CV-ketel vervangen Schore Kies een milieuvriendelijke optie en bezuinig tot €320


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Schore? We onderscheiden in juli 2020 2 alternatieven: “weer” een ouderwetse gasketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Het is een dilemma waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Met ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf januari 2030 gaat het gas er helemaal af. Hoe weet jij nu wat goed is? Hieraan ten grondslag liggen velerlei aspecten: hoe milieubewust moet het systeem zijn, hoeveel wil je uitgeven, in wat voor huis woon je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Advies: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Kapelle rond plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl analyseer je de meeste erkende alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Ook zonneboilers, pelletkachels, het warmenet, biomassaketel, elektrische cv-ketels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid met het oog op ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Via de vergelijker lees je alle handige informatie. Welke installaties bestaan er naast een gas-ketel, wat zijn de kosten, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Selecteer direct een item uit onze FAQ.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Schore.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Schore?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Schore [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Heb je al contact met de installateur gehad? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. De gasketel vervangen door warmtepomp in Schore gebeurt steeds meer. Goed voor het milieu, voordelig en het rendement is uitstekend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze experts schreven daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Geothermik France installatie).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Kies de installatie die past bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag meerdere offertes op en ga voor een doorgewinterde warmtepomp installateur in Schore. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. De installatie kan beginnen. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Onderzoek of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is mijn woning geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van een warmtepomp met voorraadvat.

In geval van all-electric: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Schore

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Toch, er zijn nog tal van alternatieven voor een Hoog rendement ketel van bijvoorbeeld Brötje of Radson. Wat past bij mijn mijn huis? Via deze website vind jij per installatie bruikbare informatie. Wat is het, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en zet dit om naartoepasbare energie voor verwarming en warm water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of combineren met een hybride versie.

 • Lage energierekening
 • Hoge subsidies
 • Niet voordelig
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het genereren van heet water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Schore: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De prijs schommelt rond de €3500 (plaatsing inbegrepen).

 • Hoog rendement ook in de winter
 • Snel geplaatst
 • Hoge investering
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op speciale houtkorrels. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als normaal hout en houtsnippers.

 • Programmeerbaar
 • Geen koolmonoxide
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een innovatief systeem en met zonnepanelen een goede combi.

 • Gelijkmatige temperatuurverdeling
 • Eenvoudige montage
 • Geen recht op subsidie
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gasverbruik naar 0
 • Maakt geen geluid
 • Een hoog verbruik
 • Weinig innovatief

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Zeer efficiënt
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Monopolistisch systeem
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Schore? Let dan op de vele soorten kosten. Onze specialisten hebben een schema gebouwd om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk tegenover de HR-ketel. Belangrijk: de aanschaftarieven liggen hoog (en vergeet de installatie niet). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Zeeland) is op dit moment tussen de €1150 - €5950.

Artikelprijs

De prijs van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op het type (Ventilatielucht, Hybride, Lucht/water, Lucht/lucht, Bodem/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €1500 en €19500. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Lieveren vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daarna krijg te doen met installatiekosten. Deze aanlegkosten fluctueren doorgaans tussen de €1700 en €3900. Neig jij naar een Bodemwarmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het plaatsen van een normale ventilatiewarmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomkosten

Een CV-ketel draait op gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat betekent dit concreet? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, maar de nota voor stroom stijgt. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De “korting” op de energierekening varieert tussen 35% en 50%. Heel interessant dus.

Subsidies

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Daarom is er een vorstelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op de apparatenlijst ontdek jij de actuele subsidievergoeding in Schore. Vergoedingen schommelen tussen de €1300 en €2300. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Climaveneta AWR-MTD2-XE 0031MS kun je aanspraak maken op €1850 en m.b.t. de Heliotherm HP08S10W-M-Web krijg je €2800. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Kapelle.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen verrekend? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een instapmodel ((MV) lucht-warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp ligt rond de 6 tot 10 jaar, bij een grond-warmtepomp is dit al snel 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Schore?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? De meeste mensen vergeten dat beide componenten goed te combineren zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: betaalbaar, geen ingewikkelde installatie, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Let op: houd er rekening mee dat je niet volledig van het gas los bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet voldoende. Vanaf 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp Creil.


Op weg naar een huis zonder gas

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Aan de hand van de info op deze pagina lees jij over een alternatieve CV ketel zonder gas in Schore. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Het dure gas kan de deur uit. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Je betaalt veel minder voor energie. Wil jij ook leven zonder gas? Overweeg dan een van deze systemen: biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, zonneboilers, het warmenet. De komende periode ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een volledig elektrisch systeem hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Zeeland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in en rondom Schore.