CV-ketel vervangen Kloosterburen Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar tot wel €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Kloosterburen? Dan heb je in juni 2021 eigenlijk 2 mogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een probleem waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf januari 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Hoe weet jij nu wat goed is? Dat heeft te maken met verschillende componenten: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat mag het kosten, wat voor type woning heb je, hoe staat het met isolatie? Belangrijk: kijk ook naar de aanpak van de gemeente De Marne wat betreft bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze pagina check je verschillende praktische alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Ook elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmenet, zonneboilers, biomassaketel zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens wat betreft het energieverbruik over 10 jaar. Middels deze pagina vind je alle praktische details. Welke installaties bestaan er naast een gasgestookte ketel, wat kost het, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Klik op een van de onderwerpen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Kloosterburen.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Kloosterburen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Kloosterburen [Update juni 2021]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan moet je alle innovaties afwegen. Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Kloosterburen is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het draagt bij aan een schoner milieu, voordelig en het rendement ligt verrassend hoog. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk GREE).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die past bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag offertes op en ga voor een geoefende warmtepomp installateur in Kloosterburen. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Check of alle werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, dak en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp met optionele boiler.

In geval van all-electric: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Kloosterburen

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Goed om te weten, er zijn nog meer alternatieven voor een Gasketels van leveranciers als Brink + RLM. Wat sluit aan bij mijn wensen? Via deze website check jij per type meer details. Hoe werkt het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en converteert dit naar hoogwaardige bruikbare energie voor verwarming en warm water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Minder Co2 uitstoot
 • Subsidies tot €2.500
 • Dure prijzen
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het genereren van heet water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Kloosterburen: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De prijs schommelt rond de €3600 met installeren.

 • Gratis energie
 • Weinig onderhoud
 • Beperkte opslag
 • Niet elk huis is geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van samengeperste korrels van hout. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels werken echter ook met normaal hout en houtsnippers.

 • Ecologisch verantwoord
 • Automatisch geregeld
 • Onderhoudscontract
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra warmte op een specifieke plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een ‘groen’ alternatief en met zonnepanelen een goede combi.

 • Besparen op de energienota
 • Per zone regelbaar
 • Geen subsidieregeling
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Een interessante investering dus. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Bronnen boren niet nodig
 • Stroomgebruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen gevuld met warm water. Het voorziet in heet water in de woningen. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Geen tussenkomst van gas
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Kloosterburen? Let dan op de ingewikkelde kosten. Onze deskundigen hebben een duidelijke lijst samengesteld met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is voordeliger ten opzichte van de CV-ketel. Van belang: de kostprijs ligt hoger (en de plaatsing is kostbaar). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Groningen) is op dit moment tussen de €2500 tot €5100.

Productkosten

De aanschafprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Afhankelijk van het type (Bodem/water, Lucht/water, Water/water, Lucht/lucht, Ventilatielucht) betaal je tussen de € 3500 en €14500. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in De Veenhoop vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Ten tweede heb je te maken met installatiekosten. De tarieven van installateurs liggen vaak tussen de €1900 – €4200. Neig jij naar een bodem-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een normale hybride warmtepomp is juist weer goedkoper.

Energieverbruik

De HR-ketel gebruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat dit betekent? De gasmeter gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De uiteindelijke energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Overheidsbijdrage

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het gevolg is een zeer aantrekkelijke ISDE subsidieregeling. Op deze handige apparatenlijst ontdek je per installatie de geldende subsidie in Kloosterburen. Dit ligt vaak ergens tussen de €1500 tot €3300. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Galletti LEW 061HL kun je aanspraak maken op €7800 en m.b.t. de SPRSUN CGK/C-12 (HC) krijg je €1750. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente De Marne.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen verrekend? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een instapmodel (ventilatiewarmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem is om en nabij de minder dan 10 jaar, bij een water-water warmtepomp ga je richting de 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Kloosterburen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een nieuwe CV ketel laten installeren? Nederlanders zijn niet op de hoogte dat beide componenten goed te combineren zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: betaalbaar, simpel aan te leggen, goed te integreren in bestaande woning. Minder fraai is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet voldoende. Met ingang van 2050 is in principe elke woning gasvrij. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Tholen.


Gasvrij wonen steeds populairder

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Met behulp van deze website bekijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Kloosterburen. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Het dure gas kan de deur uit. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En wek jij de stroom zelf op? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Meteen van het gas af? Neem dat de volgende opties in overweging: biomassaketel, het warmenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen. De komende periode is hiervoor veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een full-electric apparaat mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Groningen.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs uit Kloosterburen.