CV-ketel vervangen Randwijk Maak een keuze voor groene energie en bespaar tot wel €420


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Randwijk? Grofweg heb je in juli 2020 2 alternatieven: “weer” een ouderwetse gasketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Dit is een probleem waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Per ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. En vanaf 2030 moeten we volledig van het gas af. Wat kun je op dit moment het beste doen? De basis hiervan bestaat uit verscheidene invalshoeken: hoe duurzaam moet het zijn, hoeveel wil je uitgeven, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat zijn de isolatiewaarden? Cruciaal: check ook het beleid van de gemeente Overbetuwe ten opzichte van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze website bekijk je meerdere erkende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Anderzijds: elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers, biomassaketel zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen rond ons toekomstig energieverbruik. Met behulp van cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je alle handige informatie. Wat zijn de alternatieven van een gas-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Selecteer direct een van de onderstaande vragen.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Randwijk.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Randwijk?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Randwijk [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat is nu handig? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Randwijk gebeurt steeds meer. Het is milieuvriendelijk, betaalbaar en het rendement ligt verrassend hoog. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk ZBPro subsidie).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die aansluit bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag meerdere offertes op en ga in zee met een deskundige warmtepomp installateur in Randwijk. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Bekijk kritisch of alle werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Welke woning is geschikt?

Vloer, dak en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een warmtepomp met voorraadvat.

Optioneel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Randwijk

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Toch, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een CV-ketel van merken als Agpo cv Ketels + Geveke. Wat is aan te raden voor mijn wensen? Op cvketel-warmtepomp.nl check jij per type aanvullende info. Hoe werkt het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en vormt dit om naar hoogwaardige bruikbare energie voor het verwarmen van water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Niet voordelig
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Randwijk: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De prijs ligt rond de €4800 (incl. monteren).

 • Besparing van 30% tot 50%
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Dure systemen
 • Niet elk huis is geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op korrels van houtzaagsel. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels werken echter ook met andere houtproducten (snippers).

 • Zeer sfeervol
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Minimale voorraad hout
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer warmte op lokaal niveau. Het is onhandig als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een innovatief systeem in combinatie met zonnepanelen.

 • Flexibel
 • Geen dwarrelende stof
 • Geen subsidies mogelijk
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Een hoog verbruik
 • Geen subsidies

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet met warm water van verschillende bronnen. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Constante temperatuur
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Randwijk? Dan moet je rekening houden met ingewikkelde kosten. Onze vakmannen hebben hieronder een opsomming geplaatst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijk tegenover de gas-ketel. Niet vergeten: de winkelprijzen liggen hoger (incl. installatiekosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Gelderland) varieert tussen de €1600 - €4100.

Kosten van de pomp

De productprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Gebaseerd op het type (Bodem/water, Lucht/water, Lucht/lucht, Hybride, Ventilatielucht) liggen de prijzen tussen de €2500 en €18000. Ook interessant: CV-Ketel in Kerkenveld vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daarna komen er installatiekosten bij kijken. De tarieven van installateurs komen regelmatig uit tussen de €1900 tot €3600. Heb jij voorkeur voor een bodem-warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het installeren van een basic ventilatiewarmtepomp kost maximaal 1 dag.

Energiekosten

Een gasketel draait op gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Waar resulteert dat in? Het verbruik van gas daalt, maar de nota voor stroom stijgt. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De uiteindelijke energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Heel interessant dus.

Subsidie

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Daarom is er een historische subsidie (ISDE). In de actuele apparatenlijst tref je de actuele subsidievergoeding in Randwijk. Deze liggen op het moment tussen de €1650 en €3100. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Carrier 30PH160HEE krijg je €3700 en in in het geval van de CTC EcoPart 408 + CTC EcoZenith i350 bedraagt dit €2800. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Overbetuwe.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen verrekend? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Wanneer je kiest voor een basis model (lucht-lucht warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem bedraagt ongeveer 6 tot 8 jaar, bij een grond-warmtepomp loopt dit al gauw op tot 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Randwijk?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? Woningbezitters hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: betaalbaar, gemakkelijk te plaatsen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Belangrijk minpunt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Bergschenhoek.


Gasvrij wonen steeds populairder

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Middels deze pagina tref je een alternatieve cv ketel zonder gas in Randwijk. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Het dure gas kan de deur uit. Beschik je over een goede isolatie? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Wil jij een huis zonder gas? Je hebt volop keuze: biomassaketel, het warmenet, pelletkachels, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels. De komende jaren is hiervoor veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een full-electric pomp is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Gelderland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in en rondom Randwijk.