CV-ketel vervangen Noordgouwe Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar jaarlijks €320


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Noordgouwe? Grofweg heb je in juli 2020 2 mogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een kwestie waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. En vanaf 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Op basis waarvan moet je kiezen? De basis hiervan bestaat uit meerdere aspecten: hoe “groen” wil je zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, heb je een nieuw of juist ouder huis, hoe staat het met isolatie? Niet vergeten: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Schouwen-Duiveland aangaande plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op deze website vind je verschillende bekende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Echter ook elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen, pelletkachels worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen aangaande de energieconsumptie over een jaar of 15. Middels de vergelijker vind je alle praktische details. Wat kan ik aanleggen in plaats van een cv-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Druk op een item uit onze FAQ.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Noordgouwe.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Noordgouwe?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Noordgouwe [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan moet je alle innovaties afwegen. Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Noordgouwe ligt het meest voor de hand. Je bent “groen” bezig, lage vanaf-prijzen en de terugverdientijd is prima. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het 7 stappen model ( of bekijk Energie EST verwarming).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die rijmt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag prijzen op en neem een aangesloten warmtepomp installateur in Noordgouwe. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Check of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is ons huis geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een boiler en warmtepomp.

Eventueel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Noordgouwe

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Maar er zijn nog meer alternatieven voor een Gasketels van bijvoorbeeld Brötje of natuurlijk Saunier Duval. Wat is geschikt voor mijn woning? Hieronder vind jij per installatie aanvullende info. Wat houdt het in, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en zet dit om naartoepasbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Gunstig energieverbruik
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Hoog geprijsd
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Noordgouwe: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €4700 (plaatsing inbegrepen).

 • Onuitputbare bron
 • Huis wordt meer waard
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels van geperst snoeihout. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als andere houtproducten (snippers).

 • CO2-neutraal stoken
 • Gemakkelijke brandstof
 • Onderhoudscontract
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een ‘groen’ alternatief en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Maakt radiatoren overbodig
 • Koppelen met domotica
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Vanaf 2030 een verplichting. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Een warmtepomp is een betere investering.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Eenvoudige techniek
 • Stroomvreter
 • Beperkte subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond aangesloten op een warmtebron. Het voorziet in heet water in de woningen. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Veiliger dan aardgas
 • Geen keuze in aanbieder
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Noordgouwe? Let dan op de ingewikkelde kosten. Onze experts hebben een schema gebouwd met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is voordeliger in vergelijking met de gas-ketel. Belangrijk: de winkelprijzen liggen hoger (en de aansluitkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Zeeland) fluctueert tussen de €2450 tot €5600.

Productprijs

De artikelprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het product (Bodem/water, Lucht/lucht, Ventilatielucht, Hybride, Lucht/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €1700 en €15000. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Heemstede vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Verder zijn er de kosten van de installateur. De tarieven van installateurs fluctueren doorgaans tussen de €1100 en €4300. Kies je voor eenaardwarmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een eenvoudige ventilatielucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Energieverbruik

Een gasketel draait op gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat dit betekent? De gasmeter gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De energiebesparing onderaan de streep ligt tussen de 25% en 45%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidie

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Profiteer snel van deze zeer aantrekkelijke ISDE-subsidie. Op de apparatenlijst tref je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Noordgouwe. Deze liggen op het moment tussen de €1400 – €2900. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Aermec CL080H krijg je €2250 en in in het geval van de Western Airconditioning Geyser 2 HT 60 bedraagt dit €5250. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Schouwen-Duiveland.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten met elkaar verrekend? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij goedkopere systemen ((MV) lucht-warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie zit op de 10 jaar, 0moet je denken aan 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Noordgouwe?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of laatst nog een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? De meeste mensen hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: voordelig, geen ingewikkelde installatie, en werkt samen met je huidige CV. Het heikele punt is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet toegestaan. In het jaar 2050 is in principe elke woning gasvrij. Nu ook online: warmtepomp Zuidschermer.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl vind je een alternatieve cv ketel zonder gas in Noordgouwe. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. De gasrekening gaat naar 0. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Jouw woning zonder gas? Overweeg dan een van deze systemen: zonneboilers, infraroodpanelen, het warmenet, biomassaketel, pelletkachels. As we speak is hiervoor veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een all electric pomp mag best nog even wachten. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Zeeland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in de buurt van Noordgouwe.