CV-ketel vervangen Volkel Maak een keuze voor groene energie en realiseer een besparing tot wel €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Volkel? We onderscheiden in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een tweestrijd waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Vanaf 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf begin 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Waar doe je dan goed aan? Dat heeft te maken met verscheidene componenten: hoe milieubewust moet het systeem zijn, welk budget heb je, heb je een nieuw of juist ouder huis, en hoe is het gesteld met de isolatie? Belangrijk: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Uden rond plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Via deze website ontdek je verschillende bekende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Ook biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmenet zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens betreffende onze energieconsumptie in de toekomst. Via deze website vergelijk je verschillende mogelijkheden. Wat zijn de alternatieven van een traditionele ketel, wat zijn de kosten, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Kies een van de thema’s hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Volkel.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Volkel?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Volkel [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat is de beste oplossing? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Volkel is een absolute aanrader. Het is milieuvriendelijk, betaalbaar en je hebt jouw investering snel terug. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze experts schreven daarvoor het stappenplan hieronder (of check Danfoss warmtepomp).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Neem de installatie die aansluit bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag meerdere offertes op en kies een aangesloten warmtepomp installateur in Volkel. Let op certificaten en referenties.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. De installatie kan beginnen. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk altijd of alle werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Welke woning is geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).

Voor de complexe systemen: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Volkel

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Goed om te weten, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasketels van onder andere Ferroli of natuurlijk Geveke. Welke past nu bij mijn mijn woning? Hieronder vergelijk jij per mogelijkheid praktische info. Wat is het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en converteert dit naar hoogwaardige bruikbare energie voor verwarming en warm water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Versterkt energielabel huis
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoge installatiekosten
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Volkel: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De prijs ligt rond de €4900 (plaatsing inbegrepen).

 • Lager verbruik fossiele brandstoffen
 • Huis wordt meer waard
 • Beperkte opslag
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Pelletkachels werken op basis van korrels van houtzaagsel. Zeer geschikt voor kleinere kamers, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels werken echter ook met houtblokken en snippers.

 • Gezellige uitstraling
 • Autonoom systeem
 • Hoog servicegehalte
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra warmte op een specifieke plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een milieuvriendelijke optie en samen met zonnecellen te combineren.

 • Gelijkmatige temperatuurverdeling
 • Lage installatiekosten
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Vanaf 2030 een verplichting. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Geen geluidsoverlast
 • Energieverbruik
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen waardoor warm water stroomt. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Volkel? Houdt dan goed overzicht over de verschillende kosten. Onze vakmannen hebben een overzicht gemaakt van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is lucratiever in vergelijking met de HR-ketel. Maar let op: de prijs van het apparaat is hoog (en de aansluitkosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) varieert tussen de €1450 - €4000.

Kosten van de pomp

De kostprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Gebaseerd op het type (Lucht/lucht, Lucht/water, Ventilatielucht, Hybride, Water/water) betaal je een bedrag tussen de €2600 en €17000. Lees nu verder over CV-Ketel in Oisterwijk vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daarna moet je de installatiekosten niet vergeten. De kosten van installatie variëren (gemiddeld) tussen de €1800 tot €4100. Heb jij voorkeur voor een Bodemwarmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het monteren van een instap hybride warmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomverbruik

De HR-ketel verbruikt aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat zijn dan de consequenties? De gasmeter gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De netto-energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Heel interessant dus.

Subsidies

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het betreft een gulle subsidie (ISDE). Op deze handige apparatenlijst signaleer je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Volkel. Deze liggen op het moment tussen de €1550 tot €2800. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Daikin ERLQ011(**)W1 + EHVH11S18(**)3V krijg je €2400 en in in het geval van de WaterFurnace NSKW06 bedraagt dit €2800. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Uden.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten geanalyseerd? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. In het geval van een simpel systeem (ventilatielucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp wordt geschat op minder dan 10 jaar, bij een grond-warmtepomp loopt dit al gauw op tot 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Volkel?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of afgelopen jaar een actuele HR-ketel laten plaatsen? Nederlanders vergeten dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: aantrekkelijk geprijsd, simpel aan te leggen, werkt prima samen met huidige verwarming. Minder fraai is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. Met ingang van 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Geldrop.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Via de info op deze pagina vind je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Volkel. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Het dure gas kan de deur uit. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En wek jij de stroom zelf op? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? De keuze is reuze: elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers, biomassaketel, het warmenet. De komende jaren krijg je ook nog eens veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een volledig elektrische installatie is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in en rondom Volkel.