CV-ketel vervangen Stevensbeek Stop met gasverbruiken en bezuinig tot €360


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Stevensbeek? In juli 2020 kun je kiezen uit mogelijkheden: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een struikelblok waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Misschien weet je het al: per 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf begin 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Op basis waarvan moet je kiezen? De basis hiervan bestaat uit diverse onderdelen: hoe “groen” wil je zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat zijn de isolatiewaarden? Belangrijk: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Sint Anthonis t.a.v. bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze pagina ontdek je een aantal praktische alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Ook zonneboilers, infraroodpanelen, het warmenet, biomassaketel, elektrische cv-ketels zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen met het oog op het energieverbruik over 10 jaar. Middels onze website bekijk je alle handige informatie. Wat kan ik nemen naast een gasgestookte ketel, wat kost het, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Klik op een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Stevensbeek.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Stevensbeek?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Stevensbeek [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan heb jij veel te kiezen. Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Stevensbeek is een absolute aanrader. Het is milieuvriendelijk, voordelig en je hebt jouw investering snel terug. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Thermia warmtepompen).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Check welke type warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag offertes op en selecteer een geoefende warmtepomp installateur in Stevensbeek. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk altijd of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is mijn huis geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp en eventuele boiler.

In geval van all-electric: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Stevensbeek

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Goed om te weten, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van bijvoorbeeld Dru of Vaillant. Wat is aan te raden voor mijn huis? Op deze website vind jij per type een korte uitleg. Hoe werkt het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en verandert dit in direct inzetbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoge installatiekosten
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van je woning. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Stevensbeek: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De kosten liggen rond €3100 (incl. monteren).

 • Lange levensduur
 • Weinig onderhoud
 • Geen zelfstandig systeem
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels van geperst snoeihout. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtsnippers of blokken.

 • Eenvoudig te installeren
 • Makkelijk in gebruik
 • Intensief onderhoud nodig
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer warmte op lokaal niveau. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een duurzame keuze en samen met zonnecellen te combineren.

 • Eigen design mogelijk
 • Per zone regelbaar
 • Geen subsidieregeling
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je kunt dus echt van het gas af. Dit is aantrekkelijker. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Geen geluidsoverlast
 • Niet energiezuinig
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Beperkte keuze
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Stevensbeek? Houdt dan goed overzicht over de diverse kosten. Onze specialisten hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijker in vergelijking met de traditionele ketel. Niet vergeten: de kostprijs ligt hoger (+ dure aanlegkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) varieert tussen de €2350 en €5000.

Productprijs

De prijs van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Gebaseerd op de soorten systemen (Lucht/water, Ventilatielucht, Hybride, Lucht/lucht, Water/water) liggen de prijzen tussen de €2700 en €19500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Merkelbeek vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daarna heb je te maken met installatiekosten. De kosten van installatie schommelen gemiddeld tussen de €1900 tot €4900. Wil jij beslist een bodem-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een standaard lucht-lucht warmtepomp is juist weer goedkoper.

Energieverbruik

De HR-ketel verbruikt aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat zijn dan de consequenties? De gasmeter gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De uiteindelijke energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Wie wil dat nu niet?

Subsidies

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Daarom is er een gulle Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op deze handige apparatenlijst signaleer jij de actuele subsidievergoeding in Stevensbeek. Dit fluctueert momenteel tussen de €1050 en €2400. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Climer ECOHEAT-EH200 heb je recht op €1100 en bij de Sirac LSQ10RW is dit €4400. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Sint Anthonis.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten onderzocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een instapmodel (hybride warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem ligt rond de 10 jaar, bij een aardwarmtepomp moet je denken aan 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Stevensbeek?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een gasketel laten aansluiten? Huishoudens vergeten dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Voordelen van een hybride systeem zijn: lage aanschafprijs, in een dag aangelegd, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Groot nadeel is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is eigenlijk niet genoeg. In 2050 is in principe elke woning gasvrij. Nu ook online: warmtepomp Doornenburg.


Een gasvrije woning

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Middels onze website bekijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Stevensbeek. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. De gaskosten gaan verdwijnen. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En wek jij de stroom zelf op? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Je betaalt veel minder voor energie. Wil jij ook leven zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: elektrische cv-ketels, het warmenet, infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers. As we speak is hiervoor veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een full-electric apparaat mag best nog even wachten. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in de buurt van Stevensbeek.