CV-ketel vervangen Oentsjerk Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar jaarlijks €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Oentsjerk? We onderscheiden in juli 2020 2 mogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of juist een meer duurzame oplossing. Een probleem waar veel Nederlanders mee worstelen. Met ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf begin 2030 moeten we volledig van het gas af. Wat moet je dan kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene componenten: hoeveel wil je besparen, welk bedrag wil jij spenderen, in wat voor huis woon je, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Niet vergeten: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Tytsjerksteradiel m.b.t. plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Via deze website bekijk je alle bekende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Maar ook pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen, het warmenet zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen ten aanzien van onze energieconsumptie in de toekomst. Aan de hand van onze website lees je meerdere toekomstbestendige opties. Welke alternatieven zijn er voor een traditionele ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Kies een van de onderstaande vragen.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oentsjerk.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Oentsjerk?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oentsjerk [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan sta je voor een kruispunt. Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. De gasketel vervangen door warmtepomp in Oentsjerk gebeurt steeds meer. Het is milieuvriendelijk, gunstig qua prijs en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor de volgende instructies (en lees verder over MDV verwarming).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Kies de installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en neem een competente warmtepomp installateur in Oentsjerk. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Loop na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp met optionele boiler.

Bij volledig elektrisch: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Oentsjerk

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Toch, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasketels van leveranciers als Brötje en ook Junkers. Wat is aan te raden voor mijn situatie? Op deze website vind jij per mogelijkheid een korte uitleg. Hoe werkt het, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en vormt dit om naar hoogwaardige bruikbare energie voor verwarming en warm water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Energiebesparing
 • Subsidies tot €2.500
 • Prijs is hoog
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Oentsjerk: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. Het kostenplaatje: +/- €4200 inclusief montage.

 • Besparing van 30% tot 50%
 • Overheidssubsidies
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op kleine korrels houtafval. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met andere houtproducten (snippers).

 • Geen schoorsteen nodig
 • Autonoom systeem
 • Investering rond de €2.500
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een innovatief systeem en goed te combineren met zonnecellen.

 • Besparen op de energienota
 • Geen dwarrelende stof
 • Geen recht op subsidie
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Een interessante investering dus. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Geen extra units nodig
 • kWh verbruik
 • Ouderwets product

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond gevuld met warm water. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Collectieve oplossing
 • Constante temperatuur
 • Slechts één aanbieder
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Oentsjerk? Houdt dan goed overzicht over de vele soorten kosten. Onze deskundigen hebben een overzicht gemaakt van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is beter ten opzichte van de HR-ketel. Kanttekening: de aanschaftarieven liggen hoog (+ dure aanlegkosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Friesland) ligt tussen de €1050 - €5400.

Kostprijs

De kosten van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het product (Bodem/water, Water/water, Hybride, Ventilatielucht, Lucht/water) betaal je een bedrag tussen de €2600 en €16500. Lees nu verder over CV-Ketel in Hekendorp vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daarnaast komen er installatiekosten bij kijken. De tarieven van installateurs variëren (gemiddeld) tussen de €2000 tot €3600. Neig jij naar een aardwarmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een eenvoudige ventilatielucht warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Stroomkosten

Een gasketel draait op gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat dit betekent? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De energiebesparing onderaan de streep varieert tussen 35% en 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Overheidsbijdrage

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Om die reden is er een historische ISDE-subsidie. Op deze handige apparatenlijst detecteer jij de huidige vergoeding in Oentsjerk. Dit ligt vaak ergens tussen de €2000 – €3600. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Alpha Innotec BWP 307 krijg je €1100 en in in het geval van de Western Airconditioning ZETA REV HP XT 3.2 bedraagt dit €4250. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Tytsjerksteradiel.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen onderzocht? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij goedkopere systemen (ventilatiewarmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem is om en nabij de 7 jaar, bij een grond-water warmtepomp loopt dit al gauw op tot 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Oentsjerk?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? Nederlanders vergeten dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: lage aanschafprijs, in een dag aangelegd, werkt prima samen met huidige verwarming. Het heikele punt is dat je niet van het gas af bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet afdoende. Met ingang van 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Nu ook online: warmtepomp Zuid-Holland.


De voordelen van gasvrij wonen

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Middels deze website tref jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Oentsjerk. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Je betaalt niet voor duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Overweeg dan een van deze systemen: biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmenet. Momenteel is hiervoor veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een all electric pomp gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Friesland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in de regio Oentsjerk.