CV-ketel vervangen Heeswijk-Dinther Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar tot wel €320


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Heeswijk-Dinther? We onderscheiden in maart 2020 2 alternatieven: “weer” een ouderwetse gasketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Je komt in een situatie waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Goed om te weten: vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. En vanaf 2030 zit Holland totaal zonder gas. Wat is nu een handige keuze? Dat heeft te maken met diverse aspecten: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat mag het kosten, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en hoe is het gesteld met de isolatie? Belangrijk: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Bernheze met het oog op plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op deze pagina signaleer je de meest gekozen populaire alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Evenwel: biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels, het warmenet kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid aangaande ons toekomstig energieverbruik. Op basis van de vergelijker ontdek je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke alternatieven zijn er voor een traditionele ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Kies een van de onderwerpen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Heeswijk-Dinther.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Heeswijk-Dinther?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Heeswijk-Dinther [Update maart 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Heb je al contact met de installateur gehad? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Heeswijk-Dinther is de meest populaire oplossing. Het is een groene energiebron, voordelig en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Stiebel-Eltron installatie).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Neem de installatie die spoort met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag prijzen op en ga voor een erkende warmtepomp installateur in Heeswijk-Dinther. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. De installatie kan beginnen. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Toets of alle werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Claim jouw subsidie

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel vloer en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Optioneel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Heeswijk-Dinther

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Maar er zijn nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via onder andere Elco of Rodiac. Wat past bij mijn mijn wensen? Via deze website ontdek jij per product bruikbare informatie. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en transformeert dit naar toepasbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Verwarmt en koelt
 • Overheidssubsidies
 • Hoog geprijsd
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor de opwarming van water / verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Heeswijk-Dinther: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De prijs ligt rond de €4200 inclusief montage.

 • Lagere energierekening
 • Subsidies tot €2.500
 • Lange terugverdientijd
 • Aanzicht woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels uit zaagsel en snippers. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtsnippers of blokken.

 • Besparing tot 50%
 • Automatisch geregeld
 • Investering rond de €2.500
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor meer warmte op lokaal niveau. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een duurzame keuze en samen met zonnecellen te combineren.

 • Geen last van geluid of geur
 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Geen subsidieregeling
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en bij voorkeur met zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Geen buitenunit
 • Stroomvreter
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk waardoor warm water stroomt. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Slechts één aanbieder
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Heeswijk-Dinther? Dan moet je rekening houden met vele soorten kosten. Onze vakmannen hebben een overzicht gemaakt om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is lucratiever wanneer je het afzet tegen de gas-ketel. Maar let op: de aanschafprijs is hoog (en vergeet de installatie niet). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) schommelt tussen de €1150 en €4000.

Productkosten

De productprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Gebaseerd op het type (Lucht/lucht, Bodem/water, Water/water, Ventilatielucht, Lucht/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €3800 en €22000. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Beerzerveld vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Vervolgens krijg te doen met installatiekosten. De plaatsingskosten komen regelmatig uit tussen de €2000 – €4300. Neig jij naar een aardwarmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een eenvoudige ventilatielucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Energieverbruik

Een gasketel gebruikt aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Waar resulteert dat in? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De uiteindelijke energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Heel interessant dus.

ISDE regeling

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het betreft een zeer aantrekkelijke ISDE-subsidie. Op de speciale apparatenlijst bekijk jij de actuele subsidievergoeding in Heeswijk-Dinther. Deze liggen op het moment tussen de €1400 en €4000. Een rekenvoorbeeld: voor de Climaveneta WWR 0025MS DHW2 ontvang je €2900 en voor de Panasonic Warmtepomp boiler PAW-DHWM300ZE ligt dat op €1100. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Bernheze.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen geanalyseerd? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatielucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp ligt rond de 6 tot 8 jaar, bij een grond-water warmtepomp moet je denken aan 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Heeswijk-Dinther?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Woningbezitters vergeten dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: goedkoop, geen ingewikkelde installatie, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Het heikele punt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is op lange termijn niet voldoende. Per 2050 is in principe elke woning gasvrij. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Sappemeer.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Via deze pagina vergelijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Heeswijk-Dinther. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Je verbruikt geen duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Wil jij een huis zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmenet, pelletkachels, infraroodpanelen. As we speak krijg je ook nog eens veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een all electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Noord-Brabant.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in de buurt van Heeswijk-Dinther.