CV-ketel vervangen Purmerend Kies een milieuvriendelijke optie en bezuinig tot €360


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Purmerend? Grofweg heb je in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een probleem waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Rond voorjaar 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat kun je op dit moment het beste doen? Hieraan ten grondslag liggen meerdere randvoorwaarden: hoe milieubewust moet het systeem zijn, hoeveel wil je uitgeven, heb je een nieuw of juist ouder huis, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Tip: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Purmerend ten aanzien van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op cvketel-warmtepomp.nl analyseer je de belangrijkste praktische alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Echter ook pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers, het warmenet, biomassaketel zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen met het oog op ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl bekijk je alle praktische details. Wat kan ik nemen naast een gasgestookte ketel, wat kost het, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Kies een van de onderwerpen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Purmerend.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Purmerend?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Purmerend [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan heb jij veel te kiezen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Purmerend is een absolute aanrader. Goed voor het milieu, aantrekkelijk geprijsd en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Thermia subsidie).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die past bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en ga in zee met een handige warmtepomp installateur in Purmerend. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Bekijk of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn huis geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp met optionele boiler.

Optioneel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Purmerend

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Desalniettemin, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijvoorbeeld Ferroli en ook Radson. Wat past bij mijn mijn wensen? Via deze website vind jij per installatie aanvullende info. Wat is de werkwijze, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en zet dit om naardirect inzetbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of combineren met een hybride versie.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Gemeentelijke subsidie
 • Prijs is hoog
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Purmerend: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs ligt rond de €3300 (incl. monteren).

 • Onuitputbare bron
 • Gemeentelijke subsidie
 • Geen saldering
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op unieke pelletkorrels. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op normaal hout en houtsnippers.

 • Eenvoudig te installeren
 • Gemakkelijke brandstof
 • Aantal modellen
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra warmte op een specifieke plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een toekomstgericht product in combinatie met zonnepanelen.

 • Flexibel
 • Onderhoudsvrij
 • Geen subsidieregeling
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Een interessante investering dus. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Eenvoudige techniek
 • Niet energiezuinig
 • Geen subsidies

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Slechts één aanbieder
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Purmerend? Dan moet je rekening houden met meerdere type kosten. Onze specialisten hebben een overzicht gemaakt van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijk in vergelijking met de traditionele ketel. Belangrijk: de kostprijs ligt hoger (en de plaatsing is kostbaar). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) varieert tussen de €2550 - €4250.

Productprijs

De artikelprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Afhankelijk van het product (Water/water, Lucht/water, Lucht/lucht, Hybride, Ventilatielucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €3200 en €16000. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Kapelle vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Ten tweede komen er installatiekosten bij kijken. Deze aanlegkosten liggen vaak tussen de €1600 – €4300. Neig jij naar een grondwater-warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het monteren van een normale (MV) lucht-warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomkosten

Een normale CV gebruikt aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat dit betekent? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De netto-energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidie

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Om die reden is er een royale ISDE-subsidie. Middels de officiële apparatenlijst detecteer je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Purmerend. Deze liggen op het moment tussen de €1650 tot €3100. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Carrier 30AWH012HD9 geldt een subsidie van €2050 en ten aanzien van de CTC EcoHeat 406 geldt een bedrag van €2800. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Purmerend.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten uitgezocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een instapmodel (ventilatiewarmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp wordt geschat op 7 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp ga je richting de 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Purmerend?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? Huishoudens hebben niet de kennis dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage aanschafprijs, in een dag aangelegd, goed te integreren in bestaande woning. Het heikele punt is dat je gas blijft gebruiken: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet genoeg. In het jaar 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Bentelo.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Op de info op deze pagina vind je een alternatieve CV ketel zonder gas in Purmerend. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. De gaskosten gaan verdwijnen. Beschik je over een goede isolatie? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Je hebt volop keuze: het warmenet, elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen. De komende jaren is hiervoor veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric apparaat is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Noord-Holland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in de buurt van Purmerend.