CV-ketel vervangen Oudezijl Stop met gasverbruiken en bespaar jaarlijks €370


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Oudezijl? In feite heb je in juli 2020 2 alternatieven: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een struikelblok waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Misschien weet je het al: per 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Echter na 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat moet je dan kiezen? De basis hiervan bestaat uit allerlei aspecten: hoe “groen” wil je zijn, hoeveel wil je uitgeven, heb je een nieuw of juist ouder huis, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Advies: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Oldambt omtrent aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Hier bekijk je een aantal veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Echter ook biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmenet, zonneboilers, infraroodpanelen kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen inzake ons toekomstig energieverbruik. Op cvketel-warmtepomp.nl vind je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke installaties bestaan er naast een gas-ketel, wat is de prijs, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Selecteer direct een item uit onze FAQ.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oudezijl.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Oudezijl?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oudezijl [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan sta je voor een kruispunt. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Oudezijl is een absolute aanrader. Het is duurzaam, betaalbaar en je hebt jouw investering snel terug. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Herz subsidie).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke warmtepomp versie geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag offertes op en kies een ervaren warmtepomp installateur in Oudezijl. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Check of de installatie zuinig en juist draait. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Welke woning is geschikt?

Gevel vloer en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.

Bij volledig elektrisch: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Oudezijl

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Toch, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een CV-ketel van merken als AWB + Viessmann. Welke past nu bij mijn mijn woning? Hieronder ontdek jij per soort een korte uitleg. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en zet dit om naardirect inzetbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Minder Co2 uitstoot
 • Hoge subsidies
 • Hoge installatiekosten
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor de opwarming van water / verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Oudezijl: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De prijs schommelt rond de €3700 (plaatsing inbegrepen).

 • Lagere energierekening
 • Snel geplaatst
 • Geen zelfstandig systeem
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken unieke pelletkorrels. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op houtblokken en snippers.

 • Zeer sfeervol
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Minimale voorraad hout
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een milieuvriendelijke optie en met zonnepanelen een goede combi.

 • Voorkomt schimmel
 • Gemakkelijk te installeren
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Een interessante investering dus. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gasverbruik naar 0
 • Bronnen boren niet nodig
 • Stroomvreter
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een slim en open systeem met warm water van verschillende bronnen. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Geen kans op gaslek
 • Eén leverancier per regio
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Oudezijl? Houdt dan goed overzicht over de ingewikkelde kosten. Onze vakmannen hebben een overzicht gemaakt van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is beter ten opzichte van de HR-ketel. Maar let op: de kostprijs ligt hoger (en vergeet de installatie niet). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Groningen) varieert tussen de €1550 en €5200.

Kostprijs

De productprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Gebaseerd op de soorten systemen (Lucht/lucht, Bodem/water, Ventilatielucht, Lucht/water, Water/water) liggen de prijzen tussen de €2200 en €19500. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Hurdegaryp vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daarnaast komen er installatiekosten bij kijken. Deze aanlegkosten schommelen gemiddeld tussen de €1400 en €3900. Ga je voor een grondwater-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een eenvoudige (MV) lucht-warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomkosten

Een gasketel gebruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat betekent dit concreet? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, maar de stroomrekening zal toenemen. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De netto-energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Tegemoetkoming van het rijk

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Daarom is er een vorstelijke ISDE subsidieregeling. Middels de officiële apparatenlijst ontdek jij de huidige vergoeding in Oudezijl. De bedragen liggen tussen de €1100 tot €2100. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de ARTEL SHP14RL24 heb je recht op €2500 en bij de Alpha Innotec WZSV62K3M is dit €2800. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Oldambt.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen uitgezocht? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. In het geval van een simpel systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem ligt rond de minder dan 10 jaar, bij een water-water warmtepomp moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Oudezijl?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? Nederlanders realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: goedkoop, simpel aan te leggen, en werkt samen met je huidige CV. Het heikele punt is dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is straks niet afdoende. In het jaar 2050 is in principe elke woning gasvrij. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Baflo.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Op deze website bekijk je een alternatieve cv ketel zonder gas in Oudezijl. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Eindelijk 0 op de gasmeter. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers, biomassaketel, infraroodpanelen. Op dit moment ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een all electric pomp mag best nog even wachten. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Groningen.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in en rondom Oudezijl.