CV-ketel vervangen Nij Beets Stap over op groenere stroom en verlaag je energienota met €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Nij Beets? In feite heb je in februari 2024 2 alternatieven: “weer” een ouderwetse gasketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Het is een dilemma waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Met ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Echter na 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Hoe weet jij nu wat goed is? Hieraan ten grondslag liggen diverse overwegingen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, wat voor type woning heb je, hoe staat het met isolatie? Niet vergeten: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Opsterland inzake bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hier check je de meest gekozen praktische alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Anderzijds: biomassaketel, het warmenet, pelletkachels, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid aangaande ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Aan de hand van onze website vergelijk je alle handige informatie. Welke alternatieven zijn er voor een gasgestookte ketel, wat zijn de kosten, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Druk op een van de onderwerpen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Nij Beets.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Nij Beets?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Nij Beets [Update februari 2024]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Dan heb jij veel te kiezen. Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een lastig probleem. De gasketel vervangen door warmtepomp in Nij Beets ligt het meest voor de hand. Het is een groene energiebron, gunstig qua prijs en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Daarvoor gebruik je onderstaand stappenplan (en check ook Alpha Innotec verwarming).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke type warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en neem een aangesloten warmtepomp installateur in Nij Beets. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Onderzoek of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn voldoende geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).

In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Nij Beets

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Toch, er zijn nog tal van alternatieven voor een CV-ketel van bijv. AWB en Nefit. Wat sluit aan bij mijn persoonlijke situatie? Op deze website analyseer jij per product bruikbare informatie. Hoe werkt het, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en zet dit om naarwarmte die je kunt gebruiken voor verwarming en warm water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Lage energierekening
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoge tarieven
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Nij Beets: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De prijs ligt rond de €3200 met installeren.

 • Lage energienota
 • Makkelijk te plaatsen
 • CV-ketel blijft nodig
 • Minder mooi uitzicht

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van kleine korrels van houtafval (pellets). Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels werken echter ook met houtblokken en snippers.

 • Snel terugverdiend
 • Eenvoudig in te stellen
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra warmte op een specifieke plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een toekomstgericht product en samen met zonnecellen te combineren.

 • Geen lucht(stof) verplaatsing
 • Lange levensduur
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Dat is veiliger. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Geen extra units nodig
 • Stroomverbruik
 • Geen subsidies

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Zeer efficiënt
 • Geen kans op gaslek
 • Beperkte keuze
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Nij Beets? Dan moet je rekening houden met diverse kosten. Onze installateurs hebben een duidelijke lijst samengesteld met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijker vergeleken met de CV-ketel. Van belang: de prijs van het apparaat is hoog (incl. installatiekosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Friesland) schommelt tussen de €1900 tot €4950.

Aanschafprijs

De productprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Afhankelijk van het product (Lucht/lucht, Ventilatielucht, Lucht/water, Hybride, Water/water) betaal je een bedrag tussen de €3300 en €20000. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Hardinxveld-Giessendam vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daaropvolgend zijn er de kosten van de installateur. De tarieven van installateurs variëren (gemiddeld) tussen de €1700 – €3500. Wil jij beslist een grond-warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het installeren van een normale ventilatiewarmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energieverbruik

Een gasketel werkt op basis van gas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat houdt dat in? De gasmeter gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De uiteindelijke energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidie

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het betreft een vorstelijke ISDE-subsidie. Op de apparatenlijst detecteer je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Nij Beets. Dit fluctueert momenteel tussen de €1500 – €3300. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Aermec ANK045H 230 Volt heb je recht op €1950 en bij de Western Airconditioning Epsilon Echos HP 10 is dit €1950. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Opsterland.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen onderzocht? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Wanneer je kiest voor een basis model (hybride warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 5 tot 9 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp moet je denken aan 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Nij Beets?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een nieuwe CV ketel laten installeren? De meeste mensen zijn niet op de hoogte dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te plaatsen, goed te integreren in bestaande woning. Het jammere is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel samen met warmtepomp is eigenlijk niet voldoende. In het jaar 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Zennewijnen.


Gasvrij wonen steeds populairder

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Op deze website check je een alternatieve cv ketel zonder gas in Nij Beets. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. De gaskosten gaan verdwijnen. Beschik je over een goede isolatie? En heb je zonnepanelen op je dak? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je betaalt veel minder voor energie. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Je hebt volop keuze: het warmenet, pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels. Hedendaags krijg je ook nog eens veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een all electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Friesland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in de regio Nij Beets.