CV-ketel vervangen Boijl Kies voor een duurzaam alternatief en bezuinig tot €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Boijl? Grofweg heb je in juni 2021 2 opties: “weer” een ouderwetse gasketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Het is een dilemma waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Per ingang van 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Rond voorjaar 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat kun je op dit moment het beste doen? Dat heeft te maken met diverse zaken: hoe “groen” wil je zijn, wat mag het kosten, in wat voor huis woon je, en hoe is het gesteld met de isolatie? Tip: check ook het beleid van de gemeente Weststellingwerf met betrekking tot aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op deze website analyseer je een aantal erkende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Maar ook infraroodpanelen, het warmenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen met betrekking tot onze energieconsumptie in de toekomst. Met behulp van cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je alle praktische details. Wat kan ik aanleggen in plaats van een gas-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Kies snel een van de onderstaande vragen.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Boijl.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Boijl?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Boijl [Update juni 2021]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat is nu handig? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Boijl is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Goed voor het milieu, aantrekkelijk geprijsd en je investering heb je snel terugverdiend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze vakmannen bedachten daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Rotex warmtepomp).

Advies warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepomp versie mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die aansluit bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en selecteer een erkende warmtepomp installateur in Boijl. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Onderzoek of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Claim jouw subsidie

Welke woning is geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp met optionele boiler.

Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Boijl

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Alleen, er zijn nog meer alternatieven voor een CV-ketel van leveranciers als Buderus + Nefit. Wat is geschikt voor mijn persoonlijke situatie? Via deze website analyseer jij per type meer details. Hoe gaat het in z'n werk, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en zet dit om naardirect inzetbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Minder Co2 uitstoot
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge investering
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Boijl: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. Het kostenplaatje: +/- €4000 met installeren.

 • Oneindige bron
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Dure systemen
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als snippers- en/of houtblokken.

 • Ecologisch verantwoord
 • Automatische ontsteking
 • Minimale voorraad hout
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer warmte op lokaal niveau. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een milieuvriendelijke optie en met zonnepanelen een goede combi.

 • Geen ruimteverlies
 • Gemakkelijk te installeren
 • Geen subsidieregeling
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dit is aantrekkelijker. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Eenvoudige techniek
 • Stroomvreter
 • Opties voor subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een slim en open systeem aangesloten op een warmtebron. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Zeer efficiënt
 • Veiliger dan aardgas
 • Eén leverancier per regio
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Boijl? Houdt dan goed overzicht over de meerdere type kosten. Onze experts hebben een duidelijke lijst samengesteld zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijker ten opzichte van de HR-ketel. Opmerking: de winkelprijzen liggen hoger (en vergeet de installatie niet). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Friesland) is op dit moment tussen de €2950 - €6000.

Kostprijs

De kostprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Gebaseerd op het type (Ventilatielucht, Lucht/lucht, Bodem/water, Lucht/water, Water/water) liggen de prijzen tussen de €2900 en €15000. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Tuk vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Ten tweede zijn er de kosten van de installateur. Deze aanlegkosten fluctueren doorgaans tussen de €1700 – €3600. Heb jij voorkeur voor een grond-warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het monteren van een eenvoudige ventilatiewarmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomverbruik

Een CV-ketel werkt met aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat houdt dat in? De gasmeter gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De besparing op je energienota kan oplopen tot wel 50%. Erg goed voor de portemonnee.

Overheidsbijdrage

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het betreft een gulle ISDE subsidieregeling. In de actuele apparatenlijst vind je per installatie de geldende subsidie in Boijl. Vergoedingen schommelen tussen de €1050 en €3300. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Galmet Maxima 16GT krijg je €3700 en in in het geval van de Hidros LHA.902.XL bedraagt dit €6650. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Weststellingwerf.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten met elkaar verrekend? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij goedkopere systemen (ventilatiewarmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp ligt rond de 10 jaar, bij een grondwater-warmtepomp moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Boijl?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of laatst nog een nieuwe CV ketel laten installeren? Veel mensen hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage investering, geen ingewikkelde installatie, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Het heikele punt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet bestendig. Vanaf 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Lees nu verder over warmtepomp Losser.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Met behulp van deze pagina lees jij over een alternatieve CV ketel zonder gas in Boijl. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Eindelijk 0 op de gasmeter. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En wek jij de stroom zelf op? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? De keuze is reuze: infraroodpanelen, zonneboilers, het warmenet, elektrische cv-ketels, pelletkachels. Momenteel krijg je ook nog eens veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een volledig elektrische installatie is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Friesland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in Boijl.