CV-ketel vervangen Den Hoorn Ga voor een milieubewuste optie en verlaag je energienota met €450


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Den Hoorn? Grofweg heb je in augustus 2020 2 opties: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of juist een meer duurzame oplossing. Dit is een “issue” waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Rond voorjaar 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Wat moet je dan kiezen? Dat heeft te maken met verscheidene aspecten: hoe milieubewust moet het systeem zijn, hoeveel wil je uitgeven, wat voor type woning heb je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Belangrijk: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Texel t.a.v. bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze website vergelijk je de meest gekozen praktische alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Maar ook infraroodpanelen, het warmenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid betreffende het energieverbruik over 10 jaar. Aan de hand van de vergelijker ontdek je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke installaties bestaan er naast een gasgestookte ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Kies snel een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Den Hoorn.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Den Hoorn?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Den Hoorn [Update augustus 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Heb je al contact met de installateur gehad? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit een tweestrijd opleveren. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Den Hoorn is een absolute aanrader. Het is duurzaam, betaalbaar en je investering heb je snel terugverdiend. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook SmartHeat systeem).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die rijmt met de woning en budget.
 3. Vraag offertes op en selecteer een echte warmtepomp installateur in Den Hoorn. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. De installatie kan beginnen. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Inspecteer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is onze woning geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp met optionele boiler.

In geval van all-electric: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Den Hoorn

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Alleen, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van onder andere Agpo cv Ketels of natuurlijk Sentry. Wat is geschikt voor mijn huis? Op de site ontdek jij per optie aanvullende info. Wat houdt het in, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en zet dit om naardirect inzetbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Relatief weinig onderhoud
 • Overheidssubsidies
 • Hoge tarieven
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van je woning. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Den Hoorn: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De prijs ligt rond de €4300 (plaatsing inbegrepen).

 • Lager verbruik fossiele brandstoffen
 • Combineren met warmtepomp
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Aanzicht woning

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciaal geproduceerde korrels. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op normaal hout en houtsnippers.

 • Eenvoudig te installeren
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Onderhoudscontract
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra warmte op een specifieke plek. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een ‘groen’ alternatief en met zonnepanelen een goede combi.

 • Besparen op de energienota
 • Minder ronddwarrelende stof
 • Helaas geen subsidie
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je kunt dus echt van het gas af. Dit is aantrekkelijker. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Geen buitenunit
 • Gebruik veel energie
 • Opties voor subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Schoon en veilig
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Den Hoorn? Let dan op de meerdere type kosten. Onze vakmannen hebben een schema gebouwd om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen de HR-ketel. Belangrijk: de prijs van het apparaat is hoog (incl. installatiekosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) ligt tussen de €2400 tot €5050.

Winkelprijs

De kosten van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Op basis van de gekozen installatie (Lucht/water, Hybride, Water/water, Bodem/water, Lucht/lucht) betaal je tussen de € 1900 en €16500. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Waterlandkerkje vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Verder heb je te maken met installatiekosten. De installatieprijzen komen regelmatig uit tussen de €1600 – €4500. Neig jij naar een grond-water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een eenvoudige hybride warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Stroomverbruik

Een gasgestookte ketel werkt met aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat zijn dan de consequenties? Het verbruik van gas daalt, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De energiebesparing onderaan de streep ligt tussen de 25% en 45%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidies

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het gevolg is een vorstelijke ISDE subsidieregeling. In de actuele apparatenlijst tref jij de huidige vergoeding in Den Hoorn. Vergoedingen schommelen tussen de €1050 en €3100. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Pico Energy Ruraleco WPS26 (G/W) geldt een subsidie van €2800 en ten aanzien van de Lennox Ecolean EAR0251SM4 geldt een bedrag van €2500. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Texel.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten op een rij gezet? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij goedkopere systemen (lucht-lucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer minder dan 10 jaar, bij een grond-water warmtepomp is dit al snel 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Den Hoorn?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? Veel mensen weten niet dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: aantrekkelijk geprijsd, simpel aan te leggen, en werkt samen met je huidige CV. Groot nadeel is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is straks niet bestendig. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Nieuw-Vennep.


Gasvrij wonen steeds populairder

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Met behulp van deze website check je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Den Hoorn. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. De gasrekening gaat naar 0. Beschik je over een goede isolatie? En heb je zonnepanelen op je dak? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je betaalt veel minder voor energie. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers. Momenteel is hiervoor veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric pomp mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Noord-Holland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in Den Hoorn.