CV-ketel vervangen Oudenhoorn Maak een keuze voor groene energie en bespaar tot wel €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Oudenhoorn? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 opties: “weer” een ouderwetse gasketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Je komt in een situatie waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Met ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. En vanaf 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Waar doe je dan goed aan? Dat hangt af van verschillende aspecten: wat is de gewenste duurzaamheid, hoeveel wil je uitgeven, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Tip: check ook het beleid van de gemeente Bernisse rond warmtenetten en/of stadsverwarming. Via deze website analyseer je meerdere veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Maar ook elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers, het warmenet worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen ten opzichte van het energieverbruik over 10 jaar. Op deze pagina check je alle handige informatie. Wat zijn de alternatieven van een traditionele ketel, wat zijn de kosten, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Selecteer een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oudenhoorn.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Oudenhoorn?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oudenhoorn [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan heb jij veel te kiezen. Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Oudenhoorn ligt het meest voor de hand. Je bent “groen” bezig, gunstig qua prijs en het rendement ligt verrassend hoog. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze experts schreven daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Ferroli subsidie).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag offertes op en selecteer een competente warmtepomp installateur in Oudenhoorn. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Onderzoek of alle werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Welke woning is geschikt?

Gevel vloer en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.

Voor de complexe systemen: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Oudenhoorn

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Toch, er zijn nog meer alternatieven voor een Gasketels van merken als Daalderop of natuurlijk Thermagas. Wat is aan te raden voor mijn huis? Op deze website vergelijk jij per optie aanvullende info. Wat houdt het in, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en converteert dit naar toepasbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of combineren met een hybride versie.

 • Minder Co2 uitstoot
 • Gemeentelijke subsidie
 • Niet voordelig
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Oudenhoorn: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De kosten liggen rond €4900 (incl. monteren).

 • Gratis energie
 • Waardestijging van woning
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Minder mooi uitzicht

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van korrels van geperst snoeihout. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtblokken en snippers.

 • Programmeerbaar
 • Makkelijke bediening
 • Onderhoudscontract
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer warmte op lokaal niveau. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een milieuvriendelijke optie en samen met zonnecellen te combineren.

 • Maakt radiatoren overbodig
 • Eenvoudige montage
 • Geen subsidies mogelijk
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gas kan de deur uit
 • Bronnen boren niet nodig
 • Energieverbruik
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond waardoor warm water stroomt. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Veiliger dan aardgas
 • Slechts één aanbieder
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Oudenhoorn? Let dan op de vele soorten kosten. Onze specialisten hebben een duidelijke lijst samengesteld zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is lucratiever vergeleken met de gas-ketel. Belangrijk: de kostprijs ligt hoger (en vergeet de installatie niet). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Zuid-Holland) ligt tussen de €1750 - €5400.

Artikelprijs

De prijs van de warmtepomp zelf voel je het eerste. Gebaseerd op het type (Lucht/water, Bodem/water, Hybride, Lucht/lucht, Ventilatielucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €2000 en €15500. Zoek ook naar CV-Ketel in Huizen vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Verder krijg te doen met installatiekosten. De plaatsingskosten liggen vaak tussen de €1400 – €3800. Kies je voor eenwater-water warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een eenvoudige hybride warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Energiekosten

Een CV-ketel werkt op basis van gas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat houdt dat in? De gasmeter gaat naar 0, maar de stroomrekening zal toenemen. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De “korting” op de energierekening ligt tussen de 25% en 45%. Wie wil dat nu niet?

ISDE regeling

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het betreft een zeer aantrekkelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst detecteer jij de beschikbare subsidiemogelijkheden in Oudenhoorn. Deze liggen op het moment tussen de €1650 tot €3100. De hoogte wisselt: voor de installatie van de ARTEL MHP12RL24 krijg je €2400 en in in het geval van de Alpha Innotec WZS 62H3M bedraagt dit €2800. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Bernisse.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten bekeken? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een eenvoudig systeem (ventilatielucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie is om en nabij de 6 tot 8 jaar, bij een water-water warmtepomp moet je denken aan 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Oudenhoorn?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Nederlanders weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage investering, gemakkelijk te plaatsen, en werkt samen met je huidige CV. Minder fraai is dat je niet van het gas af bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel samen met warmtepomp is uiteindelijk niet voldoende. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Baarle-Nassau.


Een gasvrije woning

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Aan de hand van cvketel-warmtepomp.nl bekijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Oudenhoorn. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen is beslist geen straf. De gaskosten gaan verdwijnen. Beschik je over een goede isolatie? En wek jij de stroom zelf op? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Je hebt volop keuze: het warmenet, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen. Momenteel ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrisch systeem is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Zuid-Holland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs in de buurt van Oudenhoorn.