CV-ketel vervangen Overijssel Maak een keuze voor groene energie en realiseer een besparing tot wel €440


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Overijssel? In feite heb je in mei 2024 2 keuzemogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist een meer duurzame oplossing. Het is een dilemma waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Rond voorjaar 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Hoe weet jij nu wat goed is? De basis hiervan bestaat uit verscheidene overwegingen: hoeveel wil je besparen, welk bedrag wil jij spenderen, heb je een nieuw of juist ouder huis, hoe staat het met isolatie? Cruciaal: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Overijssel omtrent plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je alle bekende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Anderzijds: pelletkachels, het warmenet, zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen ten aanzien van ons toekomstig energieverbruik. Via cvketel-warmtepomp.nl check je verschillende mogelijkheden. Welke installaties bestaan er naast een cv-ketel, wat is de prijs, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Kies snel een van de thema’s hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Overijssel.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Overijssel?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Overijssel [Update mei 2024]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat is de beste oplossing? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit best een struikelblok zijn. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Overijssel is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is duurzaam, betaalbaar en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze vakmannen bedachten daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Hudge verwarming).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke soorten warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk de prijzen en ga in zee met een betrouwbare warmtepomp installateur in Overijssel. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Ga na of alles goed is aangesloten. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn huis geschikt?

Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp met optionele boiler.

Voor de complexe systemen: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Overijssel

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Maar naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Hr-ketel van merken als Dru of Viessmann. Wat is aan te raden voor mijn woning? Hieronder analyseer jij per optie bruikbare informatie. Hoe gaat het in z'n werk, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en transformeert dit naar bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Constante temperatuur
 • Hoge subsidies
 • Hoge investering
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van je woning. Goed te combineren met de CV-ketel in Overijssel: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De prijs ligt rond de €3800 inclusief aanleggen.

 • Geen CO2 uitstoot tijdens gebruik
 • Eenvoudig te plaatsen
 • Dure systemen
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van kleine korrels houtafval. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met houtsnippers of blokken.

 • Zeer sfeervol
 • Veilig en regelbaar
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer warmte op lokaal niveau. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een toekomstgericht product en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Maakt radiatoren overbodig
 • Koppelen met domotica
 • Geen subsidies mogelijk
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Een interessante investering dus. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Een hoog verbruik
 • Beperkte subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond met warm water van verschillende bronnen. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • 100% groene warmte
 • Schoon en veilig
 • Beperkte keuze
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Overijssel? Dan krijg je te maken met ingewikkelde kosten. Onze vakmannen hebben een schema gebouwd met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is beter wanneer je het afzet tegen de CV-ketel. Van belang: de kostprijs ligt hoger (+ dure aanlegkosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Overijssel) fluctueert tussen de €2450 en €5750.

Kostprijs

De prijs van de warmtepomp zelf voel je het eerste. Afhankelijk van het product (Bodem/water, Hybride, Lucht/water, Lucht/lucht, Water/water) betaal je een bedrag tussen de €3200 en €18000. Vind alles uit over CV-Ketel in Schettens vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Verder zijn er de kosten van de installateur. Deze aanlegkosten variëren (gemiddeld) tussen de €1900 en €4700. Heb jij voorkeur voor een aardwarmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een instap lucht-lucht warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Energiekosten

Een gasgestookte ketel draait op gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat houdt dat in? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De besparing op je energienota bedraagt al gauw 40%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidies

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het betreft een zeer aantrekkelijke subsidie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst ontdek je per installatie de geldende subsidie in Overijssel. Dit ligt vaak ergens tussen de €1400 – €2700. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Fujitsu Waterstage Comfort DUO 06 kun je aanspraak maken op €1800 en m.b.t. de Enerso TWW 50 krijg je €6600. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Overijssel.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten met elkaar verrekend? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. In het geval van een simpel systeem (ventilatiewarmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp zit op de 10 jaar, bij een grond-warmtepomp is dit al snel 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Overijssel?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een gasketel laten aansluiten? De meeste mensen zijn niet op de hoogte dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: voordelig, geen ingewikkelde installatie, werkt prima samen met huidige verwarming. Het heikele punt is dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is op lange termijn niet toegestaan. Met ingang van 2050 is in principe elke woning gasvrij. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Ingber.


Een gasvrije woning

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Op basis van deze pagina vergelijk jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Overijssel. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen is beslist geen straf. De gasrekening gaat naar 0. Beschik je over een goede isolatie? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Wil jij ook leven zonder gas? Overweeg dan een van deze systemen: zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmenet, pelletkachels. Momenteel krijg je ook nog eens veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een all electric systeem is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Overijssel.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs uit Overijssel.