CV-ketel vervangen Rijkevoort Verlaag jou gasverbruik en bespaar tot wel €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Rijkevoort? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 keuzes: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een kwestie waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Goed om te weten: vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf januari 2030 gaat het gas er helemaal af. Wat is dan wijsheid? Dat heeft te maken met velerlei overwegingen: hoe duurzaam moet het zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, in wat voor huis woon je, en hoe is het gesteld met de isolatie? Tip: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Boxmeer omtrent bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze pagina signaleer je een aantal populaire alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Evenwel: elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid ten opzichte van de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Aan de hand van deze pagina ontdek je verschillende mogelijkheden. Wat kan ik nemen naast een traditionele ketel, wat kost het, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Kies een van de onderwerpen hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Rijkevoort.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Rijkevoort?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Rijkevoort [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Dan moet je alle innovaties afwegen. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een enorm dilemma. Gasketel vervangen door warmtepomp in Rijkevoort is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het draagt bij aan een schoner milieu, gunstig qua prijs en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze vakmannen bedachten daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Bulex installatie).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag offertes op en selecteer een competente warmtepomp installateur in Rijkevoort. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Controleer of de installatie zuinig en juist draait. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Claim jouw subsidie

Is mijn woning geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp met optionele boiler.

Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Rijkevoort

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Desalniettemin, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een CV-ketel van leveranciers als Bosch en ook Viessmann. Welke past nu bij mijn mijn persoonlijke situatie? Hier ontdek jij per installatie aanvullende info. Wat houdt het in, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en converteert dit naar warmte die je kunt gebruiken voor de centrale verwarming en heet water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge investering
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Rijkevoort: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De kosten liggen rond €3800 inclusief montage.

 • Goedkoop heet water
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Lange terugverdientijd
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op korrels van geperst snoeihout. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook normaal hout en houtsnippers.

 • Geen schoorsteen nodig
 • Autonoom systeem
 • Hoog servicegehalte
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een duurzame keuze in combinatie met zonnepanelen.

 • Geen lucht(stof) verplaatsing
 • Overal te plaatsen
 • Geen subsidieregeling
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Vanaf 2030 een verplichting. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Bronnen boren niet nodig
 • Stroomvreter
 • Geen subsidies

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond aangesloten op een warmtebron. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Geen keuzevrijheid
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Rijkevoort? Check dan altijd goed de verschillende kosten. Onze specialisten zijn aan de slag gegaan met een lijst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is voordeliger vergeleken met de HR-ketel. Kanttekening: de winkelprijzen liggen hoger (en vergeet de installatie niet). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) schommelt tussen de €2850 - €4200.

Kostprijs

De productprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Gebaseerd op het type (Water/water, Lucht/water, Lucht/lucht, Bodem/water, Hybride) liggen de prijzen tussen de €1900 en €18500. Zoek ook naar CV-Ketel in Koningslust vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Vervolgens komen er installatiekosten bij kijken. De kosten van installatie variëren (gemiddeld) tussen de €2000 – €4900. Wil jij beslist een Bodem/water warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een standaard hybride warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energiekosten

De HR-ketel werkt op basis van gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Waar resulteert dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De besparing op je energienota varieert tussen 35% en 50%. Wie wil dat nu niet?

Subsidie

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het gevolg is een zeer aantrekkelijke subsidie (ISDE). In de actuele apparatenlijst bekijk jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Rijkevoort. Vergoedingen schommelen tussen de €1650 en €2300. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Carrier 30RQS-080B geldt een subsidie van €6150 en ten aanzien van de ECOTEQ MW 12 B/W geldt een bedrag van €3000. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Boxmeer.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten uitgezocht? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij een instapmodel (hybride warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 6 tot 10 jaar, bij een water-water warmtepomp is dit al snel 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Rijkevoort?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of afgelopen jaar een gasketel laten aansluiten? Huishoudens weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: voordelig, geen dure installatie / vakman, en werkt samen met je huidige CV. Het jammere is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet genoeg. Met ingang van 2050 is in principe elke woning gasvrij. Nu ook online: warmtepomp Bloemendaal.


Een gasvrije woning

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Met behulp van onze website lees jij over een alternatieve CV ketel zonder gas in Rijkevoort. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Het dure gas kan de deur uit. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je betaalt veel minder voor energie. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Kies dan voor producten als elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen, het warmenet, biomassaketel. Tegenwoordig ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een volledig elektrisch systeem is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs in de buurt van Rijkevoort.