CV-ketel vervangen Hellum Kies voor een duurzaam alternatief en bezuinig tot €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Hellum? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 keuzemogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist een meer duurzame oplossing. Een struikelblok waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Misschien weet je het al: per 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf begin 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Wat is dan wijsheid? Die keuze hangt af van verschillende invalshoeken: hoeveel wil je besparen, welk budget heb je, wat zijn de eigenschappen van je huis, en hoe is het gesteld met de isolatie? Belangrijk: check ook het beleid van de gemeente Slochteren betreffende plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op de site vergelijk je alle populaire alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Anderzijds: elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel, het warmenet, infraroodpanelen worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen m.b.t. de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Via deze pagina bekijk je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke alternatieven zijn er voor een traditionele ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Kies snel een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Hellum.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Hellum?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Hellum [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Heb je al contact met de installateur gehad? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een lastig probleem. De gasketel vervangen door warmtepomp in Hellum is de meest populaire oplossing. Goed voor het milieu, lage vanaf-prijzen en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Daarvoor gebruik je het bijgaande stappenplan (en bekijk ook NEXTHERM installatie).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepomp versie geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die matcht bij de woning en budget.
 3. Vraag offertes op en kies een bedreven warmtepomp installateur in Hellum. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Toets of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Welke woning is geschikt?

Vloer, dak en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp en eventuele boiler.

Optioneel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Hellum

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Toch, er zijn nog tal van alternatieven voor een CV-ketel van merken als Coopra en Saunier Duval. Wat is aan te raden voor mijn persoonlijke situatie? Op deze website vergelijk jij per systeem aanvullende info. Wat is de werkwijze, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en zet dit om naartoepasbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Lage energierekening
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoge investering
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van je woning. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Hellum: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De prijs schommelt rond de €4000 inclusief aanleggen.

 • Uitstekend rendement
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op speciale houtkorrels. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels verbranden daarnaast ook snippers- en/of houtblokken.

 • 100% milieuvriendelijk
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Hoog servicegehalte
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een innovatief systeem en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Geen lucht(stof) verplaatsing
 • Lange levensduur
 • Geen subsidies mogelijk
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Een interessante investering dus. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Geen extra units nodig
 • Niet energiezuinig
 • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen waardoor warm water stroomt. Het voorziet in heet water in de woningen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Slechts één aanbieder
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Hellum? Houdt dan goed overzicht over de ingewikkelde kosten. Onze specialisten hebben hieronder een opsomming geplaatst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever ten opzichte van de Gasgestookte ketel. Maar let op: de aanschafprijs is hoog (+ dure aanlegkosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Groningen) is op dit moment tussen de €1950 en €6000.

Kosten van de pomp

De prijs van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het product (Ventilatielucht, Bodem/water, Lucht/water, Water/water, Lucht/lucht) betaal je een bedrag tussen de €3600 en €19500. Vind alles uit over CV-Ketel in Bergeijk vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Vervolgens zijn er de kosten van de installateur. Deze aanlegkosten liggen vaak tussen de €1900 tot €4300. Heb jij voorkeur voor een bodem-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een normale ventilatielucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Verbruikskosten

De traditionele gasketel draait op gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat houdt dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De besparing op je energienota bedraagt al gauw 40%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Tegemoetkoming van het rijk

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Daarom is er een royale Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op de apparatenlijst check jij per installatie de geldende subsidie in Hellum. Dit ligt vaak ergens tussen de €1850 en €2000. Een rekenvoorbeeld: voor de Climaveneta WWR 0101T MTD2 ontvang je €6000 en voor de Pico Energy NDA Premium L20EuC ligt dat op €2900. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Slochteren.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten uitgezocht? Dan kun je het omslagpunt bepalen. In het geval van een simpel systeem (lucht-lucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem ligt rond de 7 jaar, bij een water-water warmtepomp moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Hellum?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of laatst nog een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Veel mensen hebben niet de kennis dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: goedkoop, geen dure installatie / vakman, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Het heikele punt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet voldoende. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Schiedam.


Op weg naar een huis zonder gas

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Via de info op deze pagina vind je een alternatieve CV ketel zonder gas in Hellum. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Eindelijk 0 op de gasmeter. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je betaalt veel minder voor energie. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Kies dan voor producten als elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, zonneboilers, het warmenet, pelletkachels. Hedendaags geldt er een mooie subsidieregeling. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een all electric pomp is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Groningen.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in de buurt van Hellum.