CV-ketel vervangen Wittem Ga voor een milieubewuste optie en bespaar tot wel €430


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Wittem? In feite heb je in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een geval waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Per ingang van 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. En vanaf 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Wat is dan wijsheid? Dat heeft te maken met allerlei componenten: hoeveel wil je besparen, welk bedrag wil jij spenderen, in wat voor huis woon je, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Niet vergeten: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Gulpen-Wittem omtrent warmtenetten en/of stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl ontdek je meerdere erkende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Anderzijds: biomassaketel, het warmenet, pelletkachels, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen m.b.t. onze energieconsumptie in de toekomst. Op basis van deze website ontdek je alle handige informatie. Welke alternatieven zijn er voor een gasgestookte ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Selecteer een item uit onze FAQ.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Wittem.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Wittem?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Wittem [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat kun je het beste doen? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Wittem ligt het meest voor de hand. Het draagt bij aan een schoner milieu, lage vanaf-prijzen en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het stappenplan hieronder (of check Mitsubishi Electric systeem).

Advies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die past bij de woning en budget.
 3. Vergelijk de prijzen en neem een degelijke warmtepomp installateur in Wittem. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Bekijk of de installatie zuinig en juist draait. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is onze woning geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor een warmtepomp met voorraadvat.

Optioneel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Wittem

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Goed om te weten, er zijn nog tal van alternatieven voor een Hoog rendement ketel van onder andere Berreta en Junkers. Wat is aan te raden voor mijn woning? Op de site bekijk jij per soort meer details. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en zet dit om naarbruikbare energie voor verwarming en warm water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Lage energierekening
 • Overheidssubsidies
 • Prijs is hoog
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Wittem: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De prijs schommelt rond de €4000 met installeren.

 • Geen CO2 uitstoot tijdens gebruik
 • Makkelijk te plaatsen
 • CV-ketel blijft nodig
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op speciale houtkorrels. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als normaal hout en houtsnippers.

 • Zeer sfeervol
 • Geen koolmonoxide
 • Aantal modellen
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer warmte op lokaal niveau. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een innovatief systeem in combinatie met zonnepanelen.

 • Eigen design mogelijk
 • Eenvoudig te installeren
 • Geen subsidieregeling
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Vanaf 2030 een verplichting. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Warmt snel op
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Energieverbruik
 • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen aangesloten op een warmtebron. Het voorziet in heet water in de woningen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Geen keuze in aanbieder
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Wittem? Houdt dan goed overzicht over de vele soorten kosten. Onze specialisten zijn aan de slag gegaan met een lijst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger in vergelijking met de HR-ketel. Opmerking: de winkelprijzen liggen hoger (en vergeet de installatie niet). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Limburg) schommelt tussen de €1000 en €4400.

Kostprijs

De artikelprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Gebaseerd op het type (Lucht/lucht, Bodem/water, Hybride, Ventilatielucht, Lucht/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €2800 en €16000. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Rasquert vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Vervolgens komen er installatiekosten bij kijken. Deze aanlegkosten variëren (gemiddeld) tussen de €1400 – €3800. Wil jij beslist een aardwarmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het installeren van een basic (MV) lucht-warmtepomp kost je stukken minder.

Stroomverbruik

De traditionele gasketel gebruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat dit betekent? Het verbruik van gas daalt, maar de stroomrekening zal toenemen. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De netto-energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Erg goed voor de portemonnee.

Overheidsbijdrage

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Daarom is er een historische ISDE subsidieregeling. Via de uitgegeven apparatenlijst signaleer je per installatie de geldende subsidie in Wittem. Dit ligt vaak ergens tussen de €1900 tot €3400. De hoogte wisselt: voor de installatie van de EnergyPanel GTC-24 krijg je €3200 en in in het geval van de Climaveneta WWR 0025T MTD2 bedraagt dit €3000. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Gulpen-Wittem.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen bekeken? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een eenvoudig systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer 10 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp ga je richting de een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Wittem?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of laatst nog een gasketel laten aansluiten? Het gros van de huizenbezitters realiseren zich te weinig dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage aanschafprijs, in een dag aangelegd, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Belangrijk minpunt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is eigenlijk niet afdoende. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Hengelo.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Met behulp van deze website bekijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Wittem. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Je betaalt niet voor duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energielasten dalen dan significant. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: zonneboilers, biomassaketel, het warmenet, infraroodpanelen, pelletkachels. De komende periode is hiervoor veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een volledig elektrische installatie gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Limburg.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in en rondom Wittem.