CV-ketel vervangen Zwaagdijk Kies voor een duurzaam alternatief en verlaag je energienota met €420


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Zwaagdijk? We onderscheiden in juli 2020 2 alternatieven: “weer” een ouderwetse gasketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Een kwestie waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Met ingang van 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Echter na 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Waar doe je dan goed aan? De basis hiervan bestaat uit meerdere randvoorwaarden: hoe duurzaam moet het zijn, welk budget heb je, wat zijn de eigenschappen van je huis, en hoe is het gesteld met de isolatie? Belangrijk: check ook het beleid van de gemeente Medemblik ten opzichte van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Via deze website vergelijk je de belangrijkste veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Anderzijds: infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens wat betreft ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Middels cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je alle handige informatie. Wat kan ik aanleggen in plaats van een traditionele ketel, wat kost het, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Kies snel een van de onderwerpen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zwaagdijk.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Zwaagdijk?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zwaagdijk [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan moet je alle innovaties afwegen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Zwaagdijk is een absolute aanrader. Goed voor het milieu, voordelig en de terugverdientijd is prima. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Eldom verwarming).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die past bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag offertes op en selecteer een aangesloten warmtepomp installateur in Zwaagdijk. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Trek na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Claim jouw subsidie

Is mijn woning geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).

Bij volledig elektrisch: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Zwaagdijk

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Toch, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van bijvoorbeeld Baxi en ook Intergas. Wat sluit aan bij mijn persoonlijke situatie? Hier vind jij per systeem meer details. Wat houdt het in, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en zet dit om naarbruikbare energie voor het verwarmen van water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of combineren met een hybride versie.

 • Verwarmt en koelt
 • Gemeentelijke subsidie
 • Fikse kostprijs
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Zwaagdijk: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De uitgaven worden geschat op zo’n €3800 met monteren.

 • Uitstekend rendement
 • Waardestijging van woning
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Niet elk huis is geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van korrels van houtzaagsel. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels werken ook op normaal hout en houtsnippers.

 • 100% milieuvriendelijk
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer warmte op lokaal niveau. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een toekomstgericht product en goed te combineren met zonnecellen.

 • Flexibel
 • Minder ronddwarrelende stof
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Een interessante investering dus. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gas kan de deur uit
 • Geen buitenunit
 • Stroomverbruik
 • Beperkte subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen gevuld met warm water. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Collectieve oplossing
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Geen keuze in aanbieder
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Zwaagdijk? Check dan altijd goed de ingewikkelde kosten. Onze deskundigen hebben een duidelijke lijst samengesteld met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is lucratiever wanneer je het afzet tegen de traditionele ketel. Kanttekening: de prijs van het apparaat is hoog (+ dure aanlegkosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) fluctueert tussen de €2200 - €6000.

Kostprijs

De productprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Gebaseerd op het type (Lucht/lucht, Hybride, Bodem/water, Ventilatielucht, Lucht/water) betaal je een bedrag tussen de €2500 en €12000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Sas van Gent vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daaropvolgend moet je de installatiekosten niet vergeten. De kosten van installatie komen regelmatig uit tussen de €1700 – €3600. Kies je voor eenBodem/water warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een eenvoudige hybride warmtepomp kost je stukken minder.

Stroomverbruik

Een gasgestookte ketel werkt op basis van gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Waar resulteert dat in? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, maar de stroomrekening zal toenemen. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De “korting” op de energierekening ligt rond de 30% – 40%. Heel interessant dus.

ISDE regeling

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het gevolg is een gulle ISDE-subsidie. Middels de officiële apparatenlijst ontdek je de actuele subsidievergoeding in Zwaagdijk. Deze liggen op het moment tussen de €1750 tot €3700. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Enerso AWT 05 heb je recht op €1550 en bij de Danfoss DHP-R Eco 42 is dit €6700. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Medemblik.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen met elkaar verrekend? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een eenvoudig systeem (ventilatiewarmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp is om en nabij de minder dan 10 jaar, bij een grondwater-warmtepomp is dit al snel 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Zwaagdijk?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een nieuwe CV ketel laten installeren? Nederlanders zijn niet op de hoogte dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage aanschafprijs, geen ingewikkelde installatie, en werkt samen met je huidige CV. Minder fraai is dat je niet van het gas af bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel samen met warmtepomp is uiteindelijk niet voldoende. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Lees nu verder over warmtepomp Hulshorst.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Via onze website vind je een alternatieve CV ketel zonder gas in Zwaagdijk. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Je betaalt niet voor duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? De keuze is reuze: zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel. Op dit moment geldt er een mooie subsidieregeling. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een full-electric apparaat is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Noord-Holland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs uit Zwaagdijk.