CV-ketel vervangen Velsen-Noord Maak een keuze voor groene energie en bespaar tot wel €370


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Velsen-Noord? Grofweg heb je in juli 2020 2 opties: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Een tweestrijd waar veel Nederlanders mee worstelen. Met ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf januari 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Hoe weet jij nu wat goed is? Hieraan ten grondslag liggen diverse invalshoeken: hoe “groen” wil je zijn, wat is je maximum budget, heb je een nieuw of juist ouder huis, hoe staat het met isolatie? Niet vergeten: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Velsen ten opzichte van warmtenetten en/of stadsverwarming. Op deze pagina vergelijk je de meeste bekende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Evenwel: het warmenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen aangaande het energieverbruik over 10 jaar. Aan de hand van deze pagina bekijk je alle handige informatie. Welke installaties bestaan er naast een gasgestookte ketel, wat zijn de kosten, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Kies een item uit onze FAQ.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Velsen-Noord.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Velsen-Noord?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Velsen-Noord [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan sta je voor een kruispunt. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Velsen-Noord gebeurt steeds meer. Het is milieuvriendelijk, voordelig en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook SmartHeat).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die spoort met jouw woning, wensen en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en selecteer een vakkundige warmtepomp installateur in Velsen-Noord. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. De installatie kan beginnen. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Inspecteer of de installatie zuinig en juist draait. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is ons huis geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp met optionele boiler.

Voor de complexe systemen: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Velsen-Noord

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Echter, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasketels van onder andere Dietrich of natuurlijk Junkers. Wat is aan te raden voor mijn wensen? Via deze website vergelijk jij per installatie aanvullende info. Wat is de werkwijze, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en converteert dit naar hoogwaardige bruikbare energie voor verwarming en warm water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Verwarmt en koelt
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoge investering
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Velsen-Noord: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs ligt rond de €3500 inclusief montage.

 • Uitstekend rendement
 • Subsidies tot €2.500
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van korrels van geperst snoeihout. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels werken ook op normaal hout en houtsnippers.

 • 100% milieuvriendelijk
 • Makkelijke bediening
 • Veel onderhoud
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een innovatief systeem en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Gelijkmatige temperatuurverdeling
 • Gemakkelijk te installeren
 • Nog relatief duur
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Een interessante investering dus. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Bronnen boren niet nodig
 • Energieverbruik
 • Weinig innovatief

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen waardoor warm water stroomt. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Zeer efficiënt
 • Geen tussenkomst van gas
 • Slechts één aanbieder
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Velsen-Noord? Dan moet je rekening houden met meerdere type kosten. Onze installateurs zijn aan de slag gegaan met een lijst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijker in vergelijking met de gas-ketel. Opmerking: de aanschafprijs is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) varieert tussen de €2000 tot €5650.

Aanschafprijs

De artikelprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het product (Lucht/lucht, Lucht/water, Bodem/water, Water/water, Ventilatielucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €3700 en €18000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Noordbroek vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Verder krijg te doen met installatiekosten. De tarieven van installateurs schommelen gemiddeld tussen de €1100 en €3400. Wil jij beslist een Bodem/water warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een normale ventilatielucht warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomkosten

Een normale CV verbruikt aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat houdt dat in? De gasmeter gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De netto-energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidie

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Om die reden is er een vorstelijke ISDE subsidieregeling. Via de uitgegeven apparatenlijst signaleer je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Velsen-Noord. De bedragen liggen tussen de €1600 – €2400. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Daikin ERLQ006(**)V + EHSHB08P50(**) heb je recht op €1800 en bij de Viessmann Vitocal 300-G BW 301.A21 is dit €4200. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Velsen.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen uitgezocht? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij een eenvoudig systeem (hybride warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp wordt geschat op 6 tot 8 jaar, bij een grond-water warmtepomp loopt dit al gauw op tot 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Velsen-Noord?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Woningbezitters vergeten dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage investering, simpel aan te leggen, goed te integreren in bestaande woning. Groot nadeel is dat je niet van het gas af bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is eigenlijk niet toegestaan. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Foudgum.


Een gasvrije woning

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Op basis van deze website bekijk jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Velsen-Noord. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. De gasrekening gaat naar 0. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: het warmenet, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboilers. Hedendaags is hiervoor veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een all electric pomp is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Noord-Holland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in en rondom Velsen-Noord.