CV-ketel vervangen Vlodrop Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar tot wel €370


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Vlodrop? In juli 2021 kun je kiezen uit opties: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of overstappen naar een duurzame oplossing. Het is een dilemma waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf begin 2030 moeten we volledig van het gas af. Wat kun je op dit moment het beste doen? Dat heeft te maken met allerlei zaken: wat is de gewenste duurzaamheid, hoeveel wil je uitgeven, in wat voor huis woon je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Advies: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Roerdalen met het oog op bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hieronder check je de belangrijkste bekende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Maar ook zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid inzake ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Op de vergelijker ontdek je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke alternatieven zijn er voor een gasgestookte ketel, wat kost het, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Selecteer direct een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Vlodrop.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Vlodrop?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Vlodrop [Update juli 2021]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan heb jij veel te kiezen. Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. Gasketel vervangen door warmtepomp in Vlodrop ligt het meest voor de hand. Het is milieuvriendelijk, gunstig qua prijs en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk CLINT warmtepomp).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die past bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag prijzen op en selecteer een deskundige warmtepomp installateur in Vlodrop. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. De installatie kan beginnen. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk kritisch of de installatie zuinig en juist draait. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel vloer en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp met optionele boiler.

Optioneel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Vlodrop

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Desalniettemin, er zijn nog meer alternatieven voor een Gasketels van merken als Daalderop of Mark. Wat is aan te raden voor mijn woning? Hieronder bekijk jij per soort aanvullende info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en verandert dit in warmte die je kunt gebruiken voor de centrale verwarming en heet water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of integreren in een hybride systeem.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Fikse kostprijs
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van je woning. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Vlodrop: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. Het kostenplaatje: +/- €4800 met monteren.

 • Eenvoudig te integreren
 • Snel geplaatst
 • Beperkte opslag
 • Niet elk huis is geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op korrels uit zaagsel en snippers. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels werken echter ook met andere houtproducten (snippers).

 • Gezellige uitstraling
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Aantal modellen
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is minder relevant als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een ‘groen’ alternatief en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Gelijkmatige temperatuurverdeling
 • Eenvoudig te installeren
 • Nog relatief duur
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Maakt geen geluid
 • Energieverbruik
 • Geen subsidies

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen gevuld met warm water. Het voorziet in heet water in de woningen. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Schoon en veilig
 • Beperkte keuze
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Vlodrop? Let dan op de ingewikkelde kosten. Onze deskundigen hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger tegenover de HR-ketel. Opmerking: de winkelprijzen liggen hoger (incl. installatiekosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Limburg) varieert tussen de €1450 en €4400.

Winkelprijs

De kosten van de warmtepomp zelf hakt er het hardst in. Op basis van de gekozen installatie (Ventilatielucht, Lucht/lucht, Hybride, Bodem/water, Lucht/water) betaal je een bedrag tussen de €2900 en €20500. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Ohé en Laak vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Vervolgens zijn er de kosten van de installateur. De kosten van installatie liggen vaak tussen de €1000 – €3500. Kies je voor eenBodemwarmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het installeren van een eenvoudige ventilatiewarmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomkosten

De traditionele gasketel draait op gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn dan de consequenties? De gasmeter gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De “korting” op de energierekening ligt tussen de 25% en 45%. Wie wil dat nu niet?

Subsidies

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Om die reden is er een royale subsidieregeling (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst detecteer jij de actuele subsidievergoeding in Vlodrop. Dit fluctueert momenteel tussen de €1800 tot €2300. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Daikin ERLQ011(**)W1 + EHBX16(**)9W krijg je €2400 en in in het geval van de Warmblauw HP3BW 11EP bedraagt dit €3100. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Roerdalen.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten geanalyseerd? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een eenvoudig systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem bedraagt ongeveer 6 tot 10 jaar, bij een grond-water warmtepomp moet je denken aan 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Vlodrop?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? Het gros van de huizenbezitters weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: voordelig, geen ingewikkelde installatie, werkt prima samen met huidige verwarming. Belangrijk minpunt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is eigenlijk niet genoeg. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Geeuwenbrug.


De voordelen van gasvrij wonen

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Aan de hand van cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Vlodrop. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Het dure gas kan de deur uit. Beschik je over een goede isolatie? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je betaalt veel minder voor energie. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: biomassaketel, infraroodpanelen, het warmenet, pelletkachels, zonneboilers. Hedendaags geldt er een mooie subsidieregeling. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een full-electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Limburg.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs uit Vlodrop.