CV-ketel vervangen Ohé en Laak Stap over op groenere stroom en bespaar tot wel €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Ohé en Laak? In juli 2020 kun je kiezen uit keuzes: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een kwestie waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Met ingang van 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Echter na 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Op basis waarvan moet je kiezen? Dat heeft te maken met allerlei invalshoeken: wat is de gewenste duurzaamheid, wat mag het kosten, wat zijn de eigenschappen van je huis, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Cruciaal: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Maasgouw ten aanzien van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op de site vergelijk je de meeste veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Echter ook pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketel, het warmenet, zonneboilers zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken ten aanzien van onze energieconsumptie in de toekomst. Aan de hand van de vergelijker ontdek je verschillende mogelijkheden. Welke alternatieven zijn er voor een gasgestookte ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Selecteer een van de thema’s hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Ohé en Laak.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Ohé en Laak?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Ohé en Laak [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan sta je voor een kruispunt. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Ohé en Laak is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is milieuvriendelijk, voordelig en je investering heb je snel terugverdiend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Metro Therm verwarming).

Advies warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepomp versie geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Kies de installatie die strookt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk alle tarieven en ga voor een competente warmtepomp installateur in Ohé en Laak. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Bekijk altijd of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor een warmtepomp met voorraadvat.

Eventueel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Ohé en Laak

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Alleen, er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijvoorbeeld Agpo cv Ketels of Novum. Wat is geschikt voor mijn huis? Hier bekijk jij per optie meer details. Wat is het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en verandert dit in warmte die je kunt gebruiken voor het verwarmen van water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Minder Co2 uitstoot
 • Hoge subsidies
 • Hoog geprijsd
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van je woning. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Ohé en Laak: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €3600 inclusief aanleggen.

 • Onuitputbare bron
 • Combineren met warmtepomp
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Minder mooi uitzicht

3. Pelletkachel (biomassaketel)

De pelletkachel werkt op speciale korrels (pellets). Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met houtsnippers of blokken.

 • 100% milieuvriendelijk
 • Makkelijk in gebruik
 • Veel onderhoud
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer hitte op een zelfgekozen plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een toekomstgericht product en met zonnepanelen een goede combi.

 • Geluid- en reukloos
 • Eenvoudige montage
 • Geen subsidies mogelijk
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Stroomvreter
 • Niet toekomstbestendig

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen waardoor warm water stroomt. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Geen kans op gaslek
 • Eén leverancier per regio
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Ohé en Laak? Check dan altijd goed de ingewikkelde kosten. Onze specialisten hebben een overzicht gemaakt van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijk vergeleken met de CV-ketel. Niet vergeten: de winkelprijzen liggen hoger (incl. installatiekosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Limburg) schommelt tussen de €2250 - €5800.

Artikelprijs

De kosten van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op het type (Hybride, Lucht/lucht, Water/water, Lucht/water, Bodem/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €2300 en €22000. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Helenaveen vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Vervolgens komen er installatiekosten bij kijken. De tarieven van installateurs schommelen gemiddeld tussen de €2000 tot €4900. Neig jij naar een bodem-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een basic lucht-lucht warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Energiekosten

Een CV-ketel gebruikt aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Waar resulteert dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De uiteindelijke energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Wie wil dat nu niet?

Subsidies

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Daarom is er een vorstelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op de apparatenlijst check je de huidige vergoeding in Ohé en Laak. Vergoedingen schommelen tussen de €1150 – €2800. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Alpha Innotec KHZ LW60/300 geldt een subsidie van €1800 en ten aanzien van de Western Airconditioning ZETA REV HP XT 5.2 geldt een bedrag van €5250. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Maasgouw.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten met elkaar verrekend? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een eenvoudig systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie is om en nabij de 10 jaar, bij een water-water warmtepomp ga je richting de 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Ohé en Laak?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of heb je net een gasketel laten aansluiten? Huishoudens weten niet dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage aanschafprijs, simpel aan te leggen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Minder fraai is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel samen met warmtepomp is straks niet genoeg. In het jaar 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Limburg.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Via cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Ohé en Laak. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Het dure gas kan de deur uit. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: infraroodpanelen, het warmenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers. De komende periode is hiervoor veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric pomp is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Limburg.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs in en rondom Ohé en Laak.