CV-ketel vervangen Siebengewald Stap over op groenere stroom en realiseer een besparing tot wel €420


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Siebengewald? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 keuzes: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Dit is een “issue” waar veel Nederlanders mee worstelen. Misschien weet je het al: per 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf begin 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat is nu een handige keuze? Dat heeft te maken met velerlei aspecten: hoe milieubewust moet het systeem zijn, hoeveel wil je uitgeven, in wat voor huis woon je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Niet vergeten: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Bergen (L.) met het oog op aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Via deze website check je de meeste bekende alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Anderzijds: infraroodpanelen, het warmenet, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken rond ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Op basis van onze website check je verschillende mogelijkheden. Welke alternatieven zijn er voor een HR-ketel, wat is de prijs, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Kies snel een item uit onze FAQ.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Siebengewald.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Siebengewald?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Siebengewald [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat is nu handig? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, kan dit best een struikelblok zijn. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Siebengewald is een absolute aanrader. Het is milieuvriendelijk, lage vanaf-prijzen en de terugverdientijd is prima. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Aermec warmtepompen).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk de prijzen en kies een ervaren warmtepomp installateur in Siebengewald. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Controleer of het systeem werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Welke woning is geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Soms ook nodig: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Siebengewald

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Desalniettemin, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via leveranciers als Dietrich en Novum. Wat is aan te raden voor mijn woning? Hier ontdek jij per installatie een korte uitleg. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en vormt dit om naar hoogwaardige bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Versterkt energielabel huis
 • Overheidssubsidies
 • Niet goedkoop
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor de opwarming van water / verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Siebengewald: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. Het kostenplaatje: +/- €3700 inclusief montage.

 • Besparing van 30% tot 50%
 • Subsidies tot €2.500
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels van houtzaagsel. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels werken ook op houtsnippers of blokken.

 • Gezellige uitstraling
 • Automatisch geregeld
 • Minimale voorraad hout
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een milieuvriendelijke optie en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Maakt radiatoren overbodig
 • Weinig onderhoud
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.De gasaansluiting kan de deur uit. Een interessante investering dus. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gas kan de deur uit
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Niet energiezuinig
 • Ouderwets product

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond waardoor warm water stroomt. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Slechts één aanbieder
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Siebengewald? Houdt dan goed overzicht over de verschillende kosten. Onze deskundigen hebben een duidelijke lijst samengesteld om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk tegenover de gas-ketel. Niet vergeten: de kostprijs ligt hoger (en de plaatsing is kostbaar). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Limburg) ligt tussen de €2400 en €4050.

Productprijs

De productprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Gebaseerd op de soorten systemen (Bodem/water, Lucht/water, Lucht/lucht, Water/water, Ventilatielucht) liggen de prijzen tussen de €2700 en €19500. Lees nu verder over CV-Ketel in Lithoijen vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Vervolgens moet je de installatiekosten niet vergeten. De kosten van installatie variëren (gemiddeld) tussen de €1900 tot €5000. Neig jij naar een Bodemwarmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het plaatsen van een normale (MV) lucht-warmtepomp kost je stukken minder.

Energiekosten

De HR-ketel gebruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat betekent dit concreet? Het verbruik van gas daalt, maar de stroomrekening zal toenemen. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De “korting” op de energierekening ligt tussen de 25% en 45%. Wie wil dat nu niet?

Tegemoetkoming van het rijk

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het betreft een historische subsidieregeling (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst signaleer je per systeem (merk & type) de subsidie in Siebengewald. De bedragen liggen tussen de €1650 tot €3400. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Climaveneta BRAN2 0041m heb je recht op €2000 en bij de IDM TERRA SW 10; 810334 is dit €2900. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Bergen (L.).

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen uitgezocht? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij goedkopere systemen (hybride warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp wordt geschat op 5 tot 9 jaar, bij een aardwarmtepomp loopt dit al gauw op tot 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Siebengewald?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of onlangs een nieuwe CV ketel laten installeren? Het gros van de huizenbezitters realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage investering, eenvoudig te installeren, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Het heikele punt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is eigenlijk niet genoeg. In het jaar 2050 is in principe elke woning gasvrij. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Damwoude.


De voordelen van gasvrij wonen

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Middels cvketel-warmtepomp.nl bekijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Siebengewald. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. De gaskosten gaan verdwijnen. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je betaalt veel minder voor energie. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels, het warmenet. Hedendaags is hiervoor veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een all electric pomp is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Limburg.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs in de buurt van Siebengewald.