CV-ketel vervangen Oudeschoot Verlaag jou gasverbruik en bespaar tot wel €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Oudeschoot? In juli 2020 kun je kiezen uit keuzemogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een probleem waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf begin 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Waar doe je dan goed aan? Die keuze hangt af van verscheidene overwegingen: wat is de gewenste duurzaamheid, wat is je maximum budget, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, hoe staat het met isolatie? Belangrijk: check ook het beleid van de gemeente Heerenveen ten opzichte van warmtenetten en/of stadsverwarming. Hier vind je alle erkende alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Ook infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmenet, zonneboilers zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen omtrent ons toekomstig energieverbruik. Middels de vergelijker bekijk je alle handige informatie. Wat kan ik nemen naast een gasgestookte ketel, wat is de prijs, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Kies snel een item uit onze FAQ.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oudeschoot.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Oudeschoot?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oudeschoot [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Heb je al contact met de installateur gehad? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een lastig probleem. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Oudeschoot gebeurt steeds meer. Je bent “groen” bezig, lage vanaf-prijzen en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Haier subsidie).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die aansluit bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en neem een aangesloten warmtepomp installateur in Oudeschoot. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Bekijk kritisch of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Welke woning is geschikt?

Gevel vloer en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een warmtepomp met voorraadvat.

In geval van all-electric: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Oudeschoot

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Desalniettemin, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via onder andere Brink of natuurlijk Geveke. Wat is geschikt voor mijn wensen? Op deze pagina check jij per type bruikbare informatie. Hoe gaat het in z'n werk, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en zet dit om naarhoogwaardige bruikbare energie voor verwarming en warm water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of combineren met een hybride versie.

 • Verwarmt en koelt
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoge investering
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Oudeschoot: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De kosten liggen rond €3700 inclusief montage.

 • Oneindige bron
 • Snel geplaatst
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Niet elk huis is geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van kleine korrels houtafval. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met snippers- en/of houtblokken.

 • Korte terugverdientijd
 • Gemakkelijke brandstof
 • Investering rond de €2.500
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een ‘groen’ alternatief en samen met zonnecellen te combineren.

 • Maakt radiatoren overbodig
 • Gezond binnenklimaat
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dat is veiliger. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gas kan de deur uit
 • Bronnen boren niet nodig
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het voorziet in heet water in de woningen. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Geen keuze in aanbieder
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Oudeschoot? Dan krijg je te maken met diverse kosten. Onze specialisten hebben een duidelijke lijst samengesteld met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is beter wanneer je het afzet tegen de traditionele ketel. Cruciaal: de aanschafprijs is hoog (en vergeet de installatie niet). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Friesland) ligt tussen de €1800 - €4550.

Aanschafprijs

De productprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Gebaseerd op het type (Bodem/water, Hybride, Ventilatielucht, Lucht/lucht, Water/water) schommelen de prijzen tussen de €3800 en €16500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Hulten vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Vervolgens komen er installatiekosten bij kijken. De tarieven van installateurs fluctueren doorgaans tussen de €1900 tot €4400. Kies je voor eengrondwater-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een basic (MV) lucht-warmtepomp kost je stukken minder.

Energieverbruik

Een CV-ketel verbruikt aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat dit betekent? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, maar de stroomrekening zal toenemen. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De “korting” op de energierekening bedraagt al gauw 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidies

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het gevolg is een historische Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst ontdek je de actuele subsidievergoeding in Oudeschoot. Vergoedingen schommelen tussen de €1750 tot €3700. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de ARTEL MHP5RL24 kun je aanspraak maken op €1900 en m.b.t. de Alpha Innotec WZSV162H3M krijg je €3400. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Heerenveen.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen bekeken? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. In het geval van een simpel systeem (hybride warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp bedraagt ongeveer minder dan 10 jaar, bij een aardwarmtepomp ga je richting de 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Oudeschoot?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? Het gros van de huizenbezitters weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: betaalbaar, eenvoudig te installeren, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Groot nadeel is dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is straks niet genoeg. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Bad Nieuweschans.


Gasvrij wonen steeds populairder

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Middels onze website vind jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Oudeschoot. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. De gasrekening gaat naar 0. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Wil jij ook leven zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmenet, infraroodpanelen. De komende periode is hiervoor veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een all electric pomp gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Friesland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs uit Oudeschoot.