CV-ketel vervangen Kwadijk Stop met gasverbruiken en verlaag je energienota met €430


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Kwadijk? In feite heb je in februari 2024 2 mogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Dit is een “issue” waar veel Nederlanders mee worstelen. Misschien weet je het al: per 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. En vanaf 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Wat is dan wijsheid? Dat hangt af van diverse invalshoeken: hoe “groen” wil je zijn, welk bedrag wil jij spenderen, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en hoe is het gesteld met de isolatie? Belangrijk: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Zeevang rond aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op deze website detecteer je de meeste erkende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Evenwel: elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers, het warmenet zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen met betrekking tot ons toekomstig energieverbruik. Met behulp van de vergelijker ontdek je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik aanleggen in plaats van een gas-ketel, wat zijn de kosten, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Druk op een item uit onze FAQ.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Kwadijk.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Kwadijk?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Kwadijk [Update februari 2024]

Jouw hr-ketel is defect.Heb je al contact met de installateur gehad? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een lastig probleem. De gasketel vervangen door warmtepomp in Kwadijk is een absolute aanrader. Het is een groene energiebron, gunstig qua prijs en je hebt jouw investering snel terug. Hoe kan ik ’t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor onderstaand stappenplan (en check ook SPRSUN).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die aansluit bij de woning en budget.
 3. Vraag prijzen op en neem een aangesloten warmtepomp installateur in Kwadijk. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Loop na of het systeem werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Welke woning is geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor een warmtepomp met voorraadvat.

Bij volledig elektrisch: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Kwadijk

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Echter, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Hr-ketel van onder andere Atag en ook Novum. Wat is geschikt voor mijn woning? Op cvketel-warmtepomp.nl detecteer jij per type praktische info. Hoe gaat het in z'n werk, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en transformeert dit naar hoogwaardige bruikbare energie voor het verwarmen van water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Energiebesparing
 • Hoge subsidies
 • Niet voordelig
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Kwadijk: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De prijs ligt rond de €3800 met monteren.

 • Gaat 15 tot 30 jaar mee
 • Hoge subsidies
 • Geen zelfstandig systeem
 • Neemt veel ruimte in

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op houtkorrels, pellets genaamd. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met normaal hout en houtsnippers.

 • Besparing tot 50%
 • Eenvoudig in te stellen
 • Hoog servicegehalte
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een innovatief systeem en met zonnepanelen een goede combi.

 • Voorkomt schimmel
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Geen recht op subsidie
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Een interessante investering dus. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Stroomverbruik
 • Ouderwets product

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen aangesloten op een warmtebron. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • 100% groene warmte
 • Constante temperatuur
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Kwadijk? Let dan op de meerdere type kosten. Onze experts hebben een schema gebouwd met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is beter tegenover de HR-ketel. Van belang: de kostprijs ligt hoger (en de plaatsing is kostbaar). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) ligt tussen de €2650 - €4500.

Winkelprijs

De kostprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Gebaseerd op het type (Lucht/water, Water/water, Lucht/lucht, Ventilatielucht, Hybride) schommelen de prijzen tussen de €1800 en €13000. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Dijken vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Vervolgens moet je de installatiekosten niet vergeten. De plaatsingskosten variëren (gemiddeld) tussen de €1800 tot €4300. Neig jij naar een bodem-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een basic hybride warmtepomp is juist weer goedkoper.

Energieverbruik

Een gasketel draait op gas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Waar resulteert dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De besparing op je energienota ligt tussen de 25% en 45%. Wie wil dat nu niet?

ISDE regeling

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Profiteer snel van deze vorstelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst vind jij de actuele subsidievergoeding in Kwadijk. Dit ligt vaak ergens tussen de €1100 – €3600. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Heliotherm HP16SWW heb je recht op €3800 en bij de Stiebel-Eltron WPL 15 IS-2 (231888) is dit €2000. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Zeevang.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten onderzocht? Dan kun je het omslagpunt bepalen. In het geval van een simpel systeem (ventilatielucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp zit op de minder dan 10 jaar, bij een bodem-warmtepomp moet je denken aan 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Kwadijk?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een hoog rendement ketel laten neerzetten? Huishoudens realiseren zich te weinig dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, simpel aan te leggen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Het heikele punt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. Per 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Uitgeest.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Met behulp van cvketel-warmtepomp.nl vergelijk jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Kwadijk. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Je betaalt niet voor duur gas. Beschik je over een goede isolatie? En wek jij de stroom zelf op? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Wil jij een huis zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: pelletkachels, het warmenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel. Hedendaags krijg je ook nog eens veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een volledig elektrisch systeem mag best nog even wachten. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Noord-Holland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs in en rondom Kwadijk.