verbruik fossiele brandstoffen
 • Snel geplaatst
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Niet iedereen vind het mooi

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken samengeperste korrels van hout. Zeer geschikt voor kleinere kamers, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als andere houtproducten (snippers).

 • Zeer sfeervol
 • Automatisch geregeld
 • Investering rond de €2.500
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra warmte op een specifieke plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een milieuvriendelijke optie en samen met zonnecellen te combineren.

 • Geluid- en reukloos
 • Geen dwarrelende stof
 • Geen subsidies mogelijk
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dit is aantrekkelijker. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Eenvoudige techniek
 • Een hoog verbruik
 • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het voorziet in heet water in de woningen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Eén leverancier per regio
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Harfsen? Check dan altijd goed de meerdere type kosten. Onze deskundigen zijn aan de slag gegaan met een lijst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijker ten opzichte van de traditionele ketel. Kanttekening: de winkelprijzen liggen hoger (incl. installatiekosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Gelderland) fluctueert tussen de €2150 - €4000.

Kostprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Afhankelijk van het type (Hybride, Lucht/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht, Bodem/water) liggen de prijzen tussen de €2600 en €14500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Baars vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daarna moet je de installatiekosten niet vergeten. De installatieprijzen liggen vaak tussen de €1900 tot €3000. Kies je voor eengrond-warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een normale ventilatiewarmtepomp kost maximaal 1 dag.

Stroomkosten

Een normale CV draait op gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat betekent dit concreet? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De “korting” op de energierekening bedraagt al gauw 40%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidies

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Om die reden is er een zeer aantrekkelijke ISDE-subsidie. Op de apparatenlijst signaleer jij de beschikbare subsidiemogelijkheden in Harfsen. Dit fluctueert momenteel tussen de €1500 en €2400. Een rekenvoorbeeld: voor de CIAT DYNACIAT LG 120A ontvang je €6500 en voor de Panasonic KIT-WC07H3E5 ligt dat op €1900. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Lochem.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen onderzocht? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een instapmodel (hybride warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp ligt rond de minder dan 10 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp moet je denken aan 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Harfsen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? Huishoudens realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: voordelig, simpel aan te leggen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Minder fraai is dat je niet volledig van het gas los bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet bestendig. Per 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Roosendaal.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Met behulp van onze website bekijk jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Harfsen. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Je verbruikt geen duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Je hebt volop keuze: biomassaketel, het warmenet, infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels. As we speak is hiervoor veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een full-electric pomp gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Gelderland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs in en rondom Harfsen.