CV-ketel vervangen Rotterdam Kies voor een duurzaam alternatief en verlaag je energienota met €390


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Rotterdam? In mei 2024 kun je kiezen uit alternatieven: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een struikelblok waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Misschien weet je het al: per 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. En vanaf 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Wat kun je op dit moment het beste doen? Dat hangt af van verschillende componenten: hoe duurzaam moet het zijn, hoeveel wil je uitgeven, wat voor type woning heb je, en wat zijn de isolatiewaarden? Tip: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Rotterdam met het oog op plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Hieronder check je meerdere veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Maar ook pelletkachels, zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen, biomassaketel zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen met het oog op ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Middels de vergelijker ontdek je alle praktische details. Welke alternatieven zijn er voor een gasgestookte ketel, wat kost het, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Kies een van de onderwerpen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Rotterdam.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Rotterdam?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Rotterdam [Update mei 2024]

Jouw hr-ketel is defect.Heb je al contact met de installateur gehad? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een lastig probleem. De gasketel vervangen door warmtepomp in Rotterdam is de meest populaire oplossing. Het draagt bij aan een schoner milieu, aantrekkelijk geprijsd en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Haier installatie).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp installaties wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Neem de installatie die matcht bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag offertes op en kies een echte warmtepomp installateur in Rotterdam. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Onderzoek of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is onze woning geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn voldoende geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van een boiler en warmtepomp.

Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Rotterdam

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Maar er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via merken als Baxi en ook Vaillant. Wat is aan te raden voor mijn huis? Op deze website vind jij per product praktische info. Wat is de werkwijze, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en converteert dit naar warmte die je kunt gebruiken voor de centrale verwarming en heet water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Versterkt energielabel huis
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Fikse kostprijs
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het genereren van heet water. Goed te combineren met de CV-ketel in Rotterdam: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs ligt rond de €3700 met monteren.

 • Oneindige bron
 • Hoge subsidies
 • Hoge investering
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van korrels uit zaagsel en snippers. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met andere houtproducten (snippers).

 • Geen schoorsteen nodig
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Aantal modellen
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een toekomstgericht product en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Lucht droogt niet uit
 • Per zone regelbaar
 • Geen subsidies mogelijk
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dat is veiliger. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Maakt geen geluid
 • Erg duur in gebruik
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet waardoor warm water stroomt. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Constante temperatuur
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Rotterdam? Check dan altijd goed de verschillende kosten. Onze vakmannen hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijker tegenover de Gasgestookte ketel. Van belang: de aanschafprijs is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Zuid-Holland) fluctueert tussen de €1600 en €4700.

Kostprijs

De artikelprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Op basis van de gekozen installatie (Lucht/water, Water/water, Bodem/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht) betaal je tussen de € 2600 en €16500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Kwadijk vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarna komen er installatiekosten bij kijken. De kosten van installatie fluctueren doorgaans tussen de €1100 en €3700. Heb jij voorkeur voor een grondwater-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een eenvoudige lucht-lucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Stroomkosten

Een CV-ketel gebruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat betekent dit concreet? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, maar de stroomrekening zal toenemen. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De uiteindelijke energiebesparing bedraagt al gauw 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Tegemoetkoming van het rijk

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Om die reden is er een royale subsidieregeling (ISDE). Op de speciale apparatenlijst vind je per installatie de geldende subsidie in Rotterdam. Dit fluctueert momenteel tussen de €1550 – €2300. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Carrier 61AF-019X9-B geldt een subsidie van €2450 en ten aanzien van de Enerso DBS 08 geldt een bedrag van €2800. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Rotterdam.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten verrekend? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Wanneer je kiest voor een basis model (lucht-lucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp wordt geschat op 6 tot 10 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp loopt dit al gauw op tot 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Rotterdam?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een nieuwe CV ketel laten installeren? De meeste mensen realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: goedkoop, eenvoudig te installeren, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Belangrijk minpunt is dat je gas blijft gebruiken: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is straks niet voldoende. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Nu ook online: warmtepomp Botlek.


Gasvrij wonen steeds populairder

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Middels deze pagina check jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Rotterdam. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Eindelijk 0 op de gasmeter. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energielasten dalen dan significant. Wil jij ook leven zonder gas? Je hebt volop keuze: het warmenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel, zonneboilers. De komende periode is hiervoor veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een volledig elektrische installatie hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Zuid-Holland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in en rondom Rotterdam.