CV-ketel vervangen Stitswerd Ga voor een milieubewuste optie en bespaar tot wel €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Stitswerd? We onderscheiden in augustus 2020 2 mogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Dit is een probleem waar veel Nederlanders mee worstelen. Met ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. En vanaf 2030 gaat het gas er helemaal af. Waar doe je dan goed aan? Die keuze hangt af van meerdere onderdelen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat is je maximum budget, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en hoe is het gesteld met de isolatie? Cruciaal: check ook het beleid van de gemeente Eemsmond met het oog op aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op deze website signaleer je meerdere bekende alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Ook elektrische cv-ketels, het warmenet, pelletkachels, zonneboilers, biomassaketel zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid ten aanzien van de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Via onze website check je alle handige informatie. Welke installaties bestaan er naast een gasgestookte ketel, wat kost het, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Klik op een van de onderstaande vragen.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Stitswerd.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Stitswerd?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Stitswerd [Update augustus 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan moet je alle innovaties afwegen. Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Stitswerd ligt het meest voor de hand. Het draagt bij aan een schoner milieu, betaalbaar en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je onderstaand stappenplan (en check ook Vaillant warmtepompen).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die matcht bij de woning en budget.
 3. Vergelijk de prijzen en ga voor een erkende warmtepomp installateur in Stitswerd. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. De installatie kan beginnen. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Bekijk kritisch of alles goed is aangesloten. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor een boiler en warmtepomp.

In geval van all-electric: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Stitswerd

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Alleen, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van bijvoorbeeld AWB of Viessmann. Wat past bij mijn mijn huis? Op deze website signaleer jij per alternatief een korte uitleg. Wat houdt het in, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en vormt dit om naar direct inzetbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Prijs is hoog
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Stitswerd: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De kosten liggen rond €3200 (plaatsing inbegrepen).

 • Lage energienota
 • Combineren met vloerverwarming
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op kleine korrels van houtafval (pellets). Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op normaal hout en houtsnippers.

 • CO2-neutraal stoken
 • Veilig en regelbaar
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer warmte op lokaal niveau. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een duurzame keuze en met zonnepanelen een goede combi.

 • Besparen op de energienota
 • Weinig onderhoud
 • Nog relatief duur
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Een interessante investering dus. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Geen geluidsoverlast
 • Stroomgebruik
 • Beperkte subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond waardoor warm water stroomt. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Constante temperatuur
 • Monopolistisch systeem
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Stitswerd? Let dan op de diverse kosten. Onze experts hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker ten opzichte van de HR-ketel. Kanttekening: de winkelprijzen liggen hoger (incl. installatiekosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Groningen) is op dit moment tussen de €1950 - €5800.

Productprijs

De prijs van de warmtepomp zelf weegt het zwaarst. Gebaseerd op het type (Lucht/lucht, Lucht/water, Bodem/water, Hybride, Water/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €2900 en €14000. Lees nu verder over CV-Ketel in Metslawier vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Verder heb je te maken met installatiekosten. De plaatsingskosten schommelen gemiddeld tussen de €1000 en €3200. Ga je voor een water-water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een instap ventilatielucht warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomverbruik

De traditionele gasketel werkt op basis van gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat betekent dit concreet? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, maar de stroomrekening zal toenemen. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De besparing op je energienota ligt tussen de 25% en 45%. Heel interessant dus.

ISDE regeling

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Daarom is er een vorstelijke subsidie (ISDE). Op deze handige apparatenlijst tref je de huidige vergoeding in Stitswerd. Dit ligt vaak ergens tussen de €1100 tot €4000. Een rekenvoorbeeld: voor de Climer HTM-AT012 ontvang je €1600 en voor de SmartHeat Classic-i 012 BWi ligt dat op €3000. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Eemsmond.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten onderzocht? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij goedkopere systemen (ventilatielucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp bedraagt ongeveer 7 jaar, bij een water-water warmtepomp moet je denken aan 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Stitswerd?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens vergeten dat beide componenten goed te combineren zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, simpel aan te leggen, en werkt samen met je huidige CV. Belangrijk minpunt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is eigenlijk niet afdoende. Vanaf 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Dorst.


Een gasvrije woning

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Op cvketel-warmtepomp.nl vind je een alternatieve cv ketel zonder gas in Stitswerd. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Eindelijk 0 op de gasmeter. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Jouw woning zonder gas? Je hebt volop keuze: het warmenet, pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketels. De komende periode is hiervoor veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric pomp mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Groningen.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs in en rondom Stitswerd.