CV-ketel vervangen Veen Maak een keuze voor groene energie en bespaar jaarlijks €320


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Veen? In feite heb je in juli 2020 2 keuzes: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een geval waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Vanaf 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf begin 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Waar doe je dan goed aan? De basis hiervan bestaat uit diverse onderdelen: hoe duurzaam moet het zijn, hoeveel wil je uitgeven, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat zijn de isolatiewaarden? Belangrijk: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Aalburg m.b.t. bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hieronder check je de meeste erkende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Maar ook biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers, het warmenet zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid aangaande het energieverbruik over 10 jaar. Via deze pagina check je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik nemen naast een traditionele ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Kies snel een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Veen.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Veen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Veen [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Heb je al contact met de installateur gehad? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, kan dit best een struikelblok zijn. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Veen is een absolute aanrader. Je bent “groen” bezig, betaalbaar en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Vaillant).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag prijzen op en neem een echte warmtepomp installateur in Veen. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Trek na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is onze woning geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.

Eventueel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Veen

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Goed om te weten, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van merken als Bosch of natuurlijk Radson. Welke past nu bij mijn mijn woning? Op deze website check jij per alternatief bruikbare informatie. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en transformeert dit naar direct inzetbare energie voor het verwarmen van water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Verwarmt en koelt
 • Hoge subsidies
 • Hoge installatiekosten
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van je woning. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Veen: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De kosten liggen rond €4600 inclusief aanleggen.

 • Lage energienota
 • Overheidssubsidies
 • CV-ketel blijft nodig
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciale korrels (pellets). Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op houtblokken en snippers.

 • Eenvoudig te installeren
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Aantal modellen
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een milieuvriendelijke optie en met zonnepanelen een goede combi.

 • Geen ongewenste luchtcirculaties
 • Minder ronddwarrelende stof
 • Helaas geen subsidie
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dit is aantrekkelijker. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Geen geluidsoverlast
 • Erg duur in gebruik
 • Niet toekomstbestendig

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk aangesloten op een warmtebron. Het voorziet in heet water in de woningen. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Geen kans op gaslek
 • Monopolistisch systeem
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Veen? Dan krijg je te maken met ingewikkelde kosten. Onze specialisten hebben een duidelijke lijst samengesteld met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is lucratiever vergeleken met de CV-ketel. Kanttekening: de prijs van het apparaat is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) fluctueert tussen de €1750 - €4200.

Productprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Gebaseerd op de soorten systemen (Lucht/lucht, Lucht/water, Ventilatielucht, Bodem/water, Water/water) betaal je een bedrag tussen de €1800 en €17000. Lees nu verder over CV-Ketel in Nijkerk vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Verder zijn er de kosten van de installateur. De installatieprijzen fluctueren doorgaans tussen de €1000 tot €3700. Wil jij beslist een Bodem/water warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een basic ventilatiewarmtepomp kost maximaal 1 dag.

Stroomkosten

De traditionele gasketel gebruikt aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat dit betekent? De gasmeter gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De uiteindelijke energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Wie wil dat nu niet?

Overheidsbijdrage

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Daarom is er een historische subsidie (ISDE). Op de speciale apparatenlijst vind jij de beschikbare subsidiemogelijkheden in Veen. De bedragen liggen tussen de €1300 – €3900. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Daikin ERGA06DV* icm EHV(H)(X)(Z)08S18D**** heb je recht op €1900 en bij de Vaillant geoTHERM VWS 141/3 (0010009071) is dit €3400. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Aalburg.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten verrekend? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatiewarmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem bedraagt ongeveer minder dan 10 jaar, bij een grondwater-warmtepomp moet je denken aan 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Veen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? Huishoudens weten niet dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Voordelen van een hybride systeem zijn: lage investering, geen dure installatie / vakman, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Groot nadeel is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is straks niet toegestaan. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Farmsum.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Aan de hand van deze pagina check je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Veen. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. De gasrekening gaat naar 0. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En wek jij de stroom zelf op? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Meteen van het gas af? Overweeg dan een van deze systemen: elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmenet, pelletkachels, biomassaketel. Hedendaags heb je de beschikking over een leuke subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een full-electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Noord-Brabant.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in en rondom Veen.