CV-ketel vervangen Sleen Stop met gasverbruiken en realiseer een besparing tot wel €480


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Sleen? In juli 2020 kun je kiezen uit keuzemogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een geval waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Met ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. En vanaf 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Wat kun je op dit moment het beste doen? Hieraan ten grondslag liggen diverse invalshoeken: hoe duurzaam moet het zijn, welk bedrag wil jij spenderen, in wat voor huis woon je, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Niet vergeten: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Coevorden betreffende bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hieronder analyseer je de meest gekozen bekende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Anderzijds: infraroodpanelen, het warmenet, biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens omtrent het energieverbruik over 10 jaar. Op de vergelijker vind je meerdere toekomstbestendige opties. Welke installaties bestaan er naast een traditionele ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Kies snel een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Sleen.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Sleen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Sleen [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Heb je al contact met de installateur gehad? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit best een struikelblok zijn. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Sleen is een absolute aanrader. Het is milieuvriendelijk, voordelig en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Eneco warmtepompen).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke soorten warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die aansluit bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en ga voor een officiële warmtepomp installateur in Sleen. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk altijd of alle werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel vloer en dak zijn voldoende geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp en eventuele boiler.

Bij volledig elektrisch: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Sleen

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Maar je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via leveranciers als Dru en ook Mark. Wat sluit aan bij mijn persoonlijke situatie? Via deze website detecteer jij per type bruikbare informatie. Hoe gaat het in z'n werk, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en zet dit om naardirect inzetbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Energiebesparing
 • Subsidies tot €2.500
 • Fikse kostprijs
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van je woning. Dit werkt samen met de CV-ketel in Sleen: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. Het kostenplaatje: +/- €4700 inclusief aanleggen.

 • Oneindige bron
 • Hoge subsidies
 • Hoge investering
 • Aanzicht woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op speciale houtkorrels. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels werken echter ook met houtsnippers of blokken.

 • Korte terugverdientijd
 • Veilig en regelbaar
 • Investering rond de €2.500
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een innovatief systeem in combinatie met zonnepanelen.

 • Gelijkmatige temperatuurverdeling
 • Overal te plaatsen
 • Helaas geen subsidie
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dit is aantrekkelijker. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gasverbruik naar 0
 • Bronnen boren niet nodig
 • Een hoog verbruik
 • Beperkte subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond waardoor warm water stroomt. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Geen tussenkomst van gas
 • Beperkte keuze
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Sleen? Dan krijg je te maken met verschillende kosten. Onze adviseurs hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van de warmtepomp is beter ten opzichte van de Gasgestookte ketel. Opmerking: de prijs van het apparaat is hoog (en vergeet de installatie niet). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Drenthe) ligt tussen de €1100 en €5150.

Winkelprijs

De kosten van de warmtepomp zelf weegt het zwaarst. Afhankelijk van het product (Ventilatielucht, Lucht/water, Water/water, Lucht/lucht, Bodem/water) liggen de prijzen tussen de €3200 en €14000. Ook interessant: CV-Ketel in Luxwoude vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daarnaast moet je de installatiekosten niet vergeten. De kosten van installatie fluctueren doorgaans tussen de €1800 en €4600. Neig jij naar een aardwarmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het plaatsen van een standaard (MV) lucht-warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Stroomverbruik

Een normale CV draait op gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Waar resulteert dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De besparing op je energienota bedraagt al gauw 40%. Erg goed voor de portemonnee.

ISDE regeling

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Profiteer snel van deze vorstelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op de apparatenlijst detecteer je de actuele subsidievergoeding in Sleen. Dit ligt vaak ergens tussen de €1050 en €2500. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Climaveneta i-KIR-MTD 0135t geldt een subsidie van €4200 en ten aanzien van de Mastertherm AQ22IC geldt een bedrag van €2800. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Coevorden.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten op een rij gezet? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. In het geval van een simpel systeem (ventilatiewarmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem bedraagt ongeveer 6 tot 8 jaar, bij een water-water warmtepomp ga je richting de een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Sleen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een nieuwe CV ketel laten installeren? Nederlanders realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger dan een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: voordelig, eenvoudig te installeren, goed te integreren in bestaande woning. Let op: houd er rekening mee dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. In het jaar 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp De Waal.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Via deze pagina tref jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Sleen. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. De gaskosten gaan verdwijnen. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Wil jij ook leven zonder gas? De keuze is reuze: infraroodpanelen, zonneboilers, het warmenet, pelletkachels, biomassaketel. Hedendaags geldt er een mooie subsidieregeling. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een all electric systeem mag best nog even wachten. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Drenthe.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs in en rondom Sleen.