CV-ketel vervangen Creil Ga voor een milieubewuste optie en realiseer een besparing tot wel €440


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Creil? In juni 2021 kun je kiezen uit keuzes: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Je komt in een situatie waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Vanaf 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Echter na 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Hoe weet jij nu wat goed is? Hieraan ten grondslag liggen velerlei invalshoeken: hoe milieubewust moet het systeem zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, wat voor type woning heb je, hoe staat het met isolatie? Belangrijk: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Noordoostpolder ten opzichte van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op cvketel-warmtepomp.nl analyseer je de belangrijkste bekende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Anderzijds: infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel, het warmenet, elektrische cv-ketels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid aangaande de energieconsumptie over een jaar of 15. Via deze website bekijk je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik aanleggen in plaats van een cv-ketel, wat kost het, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Druk op een van de onderwerpen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Creil.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Creil?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Creil [Update juni 2021]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan sta je voor een kruispunt. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Creil gebeurt steeds meer. Het draagt bij aan een schoner milieu, gunstig qua prijs en de terugverdientijd is prima. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze vakmannen bedachten daarvoor het stappenplan hieronder (of check Hautec systeem).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die past bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk de prijzen en ga in zee met een vakbekwame warmtepomp installateur in Creil. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Check of alles goed is aangesloten. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Claim jouw subsidie

Is mijn huis geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.

In geval van all-electric: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Creil

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Toch, er zijn nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van bijv. Daalderop of natuurlijk Saunier Duval. Wat past bij mijn mijn huis? Op deze website bekijk jij per alternatief meer details. Wat is de werkwijze, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en vormt dit om naar direct inzetbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of integreren in een hybride systeem.

 • Minder Co2 uitstoot
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Hoge installatiekosten
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Creil: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De kosten liggen rond €3100 inclusief montage.

 • Lagere energierekening
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Niet elk huis is geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op houtkorrels, pellets genaamd. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op houtsnippers of blokken.

 • Besparing tot 50%
 • Eenvoudig in te stellen
 • Aantal modellen
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra warmte op een specifieke plek. Het is minder relevant als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een ‘groen’ alternatief en goed te combineren met zonnecellen.

 • Gunstig energieverbruik
 • Onderhoudsvrij
 • Geen subsidieregeling
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je kunt dus echt van het gas af. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en bij voorkeur met zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gas kan de deur uit
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Energieverbruik
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een slim en open systeem gevuld met warm water. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Geen aanpassingen in huis nodig
 • Geen tussenkomst van gas
 • Monopolistisch systeem
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Creil? Let dan op de verschillende kosten. Onze vakmannen hebben een overzicht gemaakt om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen de Gasgestookte ketel. Kanttekening: de aanschafprijs is hoog (+ dure aanlegkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Flevoland) schommelt tussen de €2200 tot €5500.

Productkosten

De artikelprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het product (Ventilatielucht, Lucht/lucht, Hybride, Lucht/water, Water/water) schommelen de prijzen tussen de €2500 en €19500. Vind alles uit over CV-Ketel in Vlodrop vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Ten tweede moet je de installatiekosten niet vergeten. De installatieprijzen liggen vaak tussen de €1300 – €4800. Wil jij beslist een grondwater-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een normale hybride warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Energiekosten

Een CV-ketel draait op gas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat betekent dit concreet? De gasmeter gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De uiteindelijke energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Wie wil dat nu niet?

Overheidsbijdrage

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het betreft een gulle subsidie (ISDE). Op de speciale apparatenlijst tref je de actuele subsidievergoeding in Creil. Deze liggen op het moment tussen de €1100 – €3300. Een rekenvoorbeeld: voor de Kensa Shoebox 3kW (S3-P) ontvang je €2650 en voor de Hitachi Yutempo TAW-270 i.c.m. RAW-25 ligt dat op €1100. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Noordoostpolder.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen geanalyseerd? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij goedkopere systemen (lucht-lucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie zit op de minder dan 10 jaar, bij een water-water warmtepomp moet je denken aan 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Creil?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een hoog rendement ketel laten neerzetten? Nederlanders weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: betaalbaar, in een dag aangelegd, en werkt samen met je huidige CV. Minder fraai is dat je niet volledig van het gas los bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. In 2050 is in principe elke woning gasvrij. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Miedum.


Op weg naar een huis zonder gas

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Via de info op deze pagina vergelijk je een alternatieve cv ketel zonder gas in Creil. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Eindelijk 0 op de gasmeter. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En heb je zonnepanelen op je dak? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Meteen van het gas af? Neem dat de volgende opties in overweging: zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmenet, infraroodpanelen. De komende periode is hiervoor veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een all electric systeem is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Flevoland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in en rondom Creil.