CV-ketel vervangen Zuidzande Kies een milieuvriendelijke optie en bezuinig tot €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Zuidzande? In juli 2020 kun je kiezen uit keuzes: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Het is een dilemma waar veel Nederlanders mee worstelen. Goed om te weten: vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. En vanaf 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Op basis waarvan moet je kiezen? Dat hangt af van meerdere onderdelen: hoeveel wil je besparen, welk bedrag wil jij spenderen, wat zijn de eigenschappen van je huis, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Belangrijk: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Sluis ten aanzien van warmtenetten en/of stadsverwarming. Via deze website detecteer je de meest gekozen praktische alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Maar ook het warmenet, biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen rond ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Middels deze pagina check je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke alternatieven zijn er voor een gasgestookte ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Klik op een van de onderwerpen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zuidzande.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Zuidzande?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zuidzande [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Dan moet je alle innovaties afwegen. Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. De gasketel vervangen door warmtepomp in Zuidzande is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Je bent “groen” bezig, betaalbaar en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Danfoss verwarming).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en kies een degelijke warmtepomp installateur in Zuidzande. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Inspecteer of de installatie zuinig en juist draait. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel vloer en dak zijn voldoende geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp met optionele boiler.

Soms ook nodig: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Zuidzande

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Alleen, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasketels van bijvoorbeeld Berreta en ook Saunier Duval. Welke past nu bij mijn mijn persoonlijke situatie? Op deze website vind jij per mogelijkheid een korte uitleg. Wat houdt het in, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en zet dit om naardirect inzetbare energie voor verwarming en warm water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of integreren in een hybride systeem.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Hoge tarieven
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van je woning. Dit werkt samen met de CV-ketel in Zuidzande: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De kosten liggen rond €3500 met monteren.

 • Uitstekend rendement
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge investering
 • Zichtbaarheid panelen

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels van geperst snoeihout. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook snippers- en/of houtblokken.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Geen koolmonoxide
 • Hoog servicegehalte
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een ‘groen’ alternatief in combinatie met zonnepanelen.

 • Voorkomt schimmel
 • Per zone regelbaar
 • Geen subsidies mogelijk
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dit is aantrekkelijker. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en bij voorkeur met zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gasverbruik naar 0
 • Maakt geen geluid
 • kWh verbruik
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen aangesloten op een warmtebron. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Eén leverancier per regio
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Zuidzande? Let dan op de vele soorten kosten. Onze experts hebben een duidelijke lijst samengesteld zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is lucratiever in vergelijking met de Gasgestookte ketel. Maar let op: de winkelprijzen liggen hoger (en de aansluitkosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Zeeland) varieert tussen de €1300 tot €4700.

Artikelprijs

De kosten van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op het type (Water/water, Lucht/water, Ventilatielucht, Hybride, Lucht/lucht) schommelen de prijzen tussen de €2600 en €15000. Lees nu verder over CV-Ketel in Saaksum vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Ten tweede zijn er de kosten van de installateur. De kosten van installatie fluctueren doorgaans tussen de €1400 en €4400. Kies je voor eenwater-water warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het plaatsen van een standaard lucht-lucht warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Verbruikskosten

Een gasgestookte ketel werkt met aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat dit betekent? Jouw gasrekening gaat naar beneden, maar de nota voor stroom stijgt. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De besparing op je energienota bedraagt al gauw 40%. Wie wil dat nu niet?

Overheidsbijdrage

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Profiteer snel van deze vorstelijke ISDE-subsidie. Op deze handige apparatenlijst tref je per installatie de geldende subsidie in Zuidzande. Dit ligt vaak ergens tussen de €1600 en €3300. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Enerso AWK-O 23 EVI geldt een subsidie van €3050 en ten aanzien van de Danfoss DHP-L-Opti Pro+ 8 geldt een bedrag van €2800. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Sluis.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten uitgezocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. In het geval van een simpel systeem (lucht-lucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp ligt rond de 5 tot 9 jaar, bij een aardwarmtepomp moet je denken aan 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Zuidzande?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of afgelopen jaar een actuele HR-ketel laten plaatsen? Woningbezitters zijn niet op de hoogte dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: voordelig, eenvoudig te installeren, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Het heikele punt is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Nu ook online: warmtepomp Huis ter Heide.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Via onze website check jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Zuidzande. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Je verbruikt geen duur gas. Beschik je over een goede isolatie? En gebruik je zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. De energielasten dalen dan significant. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Je hebt volop keuze: het warmenet, pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketel. Hedendaags is hiervoor veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrische installatie is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Zeeland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in en rondom Zuidzande.