CV-ketel vervangen Limburg Verlaag jou gasverbruik en verlaag je energienota met €320


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Limburg? Dan heb je in juni 2024 eigenlijk 2 alternatieven: “weer” een ouderwetse gasketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Je komt in een situatie waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Rond voorjaar 2030 gaat het gas er helemaal af. Wat is nu een handige keuze? De basis hiervan bestaat uit meerdere invalshoeken: wat is de gewenste duurzaamheid, wat mag het kosten, in wat voor huis woon je, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Niet vergeten: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Limburg met het oog op plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op deze website ontdek je de meest gekozen populaire alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Maar ook pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketels worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken aangaande de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl vind je alle handige informatie. Welke alternatieven zijn er voor een gasgestookte ketel, wat kost het, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Selecteer direct een van de thema’s hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Limburg.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Limburg?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Limburg [Update juni 2024]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat is nu handig? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Limburg is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Goed voor het milieu, voordelig en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Hoe kan ik ’t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Hitachi verwarming).

Advies warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke warmtepomp versie geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die strookt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk alle tarieven en selecteer een betrouwbare warmtepomp installateur in Limburg. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Trek na of de installatie zuinig en juist draait. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Claim jouw subsidie

Is mijn woning geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn voldoende geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een warmtepomp met voorraadvat.

In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Limburg

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Toch, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via merken als Daalderop en ook Rodiac. Welke past nu bij mijn mijn woning? Op de site vind jij per soort meer details. Wat houdt het in, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en converteert dit naar bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of combineren met een hybride versie.

 • Energiebesparing
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Hoog geprijsd
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Limburg: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs ligt rond de €5000 met monteren.

 • Lagere energierekening
 • Onderhoudsvriendelijk
 • CV-ketel blijft nodig
 • Niet elk huis is geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

De pelletkachel werkt op houtkorrels, pellets genaamd. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook houtblokken en snippers.

 • Korte terugverdientijd
 • Automatisch geregeld
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een duurzame keuze en samen met zonnecellen te combineren.

 • Besparen op de energienota
 • Geen leidingen aanleggen
 • Geen recht op subsidie
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Vanaf 2030 een verplichting. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gas kan de deur uit
 • Geen buitenunit
 • Gebruik veel energie
 • Ouderwets product

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond met warm water van verschillende bronnen. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Schoon en veilig
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Limburg? Let dan op de diverse kosten. Onze experts hebben een duidelijke lijst samengesteld zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is beter vergeleken met de gas-ketel. Maar let op: de kostprijs ligt hoger (en de plaatsing is kostbaar). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Limburg) ligt tussen de €2000 - €4850.

Kostprijs

De kosten van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Op basis van de gekozen installatie (Bodem/water, Ventilatielucht, Water/water, Hybride, Lucht/lucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €3300 en €21500. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Scherpenisse vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daaropvolgend zijn er de kosten van de installateur. De tarieven van installateurs fluctueren doorgaans tussen de €1600 en €3600. Wil jij beslist een grond-water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een standaard ventilatielucht warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomverbruik

Een normale CV draait op gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat houdt dat in? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De uiteindelijke energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Heel interessant dus.

Subsidie

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het betreft een historische subsidieregeling (ISDE). Op de speciale apparatenlijst ontdek jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Limburg. Deze liggen op het moment tussen de €1450 en €3000. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Fujitsu Waterstage Comfort 16 heb je recht op €2250 en bij de Enerso TWW 28 is dit €4600. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Limburg.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen op een rij gezet? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een instapmodel ((MV) lucht-warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem wordt geschat op 6 tot 8 jaar, 0moet je denken aan 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Limburg?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of heb je net een gasketel laten aansluiten? Veel mensen realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: betaalbaar, eenvoudig te installeren, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Minder fraai is dat je niet van het gas af bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is straks niet genoeg. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Ilpendam.


Op weg naar een huis zonder gas

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Via deze pagina vind jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Limburg. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. De gasrekening gaat naar 0. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energielasten dalen dan significant. Jouw woning zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: pelletkachels, het warmenet, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers. Hedendaags is hiervoor veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrische installatie hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Limburg.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in de regio Limburg.