CV-ketel vervangen Noorden Stap over op groenere stroom en realiseer een besparing tot wel €460


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Noorden? In juni 2021 kun je kiezen uit mogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Dit is een probleem waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Misschien weet je het al: per 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf begin 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Wat is nu een handige keuze? Dat hangt af van allerlei onderdelen: hoe duurzaam moet het zijn, welk bedrag wil jij spenderen, wat zijn de eigenschappen van je huis, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Belangrijk: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Nieuwkoop inzake plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Hier vind je de meeste praktische alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Echter ook het warmenet, pelletkachels, zonneboilers, biomassaketel, infraroodpanelen zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid met het oog op ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Op basis van de vergelijker bekijk je alle praktische details. Wat zijn de alternatieven van een gas-ketel, wat kost het, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Druk op een van de onderwerpen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Noorden.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Noorden?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Noorden [Update juni 2021]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan heb jij veel te kiezen. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een serieuze tweestrijd. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Noorden is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is een groene energiebron, betaalbaar en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze experts schreven daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Eneco verwarming).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Check welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die aansluit bij de woning en budget.
 3. Vraag offertes op en ga in zee met een doorgewinterde warmtepomp installateur in Noorden. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Ga na of de installatie zuinig en juist draait. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.

In geval van all-electric: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Noorden

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Maar naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van onder andere Daalderop en ook Sentry. Wat is geschikt voor mijn wensen? Op deze pagina bekijk jij per type bruikbare informatie. Wat is de werkwijze, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en zet dit om naarwarmte die je kunt gebruiken voor het verwarmen van water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of combineren met een hybride versie.

 • Versterkt energielabel huis
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Prijs is hoog
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van je woning. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Noorden: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De prijs ligt rond de €3300 met installeren.

 • Lagere energierekening
 • Hoge subsidies
 • Lange terugverdientijd
 • Niet elk huis is geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op unieke pelletkorrels. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met houtsnippers of blokken.

 • Gemakkelijke installatie
 • Eenvoudig in te stellen
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een milieuvriendelijke optie en met zonnepanelen een goede combi.

 • Flexibel
 • Gezond binnenklimaat
 • Helaas geen subsidie
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Dat is veiliger. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Geen buitenunit
 • Stroomvreter
 • Opties voor subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet aangesloten op een warmtebron. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Zeer efficiënt
 • Geen kans op gaslek
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Noorden? Let dan op de meerdere type kosten. Onze experts hebben een duidelijke lijst samengesteld van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijk vergeleken met de Gasgestookte ketel. Cruciaal: de kostprijs ligt hoger (en vergeet de installatie niet). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Zuid-Holland) is op dit moment tussen de €1050 - €4600.

Productkosten

De kosten van de warmtepomp zelf hakt er het hardst in. Gebaseerd op het type (Bodem/water, Lucht/water, Ventilatielucht, Hybride, Water/water) betaal je tussen de € 2500 en €20500. Ook interessant: CV-Ketel in Heemskerk vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Vervolgens moet je de installatiekosten niet vergeten. De installatieprijzen schommelen gemiddeld tussen de €1300 – €4800. Wil jij beslist een Bodemwarmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het installeren van een standaard lucht-lucht warmtepomp is juist weer goedkoper.

Verbruikskosten

Een gasgestookte ketel werkt met aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat houdt dat in? Het verbruik van gas daalt, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De uiteindelijke energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidie

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het gevolg is een gulle subsidieregeling (ISDE). In de actuele apparatenlijst ontdek jij de beschikbare subsidiemogelijkheden in Noorden. Vergoedingen schommelen tussen de €1950 en €3700. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Aermec CL070H heb je recht op €2150 en bij de Western Airconditioning Geyser 2 HT 50 is dit €4550. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Nieuwkoop.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen uitgezocht? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Wanneer je kiest voor een basis model ((MV) lucht-warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem wordt geschat op 5 tot 9 jaar, bij een grond-water warmtepomp ga je richting de 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Noorden?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een hoog rendement ketel laten neerzetten? Huishoudens zijn niet op de hoogte dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Voordelen van een hybride systeem zijn: goedkoop, eenvoudig te installeren, goed te integreren in bestaande woning. Het heikele punt is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is eigenlijk niet bestendig. In het jaar 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Zuidoostbeemster.


Een gasvrije woning

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Met behulp van deze website check jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Noorden. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Je betaalt niet voor duur gas. Beschik je over een goede isolatie? En wek jij de stroom zelf op? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Jouw woning zonder gas? Overweeg dan een van deze systemen: elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmenet, biomassaketel, zonneboilers. De komende jaren heb je de beschikking over een leuke subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrische installatie is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Zuid-Holland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs uit Noorden.