CV-ketel vervangen Kollumerzwaag Stap over op groenere stroom en bespaar jaarlijks €470


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Kollumerzwaag? We onderscheiden in juni 2021 2 mogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een tweestrijd waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Vanaf 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf begin 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Waar doe je dan goed aan? Die keuze hangt af van verscheidene invalshoeken: hoe duurzaam moet het zijn, welk budget heb je, wat voor type woning heb je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Tip: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland ten aanzien van plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je meerdere populaire alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Echter ook elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels, het warmenet kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen t.a.v. onze energieconsumptie in de toekomst. Middels deze pagina ontdek je alle praktische details. Welke alternatieven zijn er voor een gasgestookte ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Klik op een van de thema’s hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Kollumerzwaag.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Kollumerzwaag?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Kollumerzwaag [Update juni 2021]

Jouw hr-ketel is defect.Wat is de beste oplossing? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. De gasketel vervangen door warmtepomp in Kollumerzwaag is de meest populaire oplossing. Je bent “groen” bezig, aantrekkelijk geprijsd en de terugverdientijd is prima. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze vakmannen bedachten daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Keyter).

Advies warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die past bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en kies een vakbekwame warmtepomp installateur in Kollumerzwaag. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Loop na of alles goed is aangesloten. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Claim jouw subsidie

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.

Soms ook nodig: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Kollumerzwaag

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Desalniettemin, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van bijv. Brötje of Thermagas. Wat sluit aan bij mijn huis? Op deze pagina check jij per systeem een korte uitleg. Hoe werkt het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en zet dit om naarhoogwaardige bruikbare energie voor het verwarmen van water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Minder Co2 uitstoot
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Dure prijzen
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van je woning. Goed te combineren met de CV-ketel in Kollumerzwaag: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs schommelt rond de €4800 met monteren.

 • Onuitputbare bron
 • Snel geplaatst
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Aanzicht woning

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op speciaal gemaakte korrels. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met snippers- en/of houtblokken.

 • Geen schoorsteen nodig
 • Automatische ontsteking
 • Aantal modellen
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Het is onhandig als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een innovatief systeem en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Maakt radiatoren overbodig
 • Onderhoudsvrij
 • Geen subsidieregeling
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Vanaf 2030 een verplichting. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Geen extra units nodig
 • Erg duur in gebruik
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond aangesloten op een warmtebron. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Kollumerzwaag? Houdt dan goed overzicht over de verschillende kosten. Onze experts hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever ten opzichte van de HR-ketel. Cruciaal: de aanschaftarieven liggen hoog (+ dure aanlegkosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Friesland) fluctueert tussen de €2350 - €4600.

Kosten van de pomp

De productprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Afhankelijk van het product (Ventilatielucht, Lucht/lucht, Bodem/water, Hybride, Water/water) betaal je tussen de € 1600 en €20500. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Deinum vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daarna heb je te maken met installatiekosten. De kosten van installatie liggen vaak tussen de €1600 en €4800. Ga je voor een bodem-warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het installeren van een eenvoudige ventilatiewarmtepomp kost maximaal 1 dag.

Energieverbruik

De HR-ketel draait op gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat zijn de gevolgen? Het verbruik van gas daalt, terwijl je wel meer stroom consumeert. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De “korting” op de energierekening bedraagt al gauw 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidie

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Profiteer snel van deze historische ISDE subsidieregeling. In de actuele apparatenlijst ontdek je per systeem (merk & type) de subsidie in Kollumerzwaag. Deze liggen op het moment tussen de €1400 tot €2200. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Galletti LEW 072WS kun je aanspraak maken op €8700 en m.b.t. de SPRSUN CGK/D-42(LHC) krijg je €3450. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen geanalyseerd? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij goedkopere systemen ((MV) lucht-warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp zit op de 6 tot 8 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp moet je denken aan 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Kollumerzwaag?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of afgelopen jaar een actuele HR-ketel laten plaatsen? De meeste mensen weten niet dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage aanschafprijs, geen ingewikkelde installatie, werkt prima samen met huidige verwarming. Het jammere is dat je niet volledig van het gas los bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet toegestaan. Met ingang van 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Nu ook online: warmtepomp Tjerkwerd.


De voordelen van gasvrij wonen

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op cvketel-warmtepomp.nl lees je over een alternatieve cv-ketel zonder gas in Kollumerzwaag. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Je betaalt niet voor duur gas. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En wek jij de stroom zelf op? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energielasten dalen dan significant. Jouw woning zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: infraroodpanelen, het warmenet, pelletkachels, zonneboilers, elektrische cv-ketels. Op dit moment geldt er een mooie subsidieregeling. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric apparaat is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Friesland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in de buurt van Kollumerzwaag.